monacory zle? jesli chodzi o ich glosniki niskośredniotonowe i wysokotonowe to sa jak najbardziej OK. Zrobisz bardzo dobry wybor kupując tego monacora,a na dodatek się czegos wiecej dowiemy o tychże glosnikach
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wybrać Visatona czy Monacora
Collapse
X
-
Panowie to postanowione!!! Biore te Monacory :)
Nie ma wyjścia, nikt mi nie zaproponował czegoś konkretnego a więc wybór padł na Monacora SPH-176 ehhhh Mam nadzieje, ze warto :)
Po głośniki jade jutro:) znalazłem sklep w Olsztynie (a nawet 2) gdzie te Monacory sprzedają....
Jak juz je kupie i złoże skrzynki to obiecuje ze sie podziele z wami moją subiektywną oceną.
Hmmm szkoda ze nie mam Jiga :(((
Musze go zrobić ale nie wiem jak z funduszami będe stał
Jeśli macie propozycje odnośnie tego jak zaaplikowac ten głosniczek to prosze piszcie :)
Każda rada będzie pomocna no i można będzie powiedziec, ze razem stworzymy projekt :)))
Skomentuj
-
Zamieszczone przez intoxsikPanowie to postanowione!!! Biore te Monacory :)
Nie ma wyjścia, nikt mi nie zaproponował czegoś konkretnego a więc wybór padł na Monacora SPH-176 ehhhh Mam nadzieje, ze warto :)
Po głośniki jade jutro:) znalazłem sklep w Olsztynie (a nawet 2) gdzie te Monacory sprzedają....
Jak juz je kupie i złoże skrzynki to obiecuje ze sie podziele z wami moją subiektywną oceną.
Hmmm szkoda ze nie mam Jiga :(((
Musze go zrobić ale nie wiem jak z funduszami będe stał
Jeśli macie propozycje odnośnie tego jak zaaplikowac ten głosniczek to prosze piszcie :)
Każda rada będzie pomocna no i można będzie powiedziec, ze razem stworzymy projekt :)))
Skomentuj
-
A mnie się ten projekt wydaje dziwny - mocno wytłumiona i wielka jak szafa obudowa z czyms w rodzaju świerć fali albo pułapki rezonansowej. Jest to projekt z katalogu Monacora - dokładnie.
Gdybyś kupił cały katalog to tam jest więcej konstrukcji np. Taki zestaw Optima na SPH-165CP - wygląda jak odrzutowiec. Jednak przypuszczam że chodzi też o cenę.
Ciekawy jest też SPH-175 http://www.monacor.pl/catalogue-prod...=62&SubKtg=512 i SPH-170 http://www.monacor.pl/catalogue-prod...=62&SubKtg=512 oba w podobnej cenie.
[ Dodano: 2005-05-18, 08:30 ]
Zauważyłem że te SPH-176 sa jednak tańsze i bardziej nadają się do zespołów regałowych tak na oko 18-20 litrów objetości.
Skomentuj
-
Witam,
Avw, ten Sph175: xlin+/-2, słabiutko (dla mid-woofer`a, jeśli wierzyć producentowi).
Jeśli chodzi o Sph176 oto moje typy: 1) br fb39 Vb20 z Dv6,9 Lv ze strojenia. To nie pomyłka, a i tak zagrożone GD w zakresie 32-39 i 70-75[Hz]. 2) Vc>=14 Qtc0,7. 3) może opcja dla 1. Vc20 i Qtc0,63. To tylko moje sugestie.
Odnośnie tego projektu z niemieckiej strony, zwrócę uwagę tylko na piękne parametry z tabliczki (na końcu strony) - bez informacji o tolerancji przy szerokości pasma. A jak wyznaczyli efektywność. Typowy marketing. Reszta, nic tylko zrobić i sprawdzić.
Pozdrawiam, Piotr01
Skomentuj
-
Faktycznie Xlim nie za specjalne w tym SPH-175 - mniejsze niż w Tonsilu GDN16/50/4 a to raczej głosnik do wyższego basu.
W SPH-176 też cos nie tak z Fs - nie zgadza się ze szczytem impedancji na wykresie, więc ostrożnie z tymi parametrami. Nadal wydaje się że powinien się udać w obudowie tak ok. 18 litów nisko strojonej.
Nie widze w jakiej objętości były zdejmowane te wykresy - to przestrzeń otwarta czy 400 litrów jak u Visatona?
Skomentuj
-
Adam_85 te głośniki mozna zamówić w Olsztynie w sklepach muzycznych "Elka" koło sądu "Evelina" na ul. Starowiejskiej na Starym Mieście.
Juz dzis je zamówiłem bo akurat nie mieli w sklepie i jutro będe juz je miał
I zabieram sie do ostraj pracy :)
[ Dodano: 2005-05-19, 23:05 ]
Adam_85 tak jestem z Dobrego Miasta :)
Skomentuj
-
Barteque wejdź na strone Monacora i sprawdź partnerów w Wawie. Ja tak zanlazłem w Olsztynie :) Napewno jest wiele miejsc gdzie je mozesz zamówić. Ja zamówiłem w czwartek w dzisiaj (piątek) już je mam w domu.
Te SPH-176 wyglądają naprawde solidnie podłączyłem na sucho do wzmaka i....... zobaczymy :) Myśle ze moze być ciekawie
Skomentuj
-
No dobra mam te Monacorki i co dalej??
Jak je ciąć?? co powiecie na 3,5kHz??
Na tego SPH-176 dałbym filtr 6dB a na tweeter 12dB
Co panowie na to??
Obudowa 20 literków strojona 39Hz. Tylko jak bedzie wyglądał impuls?? Chciałbym żeby był jak najmniejszy
Wysokotonowioec bedzie w odzielnej komorze
Dobrze główkuje?? Naprowadźcie mnie troszke. Przeróżne sugestie mile widziane
co powiecie o basreflexsie na spodniej części kolumny??
Skomentuj
-
Obudowa tez mi taka wychodzi - jesli obnizysz strojenie i zmniejszysz nieco obudowę to impuls powinien się poprawić. Zobacz w WinISD jak bedzie wyglądał przebieg. Robisz z tego duże podstawkowce i BR możesz dać z przodu.
Cięcie pasma najlepiej poniżej 3kHz ale to zależy od głosnika wysokotonowego.
Skomentuj
-
Tylko bez przeklenstw,o co ci chodzi,zaproponowalem ci glosniki za pewna cene,jak ci cos nie odpowiada to nie pisz,o co chodzi z tym z tym pojebaniem? Za ile bys chcial je kupic? Nie odpowiadaja do mojego zastosowania,sprzedaje za ile kupilem z pewnymi kosztami.
Od goscia z deutschalndu wyniesie ciebie 350zl plus koszty przesylki,pamietaj bez przeklenstw... Bo nie jednemu przykrecilem srube,jesli twoje slownictwo jest adekwatne do jakosci kolumn jakie robisz,to pozal sie boze,milego wieczoru... Kup sobie lepiej Thomsonixy
Skomentuj
Skomentuj