Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer do Cinquecento...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dobra magik, to teraz ja Ci coś zacytuję:

Dobra powiedzmy, że przeznacze na głośnik 200zł. Jakieś propozycje? ( grę wchodzi tylko nowy głośnik)
    Tylko nie piszcie, że to dalej mało bo nie chce żadnego "audiofilskiego" sprzętu w samochodzie wartym 3000zł. To ma grać ładnie w środku a nie nagłaśniać pół osiedla.
    Jak koleś ma 200zł to nawet jakby sam robił te panele na drzwi to też są pewne koszty, wytłumienie też nie jest za darmo - bo chyba nie włoży gąbki, albo waty do drzwi?!? A tak za te 200zł wrzucił by już jakieś konkretniejsze głośniczki w tył i spokuj - w sumie sub to nie będzie, ale już jakaś namiastka dzwięku.

Skomentuj

ee. tam, nie mam siły

Skomentuj

Zamieszczone przez PETERS
        Jak koleś ma 200zł to nawet jakby sam robił te panele na drzwi to też są pewne koszty, wytłumienie też nie jest za darmo - bo chyba nie włoży gąbki, albo waty do drzwi?!? A tak za te 200zł wrzucił by już jakieś konkretniejsze głośniczki w tył i spokuj - w sumie sub to nie będzie, ale już jakaś namiastka dzwięku.
        Głośniki na półce to byłoby nojgorsze co mógłbym zrobić zważywszy na to iż mieszkam na osiedlu w bloku i nie mam garażu. Taie głośniki mogłyby się spodobać komuś... już i tak mi dwa radia zwędzili.
        Dlatego właśnie uwziołem się na suba bo go nie widać.
        W przednich drzwiach raczej wątpie żeby się coś koło szyby zmieściło (mały samochód mało miejsca). Głośniki w podszybiu praktycznie nie mają żadnego pudła i nie ma sensu tam pchać zadnego lepszegpo sprzętu bo i tak nie będzie basu. Myślałem żeby tam wstawić nieco lepsze 10cm 3way, które by dobrze grały od 100Hz.
        Na tyle są głośniki nie wiem jakiej firmy mają wymiary 15cmX9cm czyli też nie za wiele.
        W fabrycznych miejscach mniej niż 70 Hz nie wyciągne i dlatego chce zrobić subwoofer który by resztę wzioł na siebie.

Skomentuj

Zrób na jednym LW800 w closed.Te rady wyżej sa dobre ale nie na ten budżet.Jak podepniesz pod tego alfreda wzmak to Ci rozniesie tego cieniasa.Wiem co mówie.Głośnik kupisz za 40 dychy,budke z jakiejś szafki zmajstrujesz i jeszcze kasa na porzadny wzmak zostanie.I do tych 10-tek będzie akurat.
          Bez solidnego przodu na minimum 16cm systemówkach nie ma sensu pakować sie w Bóg wie jakie subwoofery,to porażka na starcie.

Skomentuj

A alphard sw803z? miał to ktoś jak to gra? w symulacji nawet ładnie wychodzi, spokojnie by grał od 50Hz. Wzmacniacz by się skombinowało ciut mocniejszy bo z taką efektywności to na TDA niebardzo pociągnie.
            Dziś pomieżyłem bagażnik i stwierdziłem że najlepszym wyjściem byłoby 15-16l.
            Może ciut więcej by się udało wycisnąć.
            LW800 odpada poniważ przy tak małej obudowie wychodzi kosmiczne strojenie w granicach 80Hz, to już nie jest przyjemny bas.

Skomentuj

Niech Ci Bóg broni przed kupnem sw803z !!!

Skomentuj

zamiast ladowac w bagaznik zamontuj glosnik w bok tylnych siedzen, wywal tapicerke, wytnij z pluyty wirowej i bagaznika nie zajmie

Skomentuj

Zamieszczone przez Barthez
                  Niech Ci Bóg broni przed kupnem sw803z !!!
                  Możesz uzasadnić?
                  Widziałem (nawet na tym forum) wiele pozytywnych opinii na temat tego głośnika.

Skomentuj

sw to badziewie :P stx jest lepszy !! :P

Skomentuj

Ta seria Alphardów właśnie mimo swojego samochodowego wyglądu - gumowe potężne zawieszenie sugerujące duże wychylenie, potężny magnes -są do niczego, niska efektywność, duża buda. Ogólnie nie polecam.

Skomentuj

Zamieszczone przez aryan
                        zamiast ladowac w bagaznik zamontuj glosnik w bok tylnych siedzen, wywal tapicerke, wytnij z pluyty wirowej i bagaznika nie zajmie
                        tu kolega bardzo dobrze pisze, zrobić odpowiednie boczki zamiast tych plastikowych przy tylnej kanapie i wsadzić do nich głosniki(jak sie dobrze pokombinuje to i nawet 20 sie zmieszczą), tylko przy tych biczkach należało by wytłumic troszku te blachy które sie ujawnia po zdemontowaniu orginalnych boczków.

Skomentuj

Czaruję...
                        X