Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wybrać Visatona czy Monacora

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mario z Gdyni

za doplatą 20 zl ja mam rewelacyjne Vify z holandi o jeszcze bardziej imponujących parametrach :)

Skomentuj

witam
      intoxsik te sph-176 to dobry głośnik ma aluminowy odlewany cisnieniowo kosz. Widzę że krazą tu rozna opinnia o maonacorach. Ja sprawdzilem pare modeli wiec moge sie podzielic wiedza. sph-170al swietna sprawa. Trzeba tylko troche posiedziec nad zwrotnica, ale naprawde glosnik wart swojej ceny, to samo sph-170. jak dostalem ten glosnik to ciezko sie bylo przyczepic do czegos. wiec zaczalem szperac po necie i ogolnie ten glosnik ma bardzo dobre recenzje. zrzeszta ja go kupowalem za 145 a teraz z tego co widze juz 184 kosztuje. jedyny minus to polipropylenowa membrana troche gubi szczegoly jesli chodzi o srednie tony. sp-170/ad raczej nie za ta cene mozna znalezc cos lepszego gra bo gra, dm-135 naprawde jak ktos znajdzie lepszy glosnik sredniotonowy to bedzie sukces. trzeba posiedziec nad zwrtotnica i umiejetnie ciac ten glosnik nie za nisko i minimum 12 db na oktawe producent zaleca najnizsza czestotliwosc ustlic na 650hz ja dalem 700. . Bardzo ladna srednica, przestrzenna . to co jest fajne w tym glosniku to to ze radzi sobie fajnie z duzymi spietrzeniami dzwieku. Wokale tam gdzie maja byc ciche sa ciche natomiast tam gdzie ktos zaryczal lub dolozyl glosu to sie naprawde czuje. Wada ogranicza sie tylko do zestawow trojdroznych. Ogolnie dla mnie monacor jest sporym odkryciem jak na razie oceniam pozytwnie. wydaje mi sie ze rzeczywiscie niektore glosniki to badziew szczegolnie te tansze. Przy wyborze zalecem poszperanie w necie w klan&ton wiele monacorow bylo testowanych. Poza tym monacor tak naprawde zaczyna sie powyzej 150 zl. W niedlugim czasie mam zamiar wziasc pod lupe kopolki wysokotonowe dt-300, dt-101sk, dt101ti. oczywiscie wszystkie przedstawione tu wnioski nalezy rozpatrywac w kategori mozliwosci-cena:).

Skomentuj

Co do reklamy to przapraszam,zapomnialem sie,co do vify to rowniez sa dobre,aluminium jednak ma to cos w sobie{to juz nie reklama} hihi.Pozdro

Skomentuj

songo24 ,jestes pewien że sph176 ma kosz aluminiowy? Z Intosikxem nie umie się skotaktować :(

Skomentuj

gipsy2 hmmm... jak to pisalem bylem tego pewny, ale teraz wszedlem na strone monacora i tam nic nie pisza. Ja sie posłuzyłem informacją z katalogu. Po propstu tam na poczatku było napisane że ta seria ma kosz aluminiowy. Zrezszta jak sie przyjrzysz to wydaje mi sie ze jest to kosz taki sam jak w sph170c, chociaz zdjęcie od sph176 jest kiepskiej jakosci:(. Ixtonsik daj znac jak tam z tym sph176. meles czy mogbys powiedziec cos o tym dt-300? bo ja tez sie nim interesuje

Skomentuj

Songo No narazie jest sesja i nie mam za wiele czasu, ale pozniej napewno go pomierze i wstawie na forum jakies wyniki tych pomiarow.

Skomentuj

Gipsy2, które Vify masz i za ile ? Może do Ostinato2000 ?

Skomentuj

czesc AVW

mam vify do ostinato 2000 :) i bede na nich ten klon budował (na sprzedaż)

Skomentuj

>gipsy2

Właśnie zastanwaiam sie co można zastosować w obudowie 24-40 litrów z Vifą PL27TG-35-06.
                    Zastanawiałem się nad Monacorami, Visatonem AL170 oraz dość dziwnym głosnikiem Dayton - dostępnym chyba tylko w USA (znalazłem go na stronach http://www.partsexpress.com/webpage....&WebPage_ID=30 dzięki linkowi z wątku na forum).

Visaton AL170 jest drogi Dayton teoretycznie tani (cena ok. 40 USD, po doliczeniu innych kosztów nie będzie już tak piękna). Monacory są bliżej ceną tego Daytona.

W Ostinato 2000 jest chyba Vifa M18WH-08-08 i za 300zł. para to pewnie bym przełknął (Akustyk ma je za 390zł. sztuka). Tylko nie wiem jak gra taki Ostinato 2000 - pokusa zrobienia klona małym wysiłkiem umysłowym i kosztem jest jednak spora.

Skomentuj

Zamieszczone przez intoxsik
                      esh0 no właśnie jedyny problem, ze nie miałbym chyba odpowiedniego materiału na wytoczenie tych gałek. Jedyne co mam to zwykła stal :((( ale jakby ją potem ocynkować?? sam nie wiem
                      Witam,
                      zapomnij o cynkowaniu, to bedzie ohyda. Jeżeli stal to anodowanie( mozna na rozne kolory), albo chromowanie( po polerowaniu- lustro). Inna mozliwosc to aluminium, po ladnym wykonaniu z dobrego gatunku nie trzeba powlekac niczym; alu wymaga malych obrotow maszyny, chlodzenia i doklanych nozy.
                      pozdrawiam,
                      Krx

Skomentuj

Ja powiem tak ... Vifa TC...na bardzo ładne opinie ...poczytajcie o AA Phoebe. Visaton nie wiem jak z 170 ale 130 mają códowną średnice. Manacory ...dla mnie nie ...nie słyszałem ale wystarczającym wyznacznikiem dla mnie jest to, że nikt tego nie używa do firmowych konstrukcji. a Vifka TC.... cóż ...fajna ale raczej do trójdrożnej , albo wysoki podział. Myśle że z Tc18 by siędograła. Naprawde poczytaj o AA Phoebe...tam siedzi komplet Vifek TC i mająbardzo fajne opinie, sam rozmawiałem z kolesiem który ich słuchał ... Opinai bardzo fajna, ciepły, miękutki basik, równa średnica i dobre wysokie, tylko dobre bo tak naprawde kopółka TC to nie rewelka. Zastanó sie nad midibasem Vify TC18

Skomentuj

Czaruję...
                        X