Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Cała prawda o arn 226

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

takero, to czy głosnik jest drogi czy tani nie zaley od niego samego ale od kosztów aplikacji w której sie ma znaleść, nie mow mi ze wzmak ktory napedzi stx22 napedzi stx32..., a płyty na bude, a masa dupereli które składają sie na suba? tak jest ze juz troche subów zrobiłem i naprawde wiem co mowie

Skomentuj

STX GDN 27-150-8-SS :
      http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...=0&vSubPage=56
      CENA: 55zł

STX GDN 32-150-8-SS :
      http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...=0&vSubPage=62
      CENA: 64zł

Panowie no bądźcie poważni...9zł ?...mocno droższy ? LOL

Skomentuj

FPPfan, cały czas wydawało mi sie ze mowimy o tym by było jak najtaniej czyli o stx22 a nie 27czy 32...

Skomentuj

Hmm no miało być tanio ale między 22-120 a 32-150 jest tak malutka różnica w cenie a tak duża w wydajnosci...wiem bo mam akurat obydwa te głośniki i słuchałem obydwu w tym samym pokoju przy czym każdy miał swoją obudowe (22-120 ma 17L closed, 32-150 miał 60L closed) chodziły na tym samym wzmaku, na tych samych utworach, przy tych samych ustawieniach karty dźwiękowej więc mam ich świetne porówanie :)

Skomentuj

ja miałem porównanie pomiędzy 22-120-8SC a 27-150-8SC, tego pierwszego zasilałem pojedynczym TDA, tego na tego drugiego z ledwościa starcza mostek, nie twierdze przeciez ze nie ma roznicy w dzwieku na korzyść 27 czy 32, lecz jest róznica w kosztach i nie chodzi mi tu o sam przetwornik bo oba są w zasadzie tanie jak barszcz .
            Pozatym tasior chyba nie napisał(albo nie doczytałem) w jak duzym pokoju ma to grac, a to przeciez podstawowe zagadnienie w tym wypadku

Skomentuj

wisnia,
              wychodze z założenia że mostek tda i tak jest niezbędny...
              te inne duperele to:
              -płyta wiórowa
              -dodatkowy fornir
              -klej , wkręty itp

sumarycznie to nie jest dużo więcej kasy...
              ale różnica jest...

[ Dodano: 2005-06-30, 17:21 ]
              BTW za chwile dojdziemy do robienia suba na siłę....
              "mam tyle a tyle kasy i musze za nią zrobić suba..."
              bo może warto poczekaćze 2 tygodnie na te 50zł więcej i zrobić coś konkretnego co spełni oczekiwania...

Skomentuj

226 07/4 35 L 30Hz b-r naped 80rms. GRa przyjemnie i z kulturka w 20m^2

Skomentuj

W sumie właśnie, Tasior powiedz nam w jak dużym pokoju ma to grać :)

Skomentuj

11-13 mkw,wiele razy pisalem :>

Skomentuj

No jeśli masz taki nieduży pokój, masz kolumienki nie schodzące zbyt nisko i nie bedziesz robił dyskotek to może rzeczywiście ten ARN Cię zadowoli :)

Choć ja i tak bym wolał naciułać na tego 32cm STX'a a jeszcze lepiej na CW1202C bo wiem jak on niziutko i pięknie gra no ale cuż jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma :)

Skomentuj

czym napędasz tego CW??

Skomentuj

mostkiem tda zdaje sie

Skomentuj

Nie jeden CW ale parka :) no i karmi je watami mostek TDA

Skomentuj

Mam podobny problem co kolega. mam kolumny projekt yoshiego i chciałbym do nich subika ma grać ładnie i wspomagac tamte kolumny nie musi schodzić bardzo nisko. Myślałem nad arn 226-07-04 tylko twierdzicie że on nie za dobry jest stx 27-150 lepiej zaga?????????

Jak zmostkować dwa tda 7294 na pojedynczych płytkach?

Skomentuj

prosze neischodzic zabardzo na pytania o innych glosnikach luyb o wzmakach,zalozylem topic zeby ktos kto bedzie chcial wiedziec o arn 226 cos,znajdzie ten topic i pozna duzo opini,
                                moze ktos upowazniony do tego, przykleil by ten temat lub zalozyl podforum cos w stylu opini o glosnikach, i mozna by tam umieszczac takie cos,uwazam ze by to naaaaaaaapraaawde ułatwiło sprawe ludziom
                                pozdrawiam

[ Dodano: 01-07-05, 02:24 ]
                                kurde glosow przybywa a nikt sie wpisac neichce,nieglosujcie jak niemacie swojego zdania,bo kazdy glupi potrafi przeczytac co ktos napisal lub poprostu kliknac na pałe!

Skomentuj

dj_zibi - trzeba mieć preamp do suba z 2 wyjściami o odwróconych fazach na opampach...
                                  jak nie wiesz jak to zrobić to looknij do projektu AVT 2449 chyba...

Tasior, prawda jest taka - jeśli masz mały dość pokój (masz),
                                  nie robisz w domu imprez i nie jesteś drechem (nie jesteś :) ) to
                                  ten głośnik powinien Ci wystarczyć...
                                  choć tak naprawde to rzecz gustu...
                                  zawsze potem możesz go sprzedać :)

Skomentuj

Cos czuje ze z tym glosnikiem bedzie jak kiedys z LW800. do czasu jak nie bylo na nim duzo konstrukcji byl to super i tani glosnik. A teraz...? chyba jego 5 minut juz przeminelo.

Skomentuj

czyli jak za ta cene do pokoju do18mkw może on byc bo w tej cenie to mozna jeszcze stx ale do niego piec dwa razy tyle i ot co kase bije .

Skomentuj

Czaruję...
                                      X