Mam skrzynke 31 litrow gosnik to w sumie nic markowego Extrem devil tu sa jego parametry http://www.allegro.pl/show_item.php?item=48937022 i bas reflex mam 80 mm srednicy i nie moge w sumie dobrac dlugosci mozecie pomoc??
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Problem z Bass Reflexem pomozcie
Collapse
X
-
Zamieszczone przez QuesterWyrzuć ten głośnik LOL - alfredy są o niebo lepsze niż to badziewie.
Jeśli już koniecznie chcesz to robić to zamontuj długą rurę i skracaj aż do uzyskania satysfakcjonującego brzmienia.
Skomentuj
-
Bugaj_sc: miałem te głośniki "na warsztacie". Wiem co nieco o ich produkcji, wiem jakie są ich rzeczywiste parametry, znam ich brzmienie (a w zasadzie substytut brzmienia) i wiem też, że są gorsze niż Alphardy. Te głośniki to dno. Nawiasem mówiąc w handlu hurtowym te głośniczki są tańsze niż alphardy.
Jeśli podoba Ci się ich dźwięk to pewnie nie miałeś okazji porównać ich z sensownymi przetwornikami (albo masz inny gust i wolisz buczenie zamiast basu).
magik: racja
Skomentuj
-
Przede wszystkim parametry budzą sporo moich wątpliwości. Magnesiątko o średnicy 11cm, do tego jeszcze materiał wątpliwej jakości. Taki napęd nie może być zbytnio wydajny. Dodatkowo spójrz na wykres. Ofektywność głośnika podana na poziomie 93dB. Wykres jest niewyraźny, ale domyślam się, że w okolicach 1kHz jest własnie ta znaczna górka. Poza tym w użytecznym pasmie jest dobre 10dB mniej. A dla dwucyfrowych częstotliwości grubo poniżej 80dB.
Skomentuj
Skomentuj