Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny podłogowe Uwego na TESLA 2x188-5/4 ohm

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dziękuję kochanie, wiem ze sie tobie podobają:) niestety przez najbliższy tydzień raczej nie wydobedzie sie z nich żaden dzwięk:(

Skomentuj

siemka kolumienki bardzo ladnie wyszly tylko cos bym z tym alpierdem zrobil
      a jak bys chcial je jednak zrzucac to powiedz jaki adres to bede lapal :P
      pozdrofka

Skomentuj

Zrób fazowanie bocznych krawędzi pod kątem 45 stopni. To wyszczupli wygląd kolumn. Jeżel jeszcze nie masz forniru na całości to chyba nie powinno to byc problemem.

Skomentuj

fazowanie już jest, troche male, ale ujdzie w tloku:)

Skomentuj

Zapomniałem Cie uprzedzić, ze jesli zrobisz małe fazowanie to możesz mieć problemy z jego ofornirowaniem ;-) To tylko przypuszczenie, bo nigdy nie fornirowałem, za to czytałem na forach o takich trudnościach. Mnie wystarczyła farba choć nie było to takie ładne jakbym chciał.

Skomentuj

a ja mam pytanie jak graja te tesle 188? w wakacje planuje zrobic jakies ladne stereo. podoba mi sie brzmienie tesli. mam w domu 150 i 226 ciesza sie oba dopbra opinia i tak tez graja a co z tym 188 moze sie ktos wypowiedziec?

Skomentuj

jezeli chodzi o polozenie forniru na fazie to juz zrobione dalem na klej motarzowy dzieki czemu wyschlo szybko i nie splywalo bokami, co do brzmienia 188 to bas jest wysmienity, pokoj mam 12m2 i te 4 tesle niezle cisnienie robią bylem naprawde pod wrazeniem, srednie tony tez ladnie grają ja mam ciecie przy 5k ale yoshi80 polecił mi 3k.

[ Dodano: 2005-04-17, 16:34 ]
                gdybym teraz kupowal, to wybrał bym jednak arn188-8, pomimo ze maja wiekszy impuls ale jest on dosyyc nisko i mozna go pominac, do tego sa ladniejsze i w tej samej objetosci co moje 188-5/4 mialy by troche lepszy bas w okolicach 50-80Hz z tego co pamietam

Skomentuj

Osobiscie nie przepadam za Tesla[...] ale kolumienika ladna podoba mi sie
                  pozdro

Skomentuj

dziekuję, ale co do przepadania za teslą to raczej w tej kategorii cenowej nie ma wyboru, gdybym mial wiekszy budzet na te kolumienki to na pewno nie wybral bym tesli!! Co jak co ale tesla na pewno lepsza od STX'a

Skomentuj

hehe uwe zaraz zwolennicy stxa cie zlinczuja za takie wypowiedzi ale moje zdanie jest podobne
                      pozdro

Skomentuj

heh trzeba miec talent!!! wynosilem kolumne na dwor zeby przeszlifować i mi wypadla z rak :/ troche sie wgniotla :/

Skomentuj

ehh
                          napraw to :P
                          pozdrawiam

Skomentuj

ja bym sie za******!!! :P

Skomentuj

Uwe, ty symulowales to w win isd ta? a popatrzales na wytrzymalosc mocowa? TRAGEDIA
                              ja juz bym dawno rozwalil to na mojej unitrze 2 x35 W ......
                              pozdro

Skomentuj

hmmmmmm wiesz wedlug mnie to winisd zle liczy ta wytrzymałość mocową!! ale to jest moje zdanie, moge sie zalozyc o te kolumny ze ich nie rozwalisz na tej unitrze 2x35W (moj kolega ma cos podobnego:)) z kilku powodów: po pierwsze teraz mam 2ohm i twoja unitra chyba by sie stopiła:) po drugie z tym trafem co tam masz to nawet 4ohmy niezbyt kontroluje, po trzecie mam wzmacniacz samochodowy 4x100w (ciaglej 4x50) w mostku niech ma tylko 100W a sadzac po cisnieniu akustycznym jakie mam w pokoju to raczej ma te 100W, i jakos tesle zyja i maja sie dobrze:)

[ Dodano: 2005-04-18, 20:47 ]
                                co do wgniecenia tez sie zdenerwowalem ale spoko nie takie rzeczy naprawiałem:)

[ Dodano: 2005-04-18, 20:51 ]
                                a co do zakladu to roznego typu przesterowania sie nie liczą bo raczej stalego pradu nie pociagna zbyt dlugo:)

[ Dodano: 2005-04-18, 21:43 ]
                                jak spojzalem to rzeczywiscie niby jedna tesla ma 3W max power przy niektorych czestotliwosciach czyli teoretycznie moge zniszczyc glosnik SB 16 vibra:) jakos mi sie nie wydaje, dlatego uwazam ze winisd zle liczy!!!

[ Dodano: 2005-04-23, 23:11 ]
                                no więc...... sprawy mają sie tak, zrozpaczony tym alpierdem zrobiłem mu tuning, który opiszę w najbliższym czasie, na razie mam wyniki pomiarów, nie są one one dokładne i alfred puszczony przez zwrotnice, ale warunki te same i co najważniejsze wiedać różnicę, wykresy u góry w 1poscie

Skomentuj

Witam.

Ciekawe wyniki pomiarów. Napisz coś więcej w jaki sposób wpływałeś na zmianę parametrów.

Pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                                  X