Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

TONSIL 30CM ESTRADOWY

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

TONSIL 30CM ESTRADOWY

POŚADAM GŁOŚNIK TONSIL 30 CM .CHCE ZROBIĆ SUBUFER ALE NIEMAM JEGO PARAMETRÓW I ZABARDZO NIEZNAM SIE NA TYM POMÓŻCIE
    Załączone pliki

Człowieku on membrany nawet nie ma :/

Zregeneruj go zmierz parametry i dalej jak poczytasz stronke to sobie poradzisz.

Skomentuj

WIEM ALE MAM JESZCZE CAŁEGO

[ Dodano: 2005-06-04, 22:46 ]
      POMOŻESZ

[ Dodano: 2005-06-04, 22:51 ]
      CZEŚĆ DANIEL MAM TAKIEGO JESZCZE CAŁEGO , A POCZYTAŁEM TĄ STRONKE ALE TO DOPERO POCZATEK Z MOIMI KASTAMI A NIECHCIAŁ BYM ZMARNOWAĆ GŁOŚNIKA I KASY

[ Dodano: 2005-06-04, 22:56 ]
      JESTEŚ

[ Dodano: 2005-06-04, 22:57 ]
      A MAM STOLAŻ ZNAJOMEGO

Skomentuj

estradówka nie nadaje się na subwoofer do domu. lepiej sprzdaj ten głośnik i kup coś innego. bo to typowy głośnik do robienia chałasu będzie potwornie głośny ale wyjątkowo skompy jeśli idzie o bas

Skomentuj

trah! to nie gg!!
          jeśli nie masz parametrów to masz problem ale do rozwiązania.
          jeśli masz kompletny głośniczek to musisz znależć jaki to model i poszukać na stronie www jego parametry. model powinien być na magnesie napisany. Jeśli jest nieczytelny lub głośnik jest regenerowany z niewiadomego pochodzenia elementów to muszisz zmierzyć jego parametry. To wszystko, i kasa sie nie zmarnuje.
          Jeśli ani nie zmierzysz, ani nie masz parametrów a głośnik jest przypadkowy i wiesz tylko że ma 30cm to musisz zrobić w ciemno obudowę zamnkniętą (ona wybacza najwięcej błędów) dość dużą jak na taki wielki głośnik i poeksperymentować z wytłumieniem, aż brzmienie na Twoje ucho będzie zadowalające. Wymiary orientacyjne obudów na podstawioe średnicy głośników, na pewno znasz jako że są na stronie głównej, w jednym z artykułów bodajże w artykule o obudowach zamkniętych.

Skomentuj

moim zdaniem bez pomiarow sie nie obejdzie... szczegolnie przy tonsilu... i raczej odpusc sobie to do domu

Skomentuj

DZIENKI SORKI ZA KŁOPOT JESTEM NOWY I NIEZNAM WASZYCH ZWYCZJI NARKA

Skomentuj

Zamieszczone przez trah
                DZIENKI SORKI ZA KŁOPOT JESTEM NOWY I NIEZNAM WASZYCH ZWYCZJI NARKA
                Jesli chcesz poznac nasze zwyczaje to proponuje zaczac od wylaczenia Caps`a . Pisanie duzymi literami w netykiecie oznacza krzyk . A forumowicze jeszcze nie ogluchli od nadmiaru basu wiec mozna mowic normalnie :-)

Skomentuj

mierzenie parametrów to nie zwyczaj....

Skomentuj

Dzienki zapameientam

Skomentuj

ech... normalnie wstyd, jak ktoś z miasta w którym się urodziłem pisze takie posty.
                      trah, odezwij się na gg...

Skomentuj

A tak w ogule to co moge sie spodziewac po tym głośnku kupiłem je za 100 zł/

[ Dodano: 2005-06-04, 23:37 ]
                        no to mam znajomego z miasta

Skomentuj

ja tam się tyko urodziłęm, mieszkam w innem mieście (chociaż niedaleko)
                          odezwiesz się na gg?? pod postem masz wszystko... email, gg itd...

Skomentuj

JESTEŚ MAM PROBLEM Z OPANOWANIEM FORÓM

[ Dodano: 2005-06-04, 23:47 ]
                            I internet mi nawala

[ Dodano: 2005-06-04, 23:53 ]
                            no byłem na gg ipisze brak numeru lub złe hasło

Skomentuj

"JESTEŚ MAM PROBLEM Z OPANOWANIEM FORÓM"

Moze jakis konkurs co autor miał na mysli pisząc to zdanie :) A tak btw lepiej postaraj sie opanować to forUm.

Skomentuj

I znowu wyszłem na idiote

[ Dodano: 2005-06-05, 02:04 ]
                                Znalazłem parmeyry na stronce firmowej.

Skomentuj

good for you!

Skomentuj

<150 W ZNAM/ 300 MAX/ EFEKTYWNOŚĆ 96 DB/PASMO PRZENOSZENIA 35-3500Hz /czenstotliwość rezonansowa 47 hz/ dobroć mechaniczna 7.72/dobroć elektryczna 0.36/dobroć całkowita 0.35/indukcyjność cewki l 0.93 hm/objętość równo ważna 861>

[ Dodano: 2005-06-05, 02:19 ]
                                    I co myślicie o tym głośniku

Skomentuj

teraz to postanawiasz Ty kolego.
                                      Czytasz co stoi na głównej po prawej i lewej stronie, mam na myśli artykuły, zasysasz program, symulujesz..
                                      wychodzi to jak oczekujesz, robisz obudowe.
                                      nie wychodzi jak oczekujesz, sprzedajesz głośnik.
                                      masz obudowe z głośnikiem, dbasz o dobre waty żeby napędziły jak trzba taką membrankę.. i cieszysz sie tym co zrobiłeś lub nie.

ogólnie, rachu ciachu i po s-trah-u!

Skomentuj

Kurde (sorki) nie wiem jak Wy, ale ja po przeczytaniu pierwszego posta sprawdziłem czy dzisiaj nie jest 1 kwietnia.

Skomentuj

Czaruję...