Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer w 11-13 mkw

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Colombo,jesli dorzucisz mi 40 zł to wezme,niestety biore 27 150 8 ss ,wzmak mam 150 W 8 ohm ,chetnie wzialbys tego 27 300 8 ss no ale coz... niestac mnie...

[ Dodano: 26-05-05, 11:59 ]
    chetnie wzialbym*(a nawet bardzo....)

Skomentuj

Ja jakos slyszalem nawet 2*27/300 w 12m2 i nie wgiotło mnie zbytnio.

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
        Colombo,jesli dorzucisz mi 40 zł to wezme,niestety biore 27 150 8 ss ,wzmak mam 150 W 8 ohm ,chetnie wzialbys tego 27 300 8 ss no ale coz... niestac mnie...

[ Dodano: 26-05-05, 11:59 ]
        chetnie wzialbym*(a nawet bardzo....)
        To wstrzymaj sie trochę dozbieraj na tą trzysetkę, bo obawiam się że z tym 150 będzie kupa, bas będzie mulasty, chyba że dasz zamknięta, ale wtedy spadnie spl.

Skomentuj

niemoge sie wstrzymac,3 lata uzbieralem 360 zł , wydałem juz te 360 zł,a jeszcze niemam głosnika do suba ani desek(mam hurtownie mdf za 8 zł m kw 18 mm) wiec niestac mnie naprawde,a niedozbieram tej kasy bo to mi zadlugo zajmie....a sprzedac niemam juz co....

Skomentuj

brat ma malutki pokiki .. naprawde maly bo 2.5 na 2.5 m c daje nam 6,25m2
            kolumny to altony ... zrobil subwoofer na alpine 25 cm .. na starej wersji jakiejs
            bardzo dawno temu :P ruznica z subem a bez nie go jest katastrofalna
            gluchy by usluszal :P a dodam ze po odliczeniu luzka i biorka to wychodzi na bardzo mala pzrsztrzen uzytkowa wiec radze bys zainwestowal ...

Skomentuj

Musze powiedziec ze caly ten post jak i inne gdzie prezentowane sa zachowania podobne do Tasiora zanizaja poziom.
              Zwracasz sie z pytaniem do ludzi ktorych nie znasz i na dzien dobry uzywasz wulgaryzmow.
              Czego oczekujesz zatem.
              Prawda bolasna ktorej nie da sie przelknac to fakt ze ludzie ktorzy w pokoju 3x3m maja Altusy i suba robia na tanszym glosniku najlepiiej najwiekszym nie maja nic wspolnego z kulturalnym sluchaniem dzwiekow, lub maja jakies niedomagania fizyczno psychiczne za ktore nie mozna ich winic (wszak integracja z niepelnosprawnymi takze slabo slyszacymi to dobry kierunek).
              Miales 360 zl i wydales a nic nie masz do budowy konstrukcji.... zebys choc za 50 zl ksiazke kupil.....Prosta kalkulacja jak na Twoje potrzeby glosnik 20-25cm do 100zl, deski 50zl, naped prosty do 100zl. I tak roznicy nie uslyszysz a jesli jedziesz na jakis wypierdkach teraz to przeskok na cokolwiek lepszego da Ci przyjemnosc. Jak kiedys nie pracowalem to wyrywalem elementy elektroniczne ze starych gratow, kombinowalem, zbieralem male pieniazki az cos sie udalo kupic itd.Cieszylo mnie wszystko z powodu tego ze sam zrobilem i zdobylem doswiadczenie, nawet jesli idealne nie bylo pod wszystkimi wzgledami.

Mysle ze ta kase gdzies przewaliles i jestes zly sam na siebie.Nikt Cie nie zgani ze chcesz zrobic cos na miare swoich mozliwosci ale trzeba ropzsadnie gospodarowac.
              Krzykiem nic nie zdzialasz i mam nadzieje ze ktos w koncu Cie zdyscyplinuje.
              Chcemy tu rozmawiac, czasemz artujemy, ale mamy pewne podejscie ktorego paru osobom niestety uczestniczacym brakuje.Moze nie dorosles, ani do rozsadku w mierzeniu zamiarow na kase ani nawet do syskusji na tematy ktorym tu z pasji sie poswiecamy a nie z lachy.

Skomentuj

MarekW, on miał 360 zł na suba napęd i monitorki - czyli na 2.1 a starczyło mu na tylko monitorki i napęd do suba... ale to już tylko takie małe wyjaśnienie. Ta aluzja nawiązująca do niezrównoważenia psychicznego w stylu dresa ludzi niektórych jest całkiem trafna Też kiedyś tak miałem. Teraz się zastanawiam na co mi sub jak ja nawet dobrego stereo jeszcze się nie dorobiłem. Proszę luknijcie http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.php?t=224 i coś powiedzcie ;] PozdroO

Skomentuj

Ah dzieki za wyjasnienie.
                  No coz nie od razu Rzym zbudowano.
                  Over szacuneczek za szczerosc

Skomentuj

Marku :) zanizam forum ok rozumiem,ale niezapytam niewiem i jednym slowe potem pierd*le głupoty,wole zapytac,powiedziala mi to osoba ktora raczej sie zna na sprzecie,Gipsy,no ale coz powiedziala mi to tez druga osoba ale nicku niepodam z pewnych przyczyn(pozdro :P )
                    360 zł mam na 2.1
                    kupilem za to zwrotnice-60zł
                    tesle-120zł(przesylka tam 10 zł)
                    naped do suba-p3a-160zł(z trafem juz) ale cos padlo,kuilem tranz mocy -20 zł z przesylka,ale to nie to,wyslalem do esha-10 zł przesylka
                    wydalem okolo 360 zł moge od mamy wziac 55 zł na stxa,ale po co ? podobno 27 300 jest po wiele lepszy wiec musze jakos spróbowac zalatwic kase,ten zestaw bedzie mi sluzyl przez nastepne 5 lat CONAJMNIEJ wiec niestety cos musze kombinowac
                    pozdrawiam

[ Dodano: 27-05-05, 19:48 ]
                    btw co do tego wezme od mamy kase-wezme jak przyjdzie 800 zł alimentów a nie 200! bo jak narazie jestesmy około 3k zł w plecy(debet) i lodówka na raty

Skomentuj

ej ale nie musisz nam swych problemow przedstrawiac !!

Skomentuj

A kto mu zabroni ???

Skomentuj

i NIGDY niemow do mnie EJ ! ( jestem zdenerwowany-mam sytuacje jaka mam a on mi tu bedzie zabranial napisac cos )

Skomentuj

tej, czemu nie można mówić do Ciebie "ej"??

Skomentuj

ignor

Skomentuj

lol widze ze ostatnio zamiast rozmawiac na tematy jakie jest forum to robi sie duzo szumu wkolo Tasiora, kurde ludzie pozbierajcie sie co niektorzy bo to sie juz nudne staje :/

Skomentuj

W skrocie:
                                  nikt z nas nie jest winny Twojej sytuacji ktorej nie wiem czy CI wspolczuc czy nie bo nie znamy szczegolow i mysle ze nie jest to miejsce na ich poznawanie.
                                  Raczej lezanka u psychologa.Dlaczego? Bo widac czujesz frustracje i jakby jestes zly na ludzi ktorzy doradzili Ci budowe monitorkow , ktore byc moze nie zadowolily Twoich aspiracji basowych. Bas jak widac jest Twoim miernikiem jakosci brzmienia. Jesli z zalozenia mial to byc zestaw 2.1 to poprostu musisz wykazac cierpliwosc Widac jak sie zachowujesz, miotasz jednoczesnie oczekujac jakiejs wspolpracy a na forum audiomanii nawet bezczelnie poprosiles o wplaty na konto.Powiem Ci , ludzie maja wieksze problemy....niz budowa kolumienek. Sam nie potrafisz przewartosciowac pewnych spraw i stwierdzic czy sa aktualnie warunki do rzucania sie na takie a nie inne wydatki.... Wiadomo ze kazdy chce i ma prawo do marzen w to nie watpie. Sytuacja wymaga od Ciebie wiekszej dojrzalosci niz od ludzi ktorym latwiej niektore rzeczy przychodza, a wykazujesz jakby wstecznictwo potwierdzajac to swoim zachowaniem.
                                  Jeszcze raz powiem , potrzebujesz pomocy ale od kogos innego

Skomentuj

teraz to sie ja wk...... bede pisal "ej i juz ... ja jakos nie pisze ze mam lipe w domu ...
                                    itp. nie bede sie rozpisywal na ten temat bo i tak nikogo to nie interesuje czy stary pije i siana na nic nie daje !! wiec sie tu nie bulwersuj znajdz se forum o jaks problemach rodzinnyc czy czyms || to nie moja wina ze ludzie maja problemy !! co za koles ... :|

Skomentuj

Widze, że robi się niemiła atmosfera... wyluzujcie, a tak na marginesie to admin albo mod powinien dać jakieś pouczenie, albo coś innego, żeby więcej takiej żenady nie robić na forum. Wejdzie ktoś nowy, poczyta troszkę, zobaczy taki temat jak ten i pójdzie gdzie indziej:/

Skomentuj

ej... słowo ej.... wogole skad sie wzielo ? jedyne kogo znam kto tajkiego uzywa to dresy i kilku zje*** z osiedla... nielubie takiego słowa i uszanuj to,

Skomentuj

Tasior, jeszcze kilka takich twoich zachowan i dostaniesz ostrzezeie juestes agresywny a to nie jest nikogo wina z forum ze cos ci nei wychodzi!!
                                          ps naucz sie zadawac pytania bo naprawde po uzytkowniku z taka iloscia postow mozna sie duzo wiecej spodziewac!!!!!!!!!!!!!

a innych prosze o wyrozumialosc temat zostaje zablokowany a pozniej usuniety ze wzgledu na nie mila atmosfere

Skomentuj

Czaruję...
                                          X