Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

uniserwis 20cm?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

uniserwis 20cm?

witam lezal mi ten glosnik nowy w domu wiec postanowilem go jakos wykorzystac zrobilem juz skrzynie ok20l i przed polozeniem lakieu pytam sie was czy warto pokobinowac z b-r glosnik bedzie gral jako sub w pokoju 10m^jako 2+1.prosze o rade

a parametry masz bo jak nie to lepiej closed

Skomentuj

parametrow brak ,a zamkniete nie zejdzie tak nisko jak ma schodzic sub .

Skomentuj

To jedyne co Ci pozostaje to dobór br na ucho ...

Skomentuj

a z jakiej ssrednicy bo z dlugosci bede juz experymentowal ?

Skomentuj

Zalezy od xmaxa ale standartowo bym dał 7cm srednicy

Artykuł o strojneniu br bez parametrów

http://www.vengeance.com.pl/wrona/di...cle.php?aid=20

Skomentuj

o tego szukalem .pozdro mysle ze jakos to wyjdzie koniec pracy pokaze dla przykladu jak duzo mozna wlozyc pracy w tak slaby jakoscia glosnik

Skomentuj

Powodzenia!

Skomentuj

witam to znowu ja .a wiec poprobowalem z rurka pcv 7cm z dlugosci 5/15/20 mysle ze 20gra najlepiej ale to najlepiej nie znaczy dobrze. obudowa ok 20l tlumiona bagka bo bez bylo jeszcez gorzej bas jest podbity i szybki powiedzialbym ze estradowy albo zbyt nisko strojony nie wiem bo dokladnie siena tym nie znam na generatorze bas jest mocniej slyszalny od 20-24hz pozniej jednolity i dopiero ok 50-60hz .co moge jeszcze zrobic zeby wyczuc ze to jest zle dostrojone .zmniejszyc srednice ?dodam ze ta tyra i tak swista od powietrza ale to moze wiena szybkiego i niestaranego ciecia .nie wiem na jakich jeszcze dlugosciach exeprymentowac bo chcialem juz kupic ostateczny nowy port .w zamknietej fatala mala wytrzymalosc mocowa .co radzice ??

Skomentuj

Tych 20Hz na pewno nie slychać!!!! Tylko pewnie prace glosnika i portu br:)

Skomentuj

jak uwarzasz u mnie to sluchac .a czy port jest za dluzy zmnieszyc srednice?

Skomentuj

Djscream,błagam sie załoz sie zemna o jakakolwiek sumke ze nieslychac? np o 100 zeta, BLAGAM CIE ,moze wtedy zrozumiesz ze warto pierw poczytac :) pozdro

p.s
                        N/C

Skomentuj

Buhehehehe dobre:P
                          JAk slychac 20Hz to odkryłeś genialny głośnik :P serio:P
                          PS. Jak masz swisty powietrza do sie zwieksza srednice a nie zmniejsza jak ja zmniejszysz to bedzie jeszcze gorzej - to tak na marginesie:)
                          Buhehe 20Hz <lol>

Skomentuj

jak chcesz ale wiem ze slychac z odleglosci 20cm hehe a tak na powarznie sa jakies rady?

Skomentuj

A mozesz napisac jak wyglada ten glosnik? albo model chociaz

Skomentuj

to jest glosnik ala 888 podam linka do alego wyglada identycznie tlko 20cm

edit:
                                http://www.allegro.pl/show_item.php?item=53998878

Skomentuj

z lepszych jakosciowo glosników nieuslyszymy tych 20 hz kazdy kijowy zagra tyle,powiem ci ze przy 15 W ja slysze 10 hz,mniej juz nie bo niemam skali w win isd,btw,niemam nawet br,tresla arn 150 to mistrzostwo jest kto mnie pobije ? :>

a arvka to moge burzyc sciany na odleglosc 20000 km,tylko msuze wycelowac :>

Skomentuj

To rzeczywiscie cudo;-) Ja sie bawilem uniserwisem DW80 (wyglada identycznie jak Alphard DW80K, tyle ze zolta membrana), nic nadwyraz specjalnego, w 16L@45Hz (bo tylko taka obudowe mialem) gral dosc wysoko, mysle ze buda byla troche za mala. Lepiej dac taka sama kase na STXa przynajmniej wiadomo co z tym zrobic

Skomentuj

Jak on zagra przy 20 Hz to daje za niego 10000 zł.Tylko ja sam go wezme na warsztat i sobie sprawdze.
                                      djscream, czyś ty chłopie oszalał??Widać od razu jak daleki jesteś od tematu audio i przetworników.Jejku,ja walcze jak szalony z głośnikiem 15 cali za pare stówek aby zejść poniżej 28Hz z marnym efektem a tu mamy 8 calówke która schodzi jak szalona,może jeszcze bez obudowy?Nie no,dajmy spokój.

Skomentuj

powiem jeszcze jedno,jak sie niemyle ,ludzkie ucho slyszy do +- 27 hz,jesl ity slyszysz te 20 hz z uniserwisa to :
                                        1.gratuluje glosnika
                                        2.gratuluje słuchu
                                        pozdrawiam
                                        p.s
                                        naprawde poczytaj to forum,moze wiekszosc to głupoty ale znajdziesz troche ciekawostek,przedewszystkim artykuły,takze audiomania.info , audiofun.er.pl wszedzie artykuly,poszukaj na googlach interesujace Cie rzeczy itp,

Skomentuj

Czaruję...
                                        X