Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

tesla arz 6608

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

tesla arz 6608

Witam
    czy testowal juz ktos tesle arz 6608? planuje zrobic na nich monitorki,wyszlo by mnie naprawde tanio(70 zł za 2 ) tylko niewiem czy gra jest warta swieczki ? oczywiscie z subem by to gralo ,prosze o wypowiedzi na temat

Tasior, mam 6604 i jestem nawet zadowolony.Sa oczywiście głosy przeciw ale jak za takie pieniądze to raczej nie warto sie bawić w 2 drogi i zwrotki.Tak bynajmniej u mnie wyszło.Z początku niby brakowało mi góry ale to mylne raczej wrażenie,obecnie uwazam że jest nieźle.A i bez suba basu jest akurat.
    Ogólnie fajne głośniczki.

Skomentuj

W duzej obudowie te glosniki nawet maja sporo basu. Ale gory to im brakuje. W firmie stosujemy te glosniki setkami dlatego znam je dobrze i do domu to bym ich nie kupil szczegolnie za 35zl sztuka. Ten glosnik kosztuje niecale 20zl w hurcie.

Skomentuj

irku,a masz do zalatwienia takie? :>
        umberto,moziesz podac mi jakies aplikacje tego glosnika? jakies rady ? czy pobije to arn 150 i arv 104 ? (cenowo napewno) zaduzo wysokich nielubie wiec luz,muza to hardcore trance i drum n bass
        pozdr

Skomentuj

Tasior, u mnie obecnie mają 12 litrów do dyspozycji,wspiera je sub,a jak że :)Co do tych wysokich to przecież nie kopółka scanspeaka :P.Mogło by być lepiej ale i tak nie jest źle.Uważam że do zaakceptowania tym bardziej jak nie lubisz góry.To tak jak ja.
          irek, ja dawałem po 25 w detalu,made in westra na wolumenie.

Skomentuj

hmmmm ... Jak macie do zalatwienia za tak niska cene to moze jakos sie ugadamy ? :>
            bo jesli sa tansze o te 10-15 zł na sztuce to moze jednak warto cos zrobic umberto jesli masz GG,odezwij sie pod mój jesli mozesz lub chcesz-8500783

Skomentuj

Tasior, unikam gg,molestują mnie różne audio zbuki
              Jak coś wal PW,jak będe mógł to napewno Ci pomoge.A i na wolumen sie wybieram

Skomentuj

w empire sa po 24.99

nie wiem skad zes je wytrzasnal za 35 zł

Irku moglbys zdradzic skad tak tanio je sprowadzacie?

Skomentuj

ano fakt,ze niepopatrzalem na stronke :>

[ Dodano: 16-05-05, 22:35 ]
                  Wlasnie porownalem sobie odpowiedz czestotliwosciowa(tlumaczylem z frequency response :P bo niewiem jak to sie nazywa-tak?)
                  i wyglada na to ze arz bije arn 150 03 08 !!! w basie rowniez! dopiero przy 30 hz arn ma lepiej...
                  zobaczcie

rar bo jpg neichce sie dodac

Skomentuj

Rzeczywiście charakterystyka jest bardzo ciekawa i wypada na kożyść arz, tymbardziej skoro ktoś taki jak umberto, uważa ze są do zaakceptowania i sam ich używa to myślę ze za takie pieniądze to warto się pobawić sam się przymierzałem żeby spróbować ale może niedługo jak bede miał czas to... nic nie wiadomo

Skomentuj

kto kupi arn 150 03 08,zwrotki an 3.5 khz projekt irka arv 104? wszystko sprawne(no cos z arv jest ale to chyba kabelek) ? lol jak to opyle zrobie sobie na tych teslach i sub na czyms LEPSZYM niz stx alfred i cos.... moze jakis JL? albo cos takeiugo :>

Skomentuj

zajaranyy, eee tam.Ja nie jestem żaden expert,daj spokój.Co do tesli,mnie sie akurat spodobała,ktoś inny powie że jest kiepska.Jak to w życiu.Ale ja patrzę na nią przez pryzmat ceny i tak ją oceniam.W pierwszym momencie chciałem szerokopasmówke visatona ale cena mnie skutecznie odstraszyła.Żeby było śmieszniej to mam wersją arz-ta sprzed 30 lat od starego zestawu radioli i te właśnie skrzynki chcę w przyszłości wykorzystać na te nowe tesle.
                        Co mnie rajcuje,brak zwrotnicy,zero gratów po drodze od wzmaka do głośnika.No i zupełnie inny dźwięk niż z 2 czy 3 way.

Skomentuj

Cena głośnika niema żadnego wpływu na jakość dzwięku !, głośniki szerokopasmowe są dużo lepsze w 'prawdziwości' dzwięku od wielodrożnych ! ,chyba że ktoś woli podbicie skrajów pasma i zanik średnicy to wtedy rozumiem budowę wielodrożnych kolumn.. ale niewiele ma to wspólnego z realnym dzwiękiem.

Jeżeli ktoś słucha prawdziwych instrumentów ,to bardzo szybko zauważy silne zubożenie dzwięku w głośnikach wielodrożnych..., Ja tam zawsze miałem Scana ,Vify (lepsze od Scana) i inne drogie głośniki.. topiłęm pieniądze w nic niewart sprzęt !, bo szerokopasmówki biją na głowę te wszystkie głośniki !, przynajmniej dla ludzi którzy chcą najlepszej reprodukcji oryginału.

Dziś nie potrafię słuchać innych głośników bo nic w nich nie słyszę !, samo zamulenie,'guma' i co najwyżej skraj pasma dolnego w słabej kontroli.
                          A na soprany nie narzekam bo są naturalne ,szybkie i nie mam ich mało...,
                          gdy miałem firmowy sprzęt to było bardzo źle ,ale obenie mam wzmacniacz który przenosi pasmo do 5 Mhz z przy -3dB i jest duuużo lepiej ..., na przęcie domowym też nie potrafię słuchać muzyki bo też nic nie słychać !, jestem strasznym audofilem ..,przyznam się że to straszna choroba bo nic firmowego nie działa dobrze wszystko trzeba robić samemu aby powstał bolid F1.

pozdrawiam.

Skomentuj

Profesjonalista, przesadzasz.
                            W szerokopasmowcach stosuje się układy rezonansowe, bo zazwyczaj mają podniesioną charaktrystykę ku wysokim częstotliwościom i bez korekcji nie słychać z nich dołu.

Z szerokopasmowcami to jest tak, że one są do wszystkiego (tzn. do całego pasma). Kiedy coś jest do wszystkiego, to zazwyczaj jest do niczego.

Skomentuj

Tylko że ja mam bardzo dużo dołu, i góry... , otwór BR mam z tyłu i słyszę dobrze do około 35 Hz !, Generalnie szerokopasmówka ma bardzo silną kontrolę ,bo mębrana waży bardzo mało ,zawieszenie też.. ,najbardziej widocznym plusem takich głośników jest średnica .., i to nie dlatego że jest najsilniejsza ,tylko dlatego że jest bardzo 'przeźroczysta' , krople wody, tłuczone szkło i inne bardzo barwne dzwięki pokazują ile potrafi lekka mębrana, średnie tony z midwooferów są kleiste, zamglone ,choć głośne - męczą bo muszą być głośne aby przekazać niewyraźną inforamcje w newralgiecznym - słabym punkcie kolumn wielodrożnych gdzie głosniki pracują na wyszczegulnionych pasmach, przważnie głośniki średnotonowe mają gumowy albo piankowy (lepszy) resor górny on bardzo pochałnia mikrodetale tak samo jest u midwooferów.., takie to wszystko 'gąbczaste'.. mi to nie odpowiada..., jak słucham śpiewu na żywo, to nawet gdy siedzę za daleko zaczyna mnie to złościć bo za mało słyszę itd. to już taka choroba....

Pozdrawiam.

Skomentuj

Ja też nie mam zamiaru świrować z jakimiś wielodrożnymi ... kupię sobie te arz i do tego subek beymy i będzie fajnie. Profesjonalista te arz'y można do br dać ?

Skomentuj

Kontrola z ARZ przy 20cm średnicy i magnesie o srednicy 7cm ?
                                  Bardzo watpliwe. Owszem średnie są widoczne - bo są wypchnięte ponad zakres pasma i dosc nierówne.

Qts jest 0,7 i raczej do BR bym ich nie brał... ale... są tacy co ją do tubowych (przynajmniej z wygladu) pakują, więc spróbowac nie zaszkodzi - ludzie mją różne dziwne pomysły.

A za jakiś czas zaczniecie kombinować jakby do niej suba i wysokotonówkę dostawić i cały obecny wysiłek okaże się niewiele wart ;-)

Skomentuj

mam szerkoko pasmowki w samochodzie... tragedia... no ale to inna sprawa bo to samochod itp itd... ale szerokopasmowki maja ladne zastosowanie w kolumnach trojdroznych uzupelnione wysokotonowka i basowka... no i mialem eltrony 100 tam byly szerokopasmowki i bas z tego byl wyjatkowo nienaturalny...

Skomentuj

mam szerkoko pasmowki w samochodzie... tragedia... no ale to inna sprawa bo to samochod
                                      a jakiej firmy są?

Skomentuj

prawde mowiac nigdy nie sprawdzalem ... obawiam sie ze to pionier jest to standartowe naglosnienie nowej hondy H-rv no ale nie wnikam wto wiem ze wkrotce to zamieniam na dsk 165

Skomentuj

Czaruję...
                                        X