jam mam tego 27 w 49l@35hz no i gra to tak ze mi odpowiada masaz robi, ale dwa takie to juz chyba lekka przesada ? Jedzen zagra ci OK
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
SUBWOOFER do auta na czym ?
Collapse
X
-
Zamieszczone przez kluczykpljam mam tego 27 w 49l@35hz no i gra to tak ze mi odpowiada masaz robi, ale dwa takie to juz chyba lekka przesada ? Jedzen zagra ci OK
poza tym powiedzcie co kto slyszal (moze jakis inny model stxa) firmy drogie/nie drogie i w jakims sensie sie podzielic tym wiadomo trzeba slyszec no ale jak ktos ma jakies porownanie/rozeznanie w tym to bardzo prosze o odp. tak jak mowie nie wiadomo co jeszce wybiore, slyszalem ze Kolega SOUND WAVE ma dosyc duze rozeznanie w STXach bardzo prosze o odpowiedzi :)
moze ktos slyszal JBLa, HERTZa, JL AUDIO, cos z tej wyzszej polkichce zrobic przemyslana i dobra konstrukcje a nie w 5 min liczona,
Skomentuj
-
JBLa, HERTZa, JL AUDIO
Skomentuj
-
chodzi o tego JBLa, no ja wlasnie tego widzialem i tez sie zastanawialem co tu zrobic lecz duuzo kasy jak na sam glosnik, moze ktos porownywal go do jakiegos stxnie wydaje mi sie ze bez porownania wygra :P, co do tego hertza to chyba najslawniejsze modele ES300 ES500 bo o tych slyszalem tylko i tez drogie duzo drozsze od jbla 600 zeta no z deka :) JL audio juz nie mowie :P,a TONSIL TESLA itp ?? bo w tym temacie jestem laik wogole ich nie slyszalem ani nie czytalem,
Skomentuj
-
ktos porownywal go do jakiegos stx
jezeli wedlug ciebie 400zl za 30cm glosnik to nie wiem czego ty szukasz, dla mnie stx to zenada !! i koniec- glosnik za 50zl moze byc dobry na pierwsza amatorska konstrukcje przeciez te glosniki sa do bezmuzgiej lupaniny a nie do sluchania muzyki.. ludzie !!
Pozdro dla zawzietych fanow STX'a.......
zenada...
Skomentuj
-
no do lupaniny a do czego by innegoa tak serio to zamierzam cos posluchac jeszce na tym stx :P wiec nie smiej sie :P,
jakbym znalazl na drodze 400 stowy to bym sie nie zastanawial albo jakby mi ktos okazyjnie sprzedal to tezbym wzial, a tak to trzeba kombinowac niestety, 'to my polacy...stale bez kasy...' co z tonsilkami ?? itp
Skomentuj
-
sluchanie na stx'ie jest meczace po dluzszym czasie ... no chyba ze slon na ucho ci nadepnal... Na takim JBLu to chociaz posluchasz muzyki i nie wymieisz go po pol roku tak jak stx'a
Uzytkownicy stx'a twierdza ze jest on dobry dopoki nie uslysza np perlessa czy vify... ale tak jest z kazdym sprzetem jest dobry poki nie uslyszysz lepszego...
Na twoim miejscu wolal bym jeszcze 2czy 3 miesiace jezdzic bez suba i potem kupic cos lepszego !! Nie pozalujesz uwiez mi kiedys tak samo myslalem TANIO I ŁUPIE ale z wiekiem to przechodzi,
PS Naprawde odluz jeszcze troche kaski i kup cos pozadnego a nie pozalujesz
POZDRAWIAM
Skomentuj
-
wisnia, wiesz... w sumie to masz racje, ale nie każdemu bedzie chcialo sie dozbierac pieniedzy na cos innego [np. mnie]... robie sobie suba na 22-120-8-sc i powoli do przodu prace postepuja... siostrze do samochodu jak bede mial glosnik to tez zrobie...
fakt, ze stx nie zagra jak vifa czy perless... ale dla kogos, kto slucha muzyki "poprostu" chyba nie ma to wiekszego znaczenia... chyba ze jest audiofilem to tak
mi osobiscie bardziej odpowiada idea robienia suba niskobudzetowego bo tylko na taki mnie stac i jakos musze to przebolec :)
pozdrawiam i nie zjedzcie mnie za to ;]
Skomentuj
-
mi osobiscie bardziej odpowiada idea robienia suba niskobudzetowego bo tylko na taki mnie stac i jakos musze to przebolec
Sam z zycia wiem ile w polsce trzeba czasu oszczedzac na cokolwiek.... Osobiscie zbieram juz od dluzszego czasu pieniadze i moglbym juz dawno zrobic kolumny na jakis tesla'ch czy tonsilu i kupic do nich jakiegos uzywanego denona za 500zl i cieszyc sie ich dzwiekiem.... tak tylko do kiedy ?? Pojde do pierwszego lepszego hipermarketu wejde do pokoju ze sprzetem koles wlaczy mi jakies jamo za 1500zl albo chociaz jedne z tannoy'ow i co ?? zalamka i koniec wracam do domu i co slyszle?? matowe brzmienie bez namiastki dynamicznosci.....
Rozumiem ze nie wszystkich stac na Scan Speaki ale mozna troche sie poswiecic i naprawde zrobic cos pozadnego
Moge przytoczyc tu przypadek z zycia wziety:
Moj "znajomy" zrobil sobie kolumnienki wg projektu Yoshiego sluchal na nich kolo pol roku az pewnego dnia namowilem go na wyprawe do MediaMarkt by przesluchac kilka zestawow... No i jestesmy koles pracujacy podlaczyl Tannoy'e M2 do ampli Yamahy za durne 1500zl i "znajomy" ktory byl ze mna uslyszal to jak graja... obrocil sie na piecie i wyszedl ze sklepu, no to ja za nim i mowie co sie dzieje, a on mowi: "ja nie spodziewalem sie ze tak male kolumny moga tak grac"...... Po kilku dniach dostalem od niego maila ze sprzedal swoje diy kolumny i nie ma zamiaru robic nowych bo i tak nie zagraja jak te Tannoy'e..... paranoja jak czlowiek moze sie zalamac po uslyszeniu przecietnego zestawu.....
Tak jest rowniez z STX'ami zrobisz kolumny pojdziesz do sklepu gdzie beda graly zwykle JAMO za 1500zl i koles wroci do domu podlamany ze wlozyl w swoje kolumny duzo pracy a graja.....slabo
Rozumiem rowniez ludzi ktorzy potrzebuja kolumienek ladnie wygladajacych np w biurze czy sklepie ktore beda graly lepiej niz radiomagnetofon panasoniX.... i dla takich ludzi moim zdaniem powstaje STX czyli ladny, estetycznie wygladajacy tani glosnik
Powtarzam: SPRZET JEST DOBRY DO CZASU KIEDY USLYSZYMY LEPSZY
Skomentuj
-
jasne tylko pierw miej te 1500zla pozniej idz uslyszec PEERLESSA, JBLa, JL AUDIO, SCAN SPEAK itp i juz potrzebujesz pare x wiecej, no ale ...... co kto lubi ;-P
slyszal ktos te TESLE, TONSILE w subie do auta ?? a moze ALPHARD wiem ze wy te alfredy gnoicie ale pytam :P bo moj mi ladne gra CW1002c chociaz do tego to akurat nie mozna sie przyczepic, te alfredy to chyba wygladem kusza bo widzialem katalog i fajne glosniczki tyle tylko ze shit tak jak widze opinie,
Skomentuj
-
spoko ja tez to rozumiem, ale koniec nie rozwodzimy sie juz na ten temat :P
no wiec wlasnie alfred dobry ale ten model, ale qrde pozazdroscic wygladu niektorym glosniczka, naprawde mi sie podobaja lecz pewnie nie zagraja juz tak ladnie, ma ktos jeszce jakas firme/model do polecenia nam/mi ?? czy temat sie juz wyczerpal :|
Skomentuj
-
ten GMS kiepski troche moze do domu tak ale do auta chyba nie, pianka na zawieszeniu i papier na membramie, nie bardzo to widze tyle ze tani,
btw z tego co widze to albo jest wydatek na glosnik ponizej 100 (alphard, stx) albo mamy cos kolosalnie drogiego :P powyzej 350zl (jbl, ...... hertz te inne juz nie wymieniam bo duzo drozsze) pomiedzy nie widze nic konkretnego, poza tym samochod to LADA SAMARA wiec nie wiem czy 'oplaca' sie dawac takie drogie rzeczy, i teraz to juz qrde nic nie wiem :/
Skomentuj
-
fakt moze ten GMS to nie hi end ale coz zawsze cos innego......
ja mam raveland'a obecnie w domu bo mialem okazje tanio go kupic..... i tak w sumie nie uzywam go kupilem go z mysla sprzedazy ciutke drozej bo naprawde tanio go kupilem, a ja nie uzywam go bo nie potrzebny mi jest i wole muzyke w stereo czystym, zobacz jeszcze moze ravemaster'a
www.mivoc.com.pl chyba 10" jest za 200pare zlotych
PS moj raveland to axx1010
Skomentuj
Skomentuj