Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

tesla arz 6608

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Akurat moc nie ma wiekszego znaczenia, bo glosnik pracowalby z lampa o mocy 9,5W. Jednak zdaje sobie sprawe, ze zastosowanie go w LT moze sprawic wiele problemow, chcialem jedynie dowiedziec sie jaka jest opinia innych forumowiczow.

Skomentuj

hoosar, ogólnie TL to trudny temat,ja mam na razie dość.Zbudowałem lodówke która tylko dudni.Niby wszystko na papierze OK,bawiłem sie z wytłumieniem,skracaniem-wydłuzaniem tunelu.I tak lipa.Na razie mi starczy.Może się jeszcze pobawię z małym głośnikiem i rurami kanalizacyjnymi.Ale to na zime pomysł.

Skomentuj

umberto, zagadzam sie z tym iz jest to bardzo trudny temat. Jak sobie pomysle, ze jest tyle problemow z odpowiednim strojeniem, interferencja fal itd. to az sie nie chce do tego zabierac. Prawde mowiac, drazylem ten temat z czystej ciekawosci, a nie z ochoty zbudowania konstrukcji opartej o ARZta. Zarazem dziekuje za odpowiedz i podzielenie sie uwagami.

Skomentuj

hoosar, drobiazg i nie ma za co,po to jest to forum.

Skomentuj

WItam,w jaka obudowe wsadzilibyscie arz 6608 (jedna) i w jaka 2x arz 6604 (gdzie dostac i za ile 4 ohmowe??)
            pozdrawiam(bedzie to grac z subem jakims,pewnie cos z stxa....)

Skomentuj

Najeden 12 litrów,na dwa analogicznie ale szkoda dwa pchać.Wersja 4 ohmowa jest w takiej samej cenie.Gdzies mi mignęło przed oczami w necie ale nie pamietam.Przestałem się nimi interesować.Mam nową "zabawke" i z nia walcze

Skomentuj

czemu szkoda 2 ??
                btw jaka zabaweczke? :)

Skomentuj

Poza zyskiem sprawności nic nie zyskasz,wręcz przeciwnie,stracisz niepotrzebnie kase.
                  Jaka zabaweczka?Po kilunastu podejściach finalizuje nowego mini suba na małym potworku.Może go tu pokaże.

Skomentuj

Tasior : twój pomysł jest przecież całkiem irracjonalny ale to chyba typowe dla twojego wieku.
                    Skoro masz problem z finansami to nie lepiej zrobić juz cos sprawdzonego anizeli jakieś eksperymenty, które najprawdopodobniej skończą sie fiaskiem. Nie wystarczy ci opinia irka , tak bardzo chcesz mieć kolumny grajace jak stare prl'owskie radio ??

Skomentuj

zew natury i powrot do korzeni sie odzywa...

Skomentuj

Yoshi_80, irkowi się nie podoba arz a umberto ma dobre zdanie na ich temat No to jest kwestia gustu chyba... :)

PozdroO

Skomentuj

W pierwszej chwili ten arz mnie wystraszył,myśle,co ja kupiłem?Ale po kliku godzinnym słuchaniu zacząłem zmieniać zdanie.Co mnie uderzyło,straszna taka jakaś jasność dźwięku,wrecz krzyk.Zresztą to widać na charakterystyce.W porównaniu do 3way które mają stonowane brzmienie arz bije po uszach średnicą.I to może razić aczkolwiek po jakimś czasie okazuje się że brzmienie jest nawet nawet i ten środek nie jest tak rażący,raczej bardzo szczególowy i wyraźny.
                          Wiadomo że to głosnik low,low,low end i nie ma sie co cudów spodziewać.Ale gra zupełnie odmiennie od wszystkiego co do tej pory miałem okazje słuchać.Powiem tak,jakbym miał kupić pierdziawki komputerowe ala kino czy coś w tym stylu to wole arz.Do tego mały subik i jest komplecik przebijający popularną chińszczyzne.

Skomentuj

Powiem tak,jakbym miał kupić pierdziawki komputerowe ala kino czy coś w tym stylu to wole arz.Do tego mały subik i jest komplecik przebijający popularną chińszczyzne.
                            I pewnie o to Tasiorowi chodzi. Gdy nie ma kasy trzeba szukać najlepszych i najtańszych rozwiązań. PozdroO !

Skomentuj

chodzi mi oto zebym wiecej mial hajsu na suba,bo neichce n a stxie

Skomentuj

W pierwszej chwili to jak zobaczylem ta dziewczyne to sie wystaszylem ale jak pomacalem i zakrylem co trzeba gazeta to mi sie spodobala :)

Pierwsze wrazenie jest najwazniejsze bo do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic ale czy warto na sile? ARZ to glosnik ze starego radia i kazdy kto go zobaczy tak powie.

Skomentuj

Jaka zabaweczka?Po kilunastu podejściach finalizuje nowego mini suba na małym potworku.Może go tu pokaże.
                                  no ja mam nadzieje zobaczyć w końcu tego IT :)
                                  pozdrawiam serdecznie i sory wszystkich że nie na temat,

Skomentuj

Moze warto sie zainteresowac szrokopasmowacami monacora. Widzialem na nich projekty ludzie sie podniecali czy aby tylko było czym tego to ja juz nie jestem w stanie okreslic.

Skomentuj

irek, dobre DD
                                      Ale przyznaj że do zabawy jest idealny,choćby cenowo.U mnie tam jakoś sobie grają,nie powiem że sie zachwycam.Musze jeszcze budki im dopacykować i wio na allegro :P
                                      A chętnych nie brakuje,dobry text i po sprawie.

Skomentuj

Do zabawy to tylko tanie glosniki i szybkie dziewczyny :)

Skomentuj

Tak wogole to nie wiem czy ktos z was zauwazyl rozbierznosc parametrow podanych na empire.com.pl i stronie producenta.
                                          http://empire.com.pl/TVM-ACOUSTICS/s...y/arz-6608.htm => Qts=1,27 VAS=21dm Fs=75Hz
                                          http://www.tvm-valmez.cz/index.php?i...86&l=1&catg=27 => Qts=0,85 VAS=27dm Fs=71Hz
                                          Czy ktos z was wie ktore wartosci sa prawdziwe?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X