dziękuję kochanie, wiem ze sie tobie podobają:) niestety przez najbliższy tydzień raczej nie wydobedzie sie z nich żaden dzwięk:(
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kolumny podłogowe Uwego na TESLA 2x188-5/4 ohm
Collapse
X
-
jezeli chodzi o polozenie forniru na fazie to juz zrobione dalem na klej motarzowy dzieki czemu wyschlo szybko i nie splywalo bokami, co do brzmienia 188 to bas jest wysmienity, pokoj mam 12m2 i te 4 tesle niezle cisnienie robiąbylem naprawde pod wrazeniem, srednie tony tez ladnie grają ja mam ciecie przy 5k ale yoshi80 polecił mi 3k.
[ Dodano: 2005-04-17, 16:34 ]
gdybym teraz kupowal, to wybrał bym jednak arn188-8, pomimo ze maja wiekszy impuls ale jest on dosyyc nisko i mozna go pominac, do tego sa ladniejsze i w tej samej objetosci co moje 188-5/4 mialy by troche lepszy bas w okolicach 50-80Hz z tego co pamietam
Skomentuj
-
hmmmmmm wiesz wedlug mnie to winisd zle liczy ta wytrzymałość mocową!! ale to jest moje zdanie, moge sie zalozyc o te kolumny ze ich nie rozwalisz na tej unitrze 2x35W (moj kolega ma cos podobnego:)) z kilku powodów: po pierwsze teraz mam 2ohm i twoja unitra chyba by sie stopiła:) po drugie z tym trafem co tam masz to nawet 4ohmy niezbyt kontroluje, po trzecie mam wzmacniacz samochodowy 4x100w (ciaglej 4x50) w mostku niech ma tylko 100W a sadzac po cisnieniu akustycznym jakie mam w pokoju to raczej ma te 100W, i jakos tesle zyja i maja sie dobrze:)
[ Dodano: 2005-04-18, 20:47 ]
co do wgniecenia tez sie zdenerwowalem ale spoko nie takie rzeczy naprawiałem:)
[ Dodano: 2005-04-18, 20:51 ]
a co do zakladu to roznego typu przesterowania sie nie liczą bo raczej stalego pradu nie pociagna zbyt dlugo:)
[ Dodano: 2005-04-18, 21:43 ]
jak spojzalem to rzeczywiscie niby jedna tesla ma 3W max power przy niektorych czestotliwosciach czyli teoretycznie moge zniszczyc glosnik SB 16 vibra:) jakos mi sie nie wydaje, dlatego uwazam ze winisd zle liczy!!!
[ Dodano: 2005-04-23, 23:11 ]
no więc...... sprawy mają sie tak, zrozpaczony tym alpierdem zrobiłem mu tuning, który opiszę w najbliższym czasie, na razie mam wyniki pomiarów, nie są one one dokładne i alfred puszczony przez zwrotnice, ale warunki te same i co najważniejsze wiedać różnicę, wykresy u góry w 1poscie
Skomentuj
Skomentuj