Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dobry Alphard vs slabszy Tonsil :]

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dobry Alphard vs slabszy Tonsil :]

Siemka musze tego posta napisac bo to co sie tu dzieje przechodzi ludzie ucho, wiec moje kolumny podłogowe to sw607 alfreda który spisuje sie znakomicie + kopułka alfreda tw318sx ... sprawda odnosi sie kopułki a wiec do rzeczy :

kupiłem tą kopułke alpharda ze względu na brak kasy i to brak czasu (nie mogłem czekać na przybytek pieniędzy) , grała jak tania kopułka nie za dobrze ale nie az tak tragicznie (przynajmniej tak mi sie zdawało) , znudził mi sie jej dźwiek a raczej jego brak :P a że nadazyaŁ sie okazja na odsłuch nowych głośników to tak zrobiłem , sa to gdwk9/80/1 Tonsila, chyba wielu osobm z forum znane, niesa to flagowe tonsile ale nie najgorsze, chyba klasująsie raczej wyżej niż niżej jedna kolumna gra na alfardzie druga na tonsilu ... pierwsze odpalenie i TOTALNY SZOK, wspułczuje ludziom którzy mają kopułki alpharda i używają tłumika ... przeciez on nie ma wogóle efektywności totalna parodia żeby kopułka miała taką efektywnoć na tonach wysokich ... taką tzn niską, ten alfred w porównaniu do tonsila gra tylko średnimi tonami i to beznadziejnie a wysokich WCALE NIEMA dosłownie WCALE ICH NIEMA !! ... 19 złoty kosztowała sztuka... nawet 2 złotych bym za nie dał gdybym miał ponownie wybierac teraz bede jechał na tonsilu ... jednak prawda jest ze jakośc kolumnom nadaje głosnik wysokotonowy :)

to post który ma za zadanie przetłumaczyć ludziom ze głośniki alfreda niesa złe ( jesl ichdozi o niektóre modele ) ale ZŁE i nędzne sa ich kopułki w 100% co to za kopułka która gra średnimi a niema wysokich , szok

zostawcie na coś lepszego , bo kara Bożą bedzie kupowac tą czy inną kopułke alpharda do kolumn czy satelit, ja taką kare już miałem ale z pomoca przyszedł pewien człowiek z forum , niebede mówił kto bo to mniej wazne ale wielkie dzięki ze sie zgodził na to :)) alphardów nawet niechce sprzedawac bo nikomu nie zrobie takiej przykrości jaką mi teraz zrobiły te alfredy, napewno pujdą na aksprerymewty a może na pomiary dla kogoś :) to sie posmiejemy hehe

pozdro for ekipa DIYaudio z Żar )

przezylem ten sam szok co ty budzik jakis tydzien temu jak w swoich podlogowcach wymienilem tw401 na arv104, wysokie alfreda to taka chala jakich malo szkoda na to marnych groszy naprawde lepiej poczekac tydzien dwa, dostrugac troszku kasiory jak pakowac sie w tak szajs za 15zeta :)

Skomentuj

sam myślałem ze różnicy nie4 bedzie patrząc na to ze słucham praktycznie tylo muzyke w mp3, i sadziłem że to mp3 sprawia że mam taką jakośc, a sie okazało ze alphard i wysokie tony ... lepiej nie kojarzmy tych dwóch pojęc )

Skomentuj

mam do Panow pytanko: gdzie kupiliscie swoje gwizdki alfreda?? na allegro czy w jakims pewntm miejscu??

Skomentuj

Slyszales co mowili :P nie kupuj tego :)

Skomentuj

elektroland.pl ale nie kupuj bo to wstyd naprawde ostrzegam .... to wogóle niema wysokich tonów <lol>

dodam ze w tytule chodziło mi o to ze słabszy tonsil czyli NIEnajlepsza kopułka tonsila vs jedna z najlepszych alfreda :)

Skomentuj

wlasnie ja sam kiedys juz w tym udupilem
              i myslalem ze to wina jakiegos leszcza z alegro.......................dlatego pytam

Skomentuj

Faktyczmie te Alphardy wysokotonowe to taka kiła że szok ,naprawdę....,
                sam mam tw 401sx i są to najlepsze Alphardy ale mimo wszystko w walce z Tonsilem GDWK7/50/19 przegrywają dwa razy , Alphardy kończą się bardzo szybko ,a o efektywności nie ma co mówić bo jej nie ma..., ja usunołem z nich forrofluid i grają głośniej i bardziej przejrzyście ale i tak nie dorównują Tonsilowi .
                Radzę nie kupować bo nie da się kupić gorzej.

Skomentuj

kurde chyba ktoś pownien przeprosić się z STX'em.... bo do niedawna to ich kopułki miały imano najgorszych, a moim zdaniem są tylko kiepskie a nie tragiczne :P

Skomentuj

Faktycznie syki alpharda to syf...tyle ze wszyscy pisza zawsze o serii TW, a czy ktos mial/sluchal/mierzyl cos z serii DT? Ich cena zaczyna sie od okolo 40zl...

Skomentuj

o kurcze pradziwy skarb :), nie wydaje mi sie zeby byly rewelacyjne a napewno nie lepsze od chociazby 11/100 ktorego widzialem do kupienia za 55pln

Skomentuj

co wy chcieliscie za 15 zl :) alfred to przecie kawalek brzeczacego plastiku:)

Skomentuj

mam pytanie: jak uniknac kupna reperowanego gdwk 11/100? oryginal kosztuje 95 zl, a na allegro mozna znalesc od 55zl. cos jest nie tak czy tylko tonsil ma taka przebitke?

Skomentuj

Dobry Tvm vs slabszy Tonsil, ciekawe kiedy taki post bedzie? :> ehh musze zauwazyc (po sobie tez) ze idziemy bardzo w cene, rozumiem ze pieniedze sa wazne, ale tutaj chodzi o zabawe, policzylem szybko ze jakbym chcial wydac 700zl na glosniki to musialby nie pic okolo 3 piw (w piatek np) przez rok, a frajda jaka? :) i jedna kolumienke przez rok piescic 2 drogi, kochac, tulic, calowac:) a druga zrobic za rok :), chcialem powiedziec moje stanowisko, ze tutaj chodzi o zanawe, przynajmniej ja juz to zrozumialem, o jakies hobby anie za mala cene robic cos, lepiej wtedy kupic gotowe:)

moja nastepna kolumna bedzie pod chaslem: presz z alfardami, precz z stx, prezc z tvm, precz z tonsil!!

pozdrawiam tych co robia to dla przyjemnosci swojej i maja zdrowe podejscie

Skomentuj

chyba nie sądzisz że nie robie tego dla przyjemności ... to jest nałóg pozatrym tak jak wspomniałem niemialem niczego innego wiec musiałem coś taniego (tymczasowrgo ) kupic wiec wziałem alfredy ale je wkonuc wymieniłem chociaż cenowo wyszło mnie tak samo ale to okazja hehe

Skomentuj

niektorzy robia to dla kasy, na badziewiach i szybko sprzedaja i tak w kolko, praca to praca, frajda to frajda, seks dla dziwki to watpliwa przyjemnosc...

Skomentuj

akurat ja Audio Dziwką nie jestem

Skomentuj

Zamieszczone przez bev1s
                                    niektorzy robia to dla kasy, na badziewiach i szybko sprzedaja i tak w kolko
                                    A w koncu maja tyle kasy, ze moga zrobic cos dla siebie, na duzo lepszych podzespolach, czyz nie?

Skomentuj

Kurna znowu wojna!Miało być o głośnikach a zeszło do bluzgów prawie!Gdzie admin jest,na rybach?A od budzika to z daleka i najlepiej z wiatrem,chłopak wie co mówi.A jak komuś sie nie podoba to niech sie zamknie ze swoimi alfredami w piwnicy i nie marudzi.Ludzie co wy chinami chcecie podbić cały świat?A bezrobocie w polsce?Obłęd!Tonsil rulez!
                                      PZDR

Skomentuj

umberto, gdzie Ty wojne widzisz....

Skomentuj

Czaruję...
                                        X