takero, to czy głosnik jest drogi czy tani nie zaley od niego samego ale od kosztów aplikacji w której sie ma znaleść, nie mow mi ze wzmak ktory napedzi stx22 napedzi stx32..., a płyty na bude, a masa dupereli które składają sie na suba? tak jest ze juz troche subów zrobiłem i naprawde wiem co mowie
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Cała prawda o arn 226
Collapse
X
-
STX GDN 27-150-8-SS :
http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...=0&vSubPage=56
CENA: 55zł
STX GDN 32-150-8-SS :
http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...=0&vSubPage=62
CENA: 64zł
Panowie no bądźcie poważni...9zł ?...mocno droższy ? LOL
Skomentuj
-
Hmm no miało być tanio ale między 22-120 a 32-150 jest tak malutka różnica w cenie a tak duża w wydajnosci...wiem bo mam akurat obydwa te głośniki i słuchałem obydwu w tym samym pokoju przy czym każdy miał swoją obudowe (22-120 ma 17L closed, 32-150 miał 60L closed) chodziły na tym samym wzmaku, na tych samych utworach, przy tych samych ustawieniach karty dźwiękowej więc mam ich świetne porówanie :)
Skomentuj
-
ja miałem porównanie pomiędzy 22-120-8SC a 27-150-8SC, tego pierwszego zasilałem pojedynczym TDA, tego na tego drugiego z ledwościa starcza mostek, nie twierdze przeciez ze nie ma roznicy w dzwieku na korzyść 27 czy 32, lecz jest róznica w kosztach i nie chodzi mi tu o sam przetwornik bo oba są w zasadzie tanie jak barszcz.
Pozatym tasior chyba nie napisał(albo nie doczytałem) w jak duzym pokoju ma to grac, a to przeciez podstawowe zagadnienie w tym wypadku
Skomentuj
-
wisnia,
wychodze z założenia że mostek tda i tak jest niezbędny...
te inne duperele to:
-płyta wiórowa
-dodatkowy fornir
-klej , wkręty itp
sumarycznie to nie jest dużo więcej kasy...
ale różnica jest...
[ Dodano: 2005-06-30, 17:21 ]
BTW za chwile dojdziemy do robienia suba na siłę....
"mam tyle a tyle kasy i musze za nią zrobić suba..."
bo może warto poczekaćze 2 tygodnie na te 50zł więcej i zrobić coś konkretnego co spełni oczekiwania...
Skomentuj
-
No jeśli masz taki nieduży pokój, masz kolumienki nie schodzące zbyt nisko i nie bedziesz robił dyskotek to może rzeczywiście ten ARN Cię zadowoli :)
Choć ja i tak bym wolał naciułać na tego 32cm STX'a a jeszcze lepiej na CW1202C bo wiem jak on niziutko i pięknie gra no ale cuż jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma :)
Skomentuj
-
Mam podobny problem co kolega. mam kolumny projekt yoshiego i chciałbym do nich subika ma grać ładnie i wspomagac tamte kolumny nie musi schodzić bardzo nisko. Myślałem nad arn 226-07-04 tylko twierdzicie że on nie za dobry jest stx 27-150 lepiej zaga?????????
Jak zmostkować dwa tda 7294 na pojedynczych płytkach?
Skomentuj
-
prosze neischodzic zabardzo na pytania o innych glosnikach luyb o wzmakach,zalozylem topic zeby ktos kto bedzie chcial wiedziec o arn 226 cos,znajdzie ten topic i pozna duzo opini,
moze ktos upowazniony do tego, przykleil by ten temat lub zalozyl podforum cos w stylu opini o glosnikach, i mozna by tam umieszczac takie cos,uwazam ze by to naaaaaaaapraaawde ułatwiło sprawe ludziom
pozdrawiam
[ Dodano: 01-07-05, 02:24 ]
kurde glosow przybywa a nikt sie wpisac neichce,nieglosujcie jak niemacie swojego zdania,bo kazdy glupi potrafi przeczytac co ktos napisal lub poprostu kliknac na pałe!
Skomentuj
-
dj_zibi - trzeba mieć preamp do suba z 2 wyjściami o odwróconych fazach na opampach...
jak nie wiesz jak to zrobić to looknij do projektu AVT 2449 chyba...
Tasior, prawda jest taka - jeśli masz mały dość pokój (masz),
nie robisz w domu imprez i nie jesteś drechem (nie jesteś :) ) to
ten głośnik powinien Ci wystarczyć...
choć tak naprawde to rzecz gustu...
zawsze potem możesz go sprzedać :)
Skomentuj
Skomentuj