Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer aktywny na XLS 12

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie no strone ktos smigajacy we flashach czy htmlach dobrze zrobil.

Skomentuj

ale głowy do reklamy to ten ktoś nie ma oj nie!

Skomentuj

A kto zrobi suba na jakims ciekawym glosniku? SLS, XLS to juz nudne pozatym jak cos jest tak drogie to sie wszystkim wydaje ze takie wspaniale. Sztuka to zrobic tanio i dobrze. Na glowe bym musial upasc rzeby wydac 1kzl na glosnik 12cali. Za tyle to ja moge miec 2szt zawodowych 15calowek kazda o mocy 1kW ktore zabija tego XLS-a.

To kto robi suba na eminence HL-10A?
        http://editweb.iglou.com/eminence/em...ab12/hl10a.htm

Skomentuj

irek, ja.Tylko mi go przyślij ;]

Skomentuj

umberto ta obudowa to do jakich głośników sorki jak niedoczytałem. Możesz mi przesłać jak zrobic takla obudowa na priv??

irek
            Popieram Cie nie słysząłem XLS choć chciałbym w kolumnach mam SLS które graja ok. ale to co usłyszałem u kumpla w salonie 45mkw ma wsadzonego w subie EMINENCA kILOMAX 18". Normalnie przy nim to te moje sls to zabawka co tam się działo. Teraz zbieram na kilomaxa!

Skomentuj

dj_zibi, a luknij raz jeszcze bo to nie moje

Skomentuj

Nie czaje ta obudowa podkradnięta ??? Ta kosmmiczna?

Skomentuj

No to turbo tata takie obudowy kosmiczne trzaska z maty i zywicy zibi

Skomentuj

Zamieszczone przez acoustics
                    "a chodzi oto ze na wzór b&w seria 300 zrobili kolumny z "identycznymi" głośnikami, czyli alphard wh501 plus peerless dt100! wspaniałe połączenie. aa i najlepiej słuchać na kabelku 49zł/metr. inaczej do muzyki może wtrącić się "nerwowość" ;-)"

Brakuje tam prawie identyczne (ale ty się czepiasz) może masz swoją stronę daj adres też się pośmiejemy!!!
                    To połączenie głośników jest b.dobre. PEERLESS DT 100 + WH 501 pokaż mi swoją konstrukcję na takich głośnikach bo jak nie słuchałeś lub projektowałeś takiej konfiguracji to o czym się wypowiadasz.
                    tak czepiam sie bo skoro jesteś/jesteście firmą wszystko powinniście mieć dopracowane, bez niedomówień. czasem nawet brak przecinka może bardzo duzo zmienić alpierdów wh501 słuchałem i wiecej juz nie mam ochoty ich słuchać, poza tym 55zł za taki głosnik to kpina. mam wrażenie ze wybraliście ten głosnik tylko ze względu na jego wygląd (ładny jest przyznaje), ale w opisie juz nie ma juz ani słowa ze uzyliscie alpierda, a o peerlesie jest. swoich kolumn nie musze nikomu pokazywać, żyjemy w wolnym kraju, kazdy robi to co uważa za stosowne. poza tym podając nam adres do swojej stronki powinniscie sie liczyc z tym ze ktos zkrytykuje to co tam jest, w końcu to forum dyskusyjne a nie głaskanie sie po głowkach i piasnie w samych superlatywach.

btw. sub na xls jest wyjatkowo mało wyszukany stylistycznie i stanowczo za drogi, ale na pewno gra jak trzeba:)

Skomentuj

Zamieszczone przez dziejok
                      btw. sub na xls jest wyjatkowo mało wyszukany stylistycznie i stanowczo za drogi, ale na pewno gra jak trzeba:)
                      Hehe prawda... ja lepszą szafke na buty zrobiłem, to grzech wsadzać takie głośniki w najzwyklejsze pudło... to trzeba jeszcze jakoś upiększyć żeby też oko cieszyło a nie tylko ucho. No i jeszcze ta cena.... to powinna być chyba buda ołowiem wytłumiona

Skomentuj

nie no to jakaś parodia!!! alpierd prawie identyczny jak głośnik z B&W. to ja powiem tak maluch prawie jak S klasa cztery koła ma - ma siedzenia ma - ma kierownica jest - jest i tak mozna bez końca a że silknik troche słabszy wykończenie troche inne to co czepiacie się!! przeciez tez jeździ..... moim zdaniem to takie samo oszustwo jak by napisać w ogłoszeniu że sprzedaje merca a tak naprawde to maluch tyle że bardzo podobny.....

Skomentuj

no nie poruwnuj malucha do mercedesa. Maluch to nic innego jak porsze oba maja malo miejsca w srodku oba silnik z tylu i oba chlodzone powietrzem a ze sportowki to i dwa miejsca :)

Jak tylko eminence HL-10A pokazre sie upolskiego dystrybutora to bede go sciagal. Oczywiscie jak bedzie mial dobra cene a mam taka nadzieje bo mam w hurtowych cenach te glosniki.
                          No chyba ze zrobie sobie suba na Beyma power12 bo lezy u mnie i sie kurzy. Moze jest jakis chetny? Ciekawe jak by przy nim wypadl XLS12?

Skomentuj

irek, twierdzisz ze xls to kiszka ? Nie wiem co chciałeś powiedzieć ze wolisz 2 pietnastki z kilowatem mocy. W czym są one lepsze od XLSa (i przede wszystki jakie pietnaski) oczywiście oprócz mocy która jest mi niepotrzebna bo w bloku 200 wat to juz duza przesada?
                            Pozdrawiam

Skomentuj

Dobra to teraz moja kolej :)
                              Zamieszczone przez Orzech
                              ten kabel co idzie do koklumny wyglada(POWAZNIE) jak kabelod babci zelazka lol
                              Ja wiem że najdroższy kabel jaki trzymałeś w ręku był za 50gr/m . Jak taki z ciebie znawca kabli od żelazka to znaczy że masz z nimi duże doświadczenie! Odgadnąć ze zdjęcia to nie lada wyczynOczywiście chciałeś wyśmiać mnie, ale coś ci nie wyszło bo ten sub był na zamówienie (sprawa z Allegro zostaje przy okazji wyjaśniona) i nie gra u mnie tylko u klienta (zdjęcie zrobił klient) a projekt reszty instalacji kina robiła u niego profesjonalna firma.

Zamieszczone przez Przemek
                              wygrzebałem cenę - 4000 za tego suba na 25tkach. Chyba przesadziłeś zdrowo. Każdemu sprzedam na 30stkach w fornirze za 2500.
                              Konkurencją nie jesteś :)
                              xls 12 za 3999zł tak to prawda ale z oryginalnym wzmacniaczem np. HYPEX a takie są drogie. Jeśli ktoś chce taniej pisze cenę i ma tylko, że nie dam mu dożywotniej albo 25letniej gwarancji bo nie ufam konstrukcjom wzmacniaczy hobbystycznym i jest to moja prywatna sugestia

Zamieszczone przez MarekW
                              No jeszcze raz pytam autora postu co to ma byc?
                              Co to za sztuka robic gotowce z modulow i na podstawie podanych na tacy projektow, i sprzedawac za ciezka kase?
                              Czy to wstyd robić z projektów ?? każdy coś robił kiedyś z projektu (przecież wielu na forum odgapia od kogoś litraż, strojenie itp.!) ja także ale nie w tym wypadku! Pytanie znajdź mi projekt dla XLS 12 do 47L jakiejś firmy
                              1.) Akustyk nie daje projektów tylko symulacje
                              2.) Qba ma projekt od KLANG&TON ale ma bardzo drogie głośniki więc nie kupuje tam! A ich projekt jest dla 50L
                              3.) Arton ta sama sprawa
                              4.) Akkus nie sprzedaje PEERLESÓW
                              5.) Na forum nie znajdę bo szukałem i nie tylko na tym!
                              Więc skąd mam projekt??? Nie ma projektu dla 47L sam opracowałem tę obudowę na podstawie prób i błędów! Ale jak to łatwo napisać robi z projektów i jest cieciem! I jeszcze z gotowych wzmacniaczy co za LAMA!

Zamieszczone przez Umberto
                              Następna firma polejwoda typu acuhorn.Poczytałem,popatrzyłem...i ten ich atomowy bas!!Nie ma o czym tu dyskutować.
                              Trochę się zastanawiam co rozumiesz przez „ta sam sytuacja co z ACUHORN” wszędzie szukałem informacji co to była za działalność i nie znalazłem – oświeć mnie, ja konstruuję od 1998roku i upadać, znikać, robić w bambuko nie zamierzam. Jeśli sądzisz, że jesteśmy POLEJ WODĘ to na pewno masz pełno argumentów za, widziałeś jak co robimy, słuchałeś, kupowałeś już u mnie i wszystko wiesz! Co do atomowego basu zapraszam do mnie na odsłuch może zmienisz zdanie, albo jeśli, to wskakuj w buty i do sklepu Audio poproś o podłączenie AUDIO PHYSICS LUNA posłuchaj i jeszcze raz przeczytaj moją recenzje! A jeśli jeszcze cię gryzie napisz swoją recenzję zamieszczę zamiast mojej i będzie na bank wiarygodna i wszyscy będą szczęśliwi – że jak?? nie robisz nic za darmo??? Aha, no dobra zapłacę.

Zamieszczone przez maxdila
                              No i jeszcze ta cena.... to powinna być chyba buda ołowiem wytłumiona
                              W środku jest tyle mat i mas bitumicznych (konsystencjapodobna do papy jaką kładzie się na dachach) że końcowa waga wyniosła około 70kg!!!

Zamieszczone przez dittomek
                              irek, twierdzisz ze xls to kiszka ? Nie wiem co chciałeś powiedzieć ze wolisz 2 pietnastki z kilowatem mocy. W czym są one lepsze od XLSa (i przede wszystki jakie pietnaski) oczywiście oprócz mocy która jest mi niepotrzebna bo w bloku 200 wat to juz duza przesada?
                              Popieram

No na koniec mogę tylko powiedzieć że pojechaliście po mnie jak .....
                              ale wcale się nie obraziłem jeszcze bardziej mnie to zmobilizowało do cięższej pracy :))
                              Pozdrawiam wszystkich maruderów,i nie tylko. Życzę wielu sukcesów konstrukcyjnych

Skomentuj

załuż sobie swoje forum i smigaj na swoim bo ja tu reklamy nie lubie.

Skomentuj

ja napisalem ze wyglada jak kabel od zelazka a nie jets to kabel od zelazka,btw gdzie sa takie kable tanie?
                                  btw jestem Orzech,tamt0 konto jzu kasuje

Skomentuj

Zamieszczone przez magik
                                    załuż sobie swoje forum i smigaj na swoim bo ja tu reklamy nie lubie.
                                    Jaka reklama??? co to za reklama wsród hobbystów gdzie 95% sama wykona coś takiego a nawet lepsze!!!

Skomentuj

Jaka reklama??? co to za reklama wsród hobbystów gdzie 95% sama wykona coś takiego a nawet lepsze!!!
                                      po co napisałeś ten post?
                                      żeby Cie zjechali? no to sie doczekałeś.. nie miej "hobbystom" za złe..
                                      rekalma reklama.. ale kupujących Ci nie przyspoży..mam nadzieje..

ja konstruuję od 1998roku
                                      konstruujesz?.. od 98r? ooo... i hobbyści wykonują lepsze niż z Twoje?? no to gratuluję profezjonalizmu, stary! najważniejsze sie przyznać że to co robisz jest lipne.. no zaimponowałeś mi.. naprawde.. żadko kto sie przyznaje, że jego firma sprzedaje gorsze produkty niż "samodzielnie wykonana hobbystyczna amatorszczyzna" . plus dla Ciebie kolego.
                                      pzdrawiam wszystkie 95% hobbystów.

Skomentuj

Cytat ze strony:
                                        "CÓŻ FRANCO SERBLIN (SONUS FABER) NIE ZAWSZE MUSI BYĆ JEDYNY !!!"

Co za skromność :P

A ja jestem piękny i mądry :P I w ogóle naj... i skromny bo to ważna cecha :P

Skomentuj

Przecież ja też jestem hobbystą... brrr szkoda słów
                                          Dobra Magik czepiasz się widziałeś kolumny MG-a i( inne) no właśnie to miałem namyśli !!! ale szkoda ci odpowiadać bo i tak widzisz tylko czubek swojego nosa. Nie martw się klientów mi nie brakuje .

"CÓŻ FRANCO SERBLIN (SONUS FABER) NIE ZAWSZE MUSI BYĆ JEDYNY !!!"
                                          znowu szukanie dziur w całym - cieakwe jak ty byś zachęcił klienta napisał byś sprzedaję gówno kupujcie u mnie, widzę że marketing masz we krwi

Skomentuj

Czaruję...
                                          X