;/ w minione wakacje zbudowalem sobie kino domowe,subwoofer mam wlasnie na GDN 20/80/2, i od poczatku mnie denerwowalo to troche, ale zawsze myslalem ze to obudowa jest nie do konca szczelna... ostatnio wzialem sie za to, zrobilem oddzielna komore na glosnik i oddzienlna na wzmacniacz, bo myslalem ze to wlasnie wzmacniacz moze jest nie do konca szczelny, no ale nie pomoglo... :|. Dzis wyjalem glosnik i podlaczylem go bez obudowy, no i to chyba glosnik pierdzi :|. Znalazlem tu podobny temat, ale dalej nei wiem co robic. Podlaczalem juz glosnik bezposrednio pod amplituner i tez pierdzi, wiec to raczej nie jest wina wzmacniacza :|. od czego to sie moze tak dziac?:|. tak przygladalem sie jak ten glosnik sie zachowuje, no i troche wyglada to tak jakby kabelki doprawadzajace "sygnal" do cewki odbijaly sie od membrany, ale probowalem cos z nimi zrobic i to dalej "pierdzi", czyzby to byla cewka odbijajaca sie od magnesu? ;/, ale czym to moglo byc spowodowane. Glosnik gral tylko na TDA7924 (?) ( 80W RMS) i na maxa nigdy nie bralem wiec za duzo mocy mu raczej nie dawalem.
[ Dodano: 2005-03-31, 15:12 ]
dodam ze glosnik kupilem na allegro jako nowy na gwarancji. Teraz przegladalem gwarancje i jest wystawiona w firmie Dexon, nie wiem czy mam ten glosnik do nich odeslac? ;/. Gwarancje mam do 16 lipca wiec jeszcze mam troche czasu jak cos
[ Dodano: 2005-03-31, 15:12 ]
dodam ze glosnik kupilem na allegro jako nowy na gwarancji. Teraz przegladalem gwarancje i jest wystawiona w firmie Dexon, nie wiem czy mam ten glosnik do nich odeslac? ;/. Gwarancje mam do 16 lipca wiec jeszcze mam troche czasu jak cos
Skomentuj