witam lezal mi ten glosnik nowy w domu wiec postanowilem go jakos wykorzystac zrobilem juz skrzynie ok20l i przed polozeniem lakieu pytam sie was czy warto pokobinowac z b-r glosnik bedzie gral jako sub w pokoju 10m^jako 2+1.prosze o rade
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
uniserwis 20cm?
Collapse
X
-
Zalezy od xmaxa ale standartowo bym dał 7cm srednicy
Artykuł o strojneniu br bez parametrów
http://www.vengeance.com.pl/wrona/di...cle.php?aid=20
Skomentuj
-
witam to znowu ja .a wiec poprobowalem z rurka pcv 7cm z dlugosci 5/15/20 mysle ze 20gra najlepiej ale to najlepiej nie znaczy dobrze. obudowa ok 20l tlumiona bagka bo bez bylo jeszcez gorzej bas jest podbity i szybki powiedzialbym ze estradowy albo zbyt nisko strojony nie wiem bo dokladnie siena tym nie znam na generatorze bas jest mocniej slyszalny od 20-24hz pozniej jednolity i dopiero ok 50-60hz .co moge jeszcze zrobic zeby wyczuc ze to jest zle dostrojone .zmniejszyc srednice ?dodam ze ta tyra i tak swista od powietrza ale to moze wiena szybkiego i niestaranego ciecia .nie wiem na jakich jeszcze dlugosciach exeprymentowac bo chcialem juz kupic ostateczny nowy port .w zamknietej fatala mala wytrzymalosc mocowa .co radzice ??
Skomentuj
-
to jest glosnik ala 888 podam linka do alego wyglada identycznie tlko 20cm
edit:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=53998878
Skomentuj
-
z lepszych jakosciowo glosników nieuslyszymy tych 20 hzkazdy kijowy zagra tyle,powiem ci ze przy 15 W ja slysze 10 hz,mniej juz nie bo niemam skali w win isd,btw,niemam nawet br,tresla arn 150 to mistrzostwo jest
kto mnie pobije ? :>
a arvka to moge burzyc sciany na odleglosc 20000 km,tylko msuze wycelowac :>
Skomentuj
-
To rzeczywiscie cudo;-) Ja sie bawilem uniserwisem DW80 (wyglada identycznie jak Alphard DW80K, tyle ze zolta membrana), nic nadwyraz specjalnego, w 16L@45Hz (bo tylko taka obudowe mialem) gral dosc wysoko, mysle ze buda byla troche za mala. Lepiej dac taka sama kase na STXa przynajmniej wiadomo co z tym zrobic
Skomentuj
-
Jak on zagra przy 20 Hz to daje za niego 10000 zł.Tylko ja sam go wezme na warsztat i sobie sprawdze.
djscream, czyś ty chłopie oszalał??Widać od razu jak daleki jesteś od tematu audio i przetworników.Jejku,ja walcze jak szalony z głośnikiem 15 cali za pare stówek aby zejść poniżej 28Hz z marnym efektem a tu mamy 8 calówke która schodzi jak szalona,może jeszcze bez obudowy?Nie no,dajmy spokój.
Skomentuj
-
powiem jeszcze jedno,jak sie niemyle ,ludzkie ucho slyszy do +- 27 hz,jesl ity slyszysz te 20 hz z uniserwisa to :
1.gratuluje glosnika
2.gratuluje słuchu
pozdrawiam
p.s
naprawde poczytaj to forum,moze wiekszosc to głupoty ale znajdziesz troche ciekawostek,przedewszystkim artykuły,takze audiomania.info , audiofun.er.pl wszedzie artykuly,poszukaj na googlach interesujace Cie rzeczy itp,
Skomentuj
Skomentuj