eee ja sie nie znam za duzo a kudłaty napisał mi tu jakies parametry i ja juz jestem zakrecony.napisz po ludzku to ci powiem czy mi pasuje:)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
jaki głośnik do subwoofera i jaka obudowa lepsza???? HELP
Collapse
X
-
sprawa wygląda tak ze mam jak narazie wzmacniacz pionner 4 x 55 wat i jest on nadpalony!chce go wymienic na wzmacniacz jaki i mam na oku technics su-v550.mniej wiecej ma on na wyjsciu 4x 100 wat.no i mam te 2 altusy po 200 wat ale to jest za malo i chciałem sobie zbudowac nie aktywny subwoofer który bedzie miał dużego kopa!ale chodzi mi o bas miękki i głęboki a nie twardy i walący po klacie.Załączone pliki
Skomentuj
-
mięki i głęboki bass to jest ponizej 50Hz a bas walący po klacie to jest 80-120Hz kup sobie 2x38/300/4AE STX'a i jak jesteś pasiasty to powinno być ok
jak nie to troche pomyś poucz się poczytaj i naucz się nazywać to co myślisz
ps co do ostatniego posta to bardzo się mylisz za małe pieniądze mozna sobie coś fajnego złozyć ale pod warunkiem że się wię czego się chce :)
Skomentuj
-
ok to myślę ze powinnienem kupić tego technicsa do altusów 200 wat i do tego bym chciał jeszcze jedną parę altusów 300 wat ale oryginaly i wtedy zrobić subwoofer tak jak mi doradzali wyżej panowie:) Czyli kupić wzmacniacz na 4 ohm jakiś pożądny lub dac do zrobienia komus i do tego jaki głośnik myślałem o : HERTZ lub JBL GT412. a obudowa jednak chyba bass reflex i rzez:) (aha te altusy 200 to jesli kupie 300 to tamte stare sprzedam,nie bierzcie mnie za jakiegos nadzianego typka co nie ma co z kasa robic)pozdrawiam
[ Dodano: 2005-04-09, 11:28 ]
eee ale ja nie dawno co sprzedalem taki wlasnie glosnik alpharda CW i to było mało no tylko ze ja mialem go podłączone pod wzmaka pionner 4x55 wat
Skomentuj
-
mam altusy i nawqeet nawet fajnie walą no ale miałem subwoofer z głośnikiem alphard CW.... i to było za mało .miałem to podłączone to wzmacniacza pionner 4x55 wat i to moze dlatego.teraz mam dalej ten wzmacniacz i te altusy z glosnikami wymienionymi firmy tonsil ale 60 wat .chcialem kupic ten wzmacnicz technicsa z korektorem za 400 zł i jeszcze zbudowac jakis dobry subwoofer :) to wszystko a dzwiek z altusow mi sie podoba fakt ale to za slaby bas.(chce głęboki miękki bas ktory niezle wali )wszycho!chciałem w sumie kupic głośnik JBL ale są takie fajne dosc jedynie 4 ohmowe wiec odpadało.znajomy polecił mi SLS i jest fajny głośnik ale i tak jesli mam sobie zrobic subwoofer to musze jednak kupic do niego oddzielny wzmacniacz to jak juz bym kupował to wzmak 4 ohm i duzej mocy zeby uciągnoł dobry głośnik(słyszałem ze moze mi ktos zrobic taki wzmacniacz) i wtedy jakbym mial taki wzmak to sie zastanawialem nad kupnem glośnika JBL GT412 lub Hertz.pozdrawiam all:)
Skomentuj
Skomentuj