Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Moje odsluchy ARN 150-04-8, ARV 104-04-8

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

pokombinowalem cos ze zwrotnica i slycha sie troche przyjemniej ocieplil sie dzwiek :)ale to juz nie powiem co zrobilem , pokombinuje jeszcze z wytlumieniem moze cos sie w basie zmieni, ale niestety brzmienia nie zmienie

Skomentuj

podczepie sie do tematu bo nie ma sesu nowego zakladac,

bardzo ciekawi mnie jak sie ma vifa TC14SG49 do arn-a 150, jest ktos w stanie cos na ten temat powiedziec ? bo mam ochote na niego tez 15cm moze cos potrafi tak jak nasz skromniutki arn-ek

Skomentuj

nie slyszalem tej vifki ale zdaje mi sie ze bezie lepiej grala ARN ma slaba srednice.... kup vifke i raczej nie bedziesz zalowal :) i przy okazji dowiemy sie jak gra

Skomentuj

wpadnij na strone audiostereo.pl

dział forum i diy konczy się zamówienie głosników w holandii ceny są dużo mniejsze.

Skomentuj

za pozno dzis vedzie zamknieta lista a forum nie dziala

Skomentuj

mam pytanko na obrazku wg charakterystyki zaznaczyłem miejsce cięcia arn może byc????
              Załączone pliki

Skomentuj

nie i nie i jeszcze raz nie :P slaba kierunkowosc + duze znieksztalcenia = kiszka :P

Skomentuj

właśnie chodzi mi o to byscie wytłumaczyli dlaczego nie.

Skomentuj

Bo duzy glosnika nawet jak przenosci do 10khz to ma kiepskie charakterystyki kierunkowe i duze znieksztalcenia w tym zakresie.
                    Ale jak chcesz mozesz zrobic uklad dwudrozny na 20cm glosniku. Tylko przy tej charakterystyce glosnika jak daz zwrotke o podziale 3Khz to sam glosnik ze wzgledu na te rezonanse i tak bedzie przenosil dalej powiedzmy do 4-5khz.

Skomentuj

czyli jednak nie robic jak bedzie przenosił dalej to może ciąc go na 1500. wysokie na 3000 bedeZie dziura ale ???

Skomentuj

Ja raczej postawilbym na ciecie przy 900Hz

Skomentuj

Zamieszczone przez raisq
                          Ja raczej postawilbym na ciecie przy 900Hz
                          w 2way? Rotfl. A moze 600Hz co ??

Skomentuj

ej ludzie zbijacie strasznie z tematu gdzie moderatorzy!! jak chcecie gadac o innych glosnikach niz w topiku to prosze sobie zalozyc inny temat!!!!!!!

Skomentuj

900 Hz ?!?!?! LOL.
                              raisq, zerknij no na charakterystykę ARV-104-04/8.
                              dj_zibi, jeśli już koniecznie 2way na tym ARNie to cięcie musi być znacznie niżej (przed górką) po to, by filtrem zniwelować widoczny na ch-ce rezonans. Jednak podobnie jak przedmówcy odradzam 2way na tak dużym przetworniku (wpomniane już ch-ki kierunkowe).

Skomentuj

Tak jak polowa z forumowiczow jestem posiadaczem arnow, graja tak jak kosztuja a nawet lepiej. Kazdy uzytkownik ma jakies wymagania co do glosnikow, jakies preferencje dzwiekowe (gust), no i starannosc wykonania zestawu ---> konkluzja: ciezko sie jest wypowiedziec jednoznaczenie, dobre czy zle, za takie pieniadze sa ok, ale nie ma sie co oszukiwac wystarczy posluchac czegos lepszego ( niech juz bedzie GDN 13/50/x lub 13/40/x a nawet 16/50/6 ) tutaj juz slychac kolosalna roznice.
                                Co do kopulki to mialem gdwk11/100 no i na poczatku fajnie grala :), pozniej dotarla vifadx (nawet z niezestrojonym filtrem leje gdwk ze az glupio) do kolekcji dolaczyl jeszcze heco ht26 i tez gdwk niestety zostaje daaaaalleekkooo w tyle, arv nie slyszalem ale jezeli ludzie go porownuja z gdwk to smiem twierdzic ze rezultat bedzie taki sam.
                                W tym calym wywodzie chodzi mi o to: namawiam do zakupu czegos lepszego, przynajmniej wysokotonowca (moze trzeba bedzie poczekac -->kasa, ale warto)
                                i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

ok nie będe robił 2 way na tym arn.

Dzieki wam za wszystko apropo arn 150 i gdwk to jak za tę kase to bomba owiele lepiej od stx.

Jedna wada tych arn to SPL.

Skomentuj

A ja widziałem konstrukcje szerokopasmową na 20cm głośniku przenoszącym do 17KHZ i wiecie co? To grało. Serio. Jakby nie patrzeć grało.
                                    Po drugie- jeżeli się nie słyszało głośników o któśych mowa tonie ma sie co wypowiadać. Ja słyszałem arvki, gdwk11/100 ale także Wharfedale Opus2 za 10000zł czy jakieś JBL'e lub yamachy. Arvki mają wg. mnie dobre, poprawne brzmienie. Piaskiem to sypią przy za niskim cięciu. To sa dobre głośniki, z poprawną stereofgonią. Nie namacalną ale jest przyjemna. Zupełnie inne zdanie mam o tonsilu. Słuchałem oczywiście firmowych tonsila na gwarancji i wogole za 100zł ze wrześni. Jak dla mnie ich dźwięk jest za szorstki. Nie podobały mi się. Słuchałem ich w połączeniu z najdroższą 13. Powinny miec super stereo a nie miały. Moje 18cm+arv ma lepszą. Moim zdaniem.
                                    Nikogo nie skłaniam do polemiki, ale niektóre poglądy i zachowania wprawiają mnie w zakłopotanie,
                                    Tak jak powiedział kiedyś ktoś w lukara.
                                    "To juz 20 letnie goodmansy położone na krześle zagrają lepiej niż redakcyjne wzorce za 7000zł"
                                    Wszystko zależy od konstrukcji.

Skomentuj

http://audiomania.info/forum/viewtopic.php?p=2439#2439 macie juz gotowe :) zapraszam do ogladania

Skomentuj

ja właśnie dzisiaj złożyłem swoj zestaw ARV 104-63 + ARN 150-73 (wersja ekranowana) i jak narazie jestem bardzo zadowlony. W porównaniu do Creative P580 jest DUUŻA poprawa Chcoaiz na razie mam gówniany (jak to mówi esh0) wzmak :) ale co tam. zobaczymy za jakiś czas, jak dorwę porządny wzmak

Skomentuj

Czaruję...
                                        X