POŚADAM GŁOŚNIK TONSIL 30 CM .CHCE ZROBIĆ SUBUFER ALE NIEMAM JEGO PARAMETRÓW I ZABARDZO NIEZNAM SIE NA TYM POMÓŻCIE
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
TONSIL 30CM ESTRADOWY
Collapse
X
-
WIEM ALE MAM JESZCZE CAŁEGO
[ Dodano: 2005-06-04, 22:46 ]
POMOŻESZ
[ Dodano: 2005-06-04, 22:51 ]
CZEŚĆ DANIEL MAM TAKIEGO JESZCZE CAŁEGO , A POCZYTAŁEM TĄ STRONKE ALE TO DOPERO POCZATEK Z MOIMI KASTAMI A NIECHCIAŁ BYM ZMARNOWAĆ GŁOŚNIKA I KASY
[ Dodano: 2005-06-04, 22:56 ]
JESTEŚ
[ Dodano: 2005-06-04, 22:57 ]
A MAM STOLAŻ ZNAJOMEGO
Skomentuj
-
trah! to nie gg!!
jeśli nie masz parametrów to masz problem ale do rozwiązania.
jeśli masz kompletny głośniczek to musisz znależć jaki to model i poszukać na stronie www jego parametry. model powinien być na magnesie napisany. Jeśli jest nieczytelny lub głośnik jest regenerowany z niewiadomego pochodzenia elementów to muszisz zmierzyć jego parametry. To wszystko, i kasa sie nie zmarnuje.
Jeśli ani nie zmierzysz, ani nie masz parametrów a głośnik jest przypadkowy i wiesz tylko że ma 30cm to musisz zrobić w ciemno obudowę zamnkniętą (ona wybacza najwięcej błędów) dość dużą jak na taki wielki głośnik i poeksperymentować z wytłumieniem, aż brzmienie na Twoje ucho będzie zadowalające. Wymiary orientacyjne obudów na podstawioe średnicy głośników, na pewno znasz jako że są na stronie głównej, w jednym z artykułów bodajże w artykule o obudowach zamkniętych.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez trahDZIENKI SORKI ZA KŁOPOT JESTEM NOWY I NIEZNAM WASZYCH ZWYCZJI NARKA
Skomentuj
-
teraz to postanawiasz Ty kolego.
Czytasz co stoi na głównej po prawej i lewej stronie, mam na myśli artykuły, zasysasz program, symulujesz..
wychodzi to jak oczekujesz, robisz obudowe.
nie wychodzi jak oczekujesz, sprzedajesz głośnik.
masz obudowe z głośnikiem, dbasz o dobre waty żeby napędziły jak trzba taką membrankę.. i cieszysz sie tym co zrobiłeś lub nie.
ogólnie, rachu ciachu i po s-trah-u!
Skomentuj
Skomentuj