Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Arn150+Arv104 czy dobrze policzyłem ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

2dB on the low frequencies is identify, is it like corrections on the amplifier

Skomentuj

Yes amplifier correction makes bass louder,but it dont make a hump on ex. 70-80 hz but it makes louder like 30-120 hz, when u want to correct something u dont makes louder 70 hz but u make louder much as u can(in bass part...) :)

Skomentuj

Witam.
        Ciesze sie, ze tam sie tak rozwinol :) Jednak ja popelnilem blad w obliczeniach i teraz po zlozeniu skrzynki mam wieksza pojemnosc niz planowalem :( Narazie wyglada to tak:
        http://w1c10.skwierzyna.com/arn150_arv104/SIMG0013.jpg
        A skrzynka ma pojemnosc okolo 13 litrow, mialo byc okolo 10 litrow ale za duzo odjelem przy obliczaniu wymiarow i wyszlo wiece, nie pytajcie jak to zrobilem :(
        Teraz mam do wyboru dwa tunele BR:
        - 40 x 110 - żółta linia
        - 55 x 185 - niebieska linia
        Po wpisaniu rozmiarow BR do programu tak to wyglada:
        http://w1c10.skwierzyna.com/arn150_arv104/45Hz-49Hz.jpg
        Czy teraz moglibyscie mi doradzic ktory BR lepiej uzyc ?

Skomentuj

czesc

tasior, porwaznie sluchsz tego arn bez konturu albo loudness, zupelnie bez korekcji we wzmaczniaczu??:) i bez korekcji w winampie:)

powiedz mi prosze czego ty sluchasz! tak z ciekawsosci jakiej muzyki i z jakiego zrodla
          pozdrawiam wojetk

Skomentuj

Taj bez korekcji... no chyba ze drum n bass wiec w foobarze podkrecam pierwsze 2 paski na 3-6 db(roznie) muza jaka slucham to hardcore i drum n bass wejdz na di.fm i tam masz kupe radii :) aha we wzmaku korekcji (nazwijmy to korekcja) bas mam na 0,minely te czasy kiedy mialem bas i sopran na + 10

Skomentuj

spoko, przejrze radia:) ale zaskoczony jestem, prawdziwy audiofil hardore:) ale o gustach i guscikach sie nie dyskutuje:)

osobiscie podoba misie pomysl chlopakow z czech glosnik tez troche wiecej zniesie mocy przy wyzszym strojeniu a bas iskoro i tak nie bedzie niski to moze przynajmniej byc go sladowe islosci +2,3 dB

pozdrawiam wojtek

Skomentuj

arn w 10 l i 47 hz schodzi dosc nisko,okolice 45 hz,50 bez problemu

Skomentuj

Czaruję...
                X