Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

STX i potwory

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

STX i potwory

W ofercie firmy STX pojawil sie nowy potworny glosni GDN27/300/4SC juz jeden kolega z forum o nim pisal a teraz glosnik jest w sprzedazy. Wg mnie troche pszesadzony ma magnes ale czas okaze czy bedzie zmniejszony (jesli beda sie urywac).
    Na tym jednak nie koniec w najblizszych dniach ma sie pojawic kilka nowych glosnikow w srod nich bedzie jeden potwor kotrego dostane na testy. Bedzie to 12 calowa bestia w aluminiowym koszu ze specjalna membrana na ogromnym zawieszeniu. Moc 300W mysle ze glosnik bedzie sie rozpedzal do +-20mm a jak zagra to sie okaze.

jeeeeezuuu..... qts 0.17 magnes 15 cm... mm niezle jak to gra? :)
    pozdro

Skomentuj

no to dobrze ze sie wstrzymalem z robieniem drugiego suba na 27, poczekam jeszcze to moze zrobie na tym 12 cali z alu koszem, moze byc niezle, parametry to ten 27 ma zaj..... tylko ciekawe jak gra normalny 27 wymiata, a ten to juz musi konkretnie sadzic.

Skomentuj

mam pytanie...czym ta specjalna mambrana miala by sie charakteryzowac?? chodzi o ksztalt czy o uzyte materialy??

Skomentuj

Ale Xmax w tym glosniku GDN 27/300 jest podany mniejszy niz dla 27/150. To tylko pomylka? Czy moze sztywniejsze zawieszenie?

Skomentuj

dodam jeszcze że z mocą napewno nie przesadzili testowałem ostatnio 38/300/4AE i wytrzymywał ponad 300wat sinusoidy na 200Hz (standardowy test to szum różowy zdecydowanie "przyjemniejszy" dla głośnika

Skomentuj

Parametry całkiem całkiem, SPL 91dB
              Ale zdjęcie mi sie nie łąduje.
              SW czy ten potworek bije na głowe CW 1002C?

Skomentuj

a ja mam już z grubsza pomierzonego 42-300-8SC - wyniki na audiomanii - a tu już się nowe głośniki pokazują

Skomentuj

oooo:] juz ma zaj....../ potworka na suba zamiast cw 1202c:]

Skomentuj

tylko zastanawia mnie do jakiej budy wlozyc tego 27-300 nijak dziwnie wychodzi 45 L ??

Skomentuj

ile to radosci ludzia moze sprawic stx :P

Skomentuj

jak bym sie mial za co cieszyc perlesami to bym na stx'a sr*** zadkim gó***

zreszta co ja sie bede produkowal nie mam sily juz na takie posty, taki kraj i takie zycie ze jestemy podzieleni na bardziej i mniej zamoznych, pozdro bogacze

Skomentuj

MoJojojo zle odczytales to o czym chcialem napisac ale .................

Skomentuj

Moje 27/300/4 są już w drodze do mnie :) Ciekawe jak to zagra............. to jak dla mnie to stosunek jakości do ceny jest bardzo dobry.

Skomentuj

Ja jeszcze poczekam. moze cos lepszego sie pojawi bo moje lw w aucie juz umieraja.

Skomentuj

No no na symulacji pięknie to wygląda buda 35L@35Hz nic tylko zamawiać. Ciekawe jak będzie z wytrzymałością konstrukcji? Za tą cenę rewelacja, głośnik powinien być b.dynamiczny i dosyć nisko schodzić.

Skomentuj

Tylko skad wziac wzmak do niego :(.

Skomentuj

Wiecie co, nie chce sie wpieniac, ale zamawialem u nich prototyp wg wlasnej specyfikacji i wszystko wskazuje na to, ze STX zabiera pomysly! Nie tylko moje zreszta!

Naturalnie o prototypie nie ma ni widu ni slychu - zamawialem, przypominalem sie itd. i za przeproszeniem jak niemowa do gluchego no... Jeszcze jak poleca ten glosnik do TL lub podobnych zastosowan to tam pojade i komus strzele z dziewiatki "kondomem"...

Skomentuj

tomaszo Sound Wave'owi zrobili prototyp i to juz dawno. Z tym strzalem to niezly pomysl :).

Skomentuj

irasku pisales ze 12 beda na aluminiowych koszach... jak narazie sa 12 ale na stalowych czy maja sie jeszcze pojaiwc te na aluminiowych czy juz raczej nie??

Skomentuj

Czaruję...
                                        X