Tym razem to ja was prosze o pomoc.Dzisiaj w niefortunnej zabawie z moim wzmacniaczem dosłownie SPALIŁEM moje kolumny na 4xEW100 - głośniki dymiły jak z parowozu,to samo ze średnimi tonami ETP1300s a o wysokotonówce nie wspomne.
A to wszystko spowodowało w3ystarowanie wzmacniacza do 2/3 mocy i przesłuchaniu utworu który miał 6:23 min - śmieszne ale nie zdążyłem dosłuchać do końca
.
Teraz przyszedł czas na nowe kolumny - stare puszcze w niepamięć.
Chce wybrać taką konfigurację:
2x GDN22/120/4....(i tu wiąże sie pytanie)
ARP150/00/8 (ewentualnie jakis tonsil)
GDWK11/100 albo jakiś inny tonsil
Jednak dylemat mam w wyborze głośników basowych do kolumny
seria:
SC czy SS ? - czytałem gdzieś że chyba SC gra na poziomie GDN20/80/2 (czy to prawda)
Prosze o porade.
Ma to zagrać w max 50L(ok 20 - 25L na głośnik) w br (jeszcze dobiore strojenie)
Z góry zaznacze.kolumny maja nie męczyć uszu,mają mieć ostre a zarazem przyjemne średnie tony jak i wysokie.Bas ma być mocny i dobrze kontrolowany.
P.s Nie doradzajcie mi tonsila bo niemam tyle pieniędzy żeby sobie na niego pozwolić :).
A to wszystko spowodowało w3ystarowanie wzmacniacza do 2/3 mocy i przesłuchaniu utworu który miał 6:23 min - śmieszne ale nie zdążyłem dosłuchać do końca

Teraz przyszedł czas na nowe kolumny - stare puszcze w niepamięć.
Chce wybrać taką konfigurację:
2x GDN22/120/4....(i tu wiąże sie pytanie)
ARP150/00/8 (ewentualnie jakis tonsil)
GDWK11/100 albo jakiś inny tonsil
Jednak dylemat mam w wyborze głośników basowych do kolumny
seria:
SC czy SS ? - czytałem gdzieś że chyba SC gra na poziomie GDN20/80/2 (czy to prawda)
Prosze o porade.
Ma to zagrać w max 50L(ok 20 - 25L na głośnik) w br (jeszcze dobiore strojenie)
Z góry zaznacze.kolumny maja nie męczyć uszu,mają mieć ostre a zarazem przyjemne średnie tony jak i wysokie.Bas ma być mocny i dobrze kontrolowany.
P.s Nie doradzajcie mi tonsila bo niemam tyle pieniędzy żeby sobie na niego pozwolić :).
Skomentuj