Witam. Jestem w trakcie wykonywania i fornirowania obudów do satelit opartych na ARN-150-05/4ohm i ARV-104-64/4ohm. Problem polega na tym, że nie mam dostępu do sprzętu pomiarowego - a tym samym jestem zmuszony do kupna gotowych zwrotnic (czego nei lubię). Jakie zwrotnice byłyby dobre do tych przetworników? Przeglądałem stronę www.janbo.com.pl i pytałem ich jakie jest ich zdanie na ten temat - polecili mi zwrotnicę BOT-2 o częstotliwości podziału 1800Hz i tłumieniach 12/12dB na oktawę. Przyznam, że osobiście myślałem o zwrotnicy BOT-2H gdzie częstotliwość podziału jest 4700Hz.
Firma TVM zaleca, aby przed samą kopułką wstawić kondensatorek 12uF. Czy wstawianie do takiej konstrukcji kondensatorów Mills'a albo Jantzen'a ma sens - bardzo zależy mi na jakości dźwięku i nie chcę później niczego poprawiać ani dodawać. Na razie nie stać mnie na Vifkę ani Scan Speak'a więc robię w TVM. Co o tym wszystkim sądzicie?
Firma TVM zaleca, aby przed samą kopułką wstawić kondensatorek 12uF. Czy wstawianie do takiej konstrukcji kondensatorów Mills'a albo Jantzen'a ma sens - bardzo zależy mi na jakości dźwięku i nie chcę później niczego poprawiać ani dodawać. Na razie nie stać mnie na Vifkę ani Scan Speak'a więc robię w TVM. Co o tym wszystkim sądzicie?
Skomentuj