Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Boshman

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Boshman

poszukuje wszelkich informacji na temat tych glosnikow

czy ktos mial z nimi doczynienie moze je mierzył, jakie modele konkretnie, moze macie tez jakies sugestie jakimi sie zainteresowac, gdzie je kupic?
    cena w/w glosnikow nie gra roli budzet jest praktycznie bez ograniczne

ta sama klasa co alfredy może minimalnie lepsze ale lepiej wyglądają niż grają

Skomentuj

konkretne modele mnie interesuja a nie wywody nie poparte zadnymi konkretami

Skomentuj

Heh tez bym chciał mieć budżet bez ograniczen a tera taka lipa mozna by powiedziec ze budżetu nie ma u Mnie

Skomentuj

Na allegro jest ich dużo, nie miałem niestety żadnego, ale na elektrodzie kiedyś widziałem, jak goście do swoich subwooferów montowali model ALX-122SP.

Skomentuj

Lukasz no co ty,mało masz już popielniczek?Lepiej rzuć to świństwo bo sie raka nabawisz a szkoda by było takiego człowieka ;]
            PZDR
            I tak chyba beyme kupie

Skomentuj

Widziałem test w jakiejś gazecie. I ten ALX122SP wypadał najlepiej cena/jakość. Największym plusem tego przetwornika były wiarygodne parametry:-) Pozdro

Skomentuj

mam troche wolej gotwki chce zrobic pare subow pujda na sprzedaz i bedzie kasa na sls a alphardy juz mnie obrzydly

Skomentuj

Dobrze opisali ALX122SP ale jak juz wzialem kase do reki i wybralem sie do sklepu po niego to sie okazalo ze od dluzszego czasu nie ma go w hurtowni.
                  Jest zamiast niegho nowosc ALX2122APL ale wyglada gorzej w parametrach choc efektowniejszy z zewnatrz.

Skomentuj

Można go kupić na allegro:-)

Skomentuj

polecam ALX-122SP ALX-102sp równięż seria ZX jest udana sprzedałem co najmniej 10 skrzyń z tymi glośnikami i nie miałem z nimi rzadnego kłopotu

db drag 144dB 2x POWER15

Skomentuj

Kłopotu?Przecierz dresy słuchu nie mają więc co maja reklamować?Bez ściemy,boshman to to samo co alfred,wielkie g...o.I nikt mnie nie przekona!A jak ktoś ma inne opinie to znaczy że mu sie laryngolog kłania.
                        PZDR
                        P.S.
                        Dajcie se raz spokój z chinami,to jest na ilość robione a nie na jakość,choćby byle jaką.

Skomentuj

Hehe!!!! Człowieku weź się zastanów co piszesz!!!! Dużo firm posiada lepsze i gorsze przetworniki. Nie słuchałeś to się nie wypowiadaj w taki sposób bo sam sobie opinie psujesz...

Broń Boże nie chce Cie obrazić, ale czasami poprostu przesadzasz. Jakbyś posłuchał i doszedł do wniosku, że Ci się nie podoba, to o gustach się nie dyskutuje...

Skomentuj

Słuchaj kolego Adam,jak przerzucisz taką sterte głośników jak ja do tej pory to pogadamy.To jest raz,dwa to to że sam cuda wymyślałeś i innych sie o opinie pytałeś co z tego wyjdzie,a kicha tylko mogła wyjść.Robienie czegoś konkretnego na chińczykach to pomyłka totalna,tam każdy głośnik co z taśmy zjeżdża ma inne parametry,jak chcesz to zestroić?Następna rzecz,zapytaj Lukasza co wybrał i jakie ma wrażenia,powiem tylko tyle,ja dołożyłem ręki do jego wyboru,jeśli jest inaczej to niech sam Lukasz temu zaprzeczy.Owszem,gryźliśmy się kiedyś,ale obecnie potrafimy sie dogadać i wymienić poglądy.A ty jeśli nie masz doświadczenia to ogranicz posty bo szybko sam sobie opinie zszargasz.A boshman to wielkie GÓWNO idealne dla dresów!Sorki admin ale sam sie prosił.
                            PZDR
                            Znajomy klei zestawy na tym kiczu,to sie do niczego nie nadaje,zero brzmienia i w ogóle...szkoda gadać.
                            PZDR

Skomentuj

racja jest taka ze po paru rozmowach i analizie parametrow wybralem cos inengo pzoatym ogladalem kilka bishmanow i te glsoniki robione sa troche na pokaz zero dyskrecji i stylu, co do powtarzalnosci parametrow to sie zgodze niestety jest ona na marnym poziomie
                              boshman to cos pokroju alpharda glosiki tanie "ladnie" sie prezentujace ale nie posiadajce stylu i dyskrecji obnejzalem pare modeli i az mnie zmrozilo fakt ze cos w tym jest "glosik dla dresa" jednak nie zmierzylem nie bede mowil, jednak ja te glosniki wykreslam ze swojego menu ze wzgledu na prezencje
                              obecny moj zakup jest kwintesencja precyzji i delikatnosci az sam sie zdziwilem za naprawde bardzo rozsadna cene

[ Dodano: 2004-09-14, 21:38 ]
                              ps w koncu po dlugich rozmowach doszlismy z umberto do porozumienia wiem zeo n czasami jest nerwus ale cos nie umiejsza to jego doswiadczeniu i wiedzy

Skomentuj

Dokładnie wiedziałem co z tego wyjdzie, ale napisałem jaki miałem cel. Doszedłem do wniosku, że bez sprzętu pomiarowego nie będe bawił się w 3 drogi, bo w sumie nie chciałem znowu mieć dziury w średnich jak to było w przypadku komputerowego shitu. Nie będe się tu rozwodził na temat swoich przemyśleń, tak jak wspomniałem o gustach się nie dyskutuje, każdy od muzyki oczekuje czego innego itd. itp.:P Tak czy siak nie napisałeś czy miałeś okazję słuchać modelu ALX 122SP i jak dla mnie mogłeś przesłuchać prawie wszystko i jeszcze trochę, a jak nie słuchałeś tego głośnika to i tak nie powinieneś się o nim wypowiadać... Chińskie nie Chińskie, należy brać pod uwagę cene!!! Nie każdy chce wydać(albo może) 400zł na głośnik i wtedy szuka się w tańszych, nawet Chińskich(choćby CW1202C który stosunek jakość/cena ma bardzo dobry:P).

p.s. Według artykułu, który miałem okazję czytać, parametry boschmann'a(ALX-122SP, który oni posiadali miał prawie identyczne jak te co podawał producent. Czym nie mógł w tym teście pochwalić się chociażby Infinity... Niewiem, może to był sponsorowany test, ale tego nie jestem w stanie sprawdzić:P

A tak poza tym nie umniejszam niczyjej wiedzy. Być może Umberto ma dużą, ale jego powyższa wypowiedź była pozbawiona sensownego uzasadnienia:P

Skomentuj

o Adam sorki, ze nie do tematu ale jedziesz na zlot ????, bo pierwszy raz widze kogos z bliskich okolic.

a co do tematu to miałem kiedys takiego Boshka z jakiegos kompletu gdzie byla zwrotnica soprany basy i srednie, wsadzilem go do obudowy pod lw800, moge poeidziec ze grał troche milej (obudowa pod tego boshmana nie byla liczona, powniewaz tylko go pozyczylem od kolegi i chcialem zoabczyc jak to gra i nie ylo sensu zmienaic obudowy) )

Skomentuj

Zamieszczone przez umberto
                                    Słuchaj kolego Adam,jak przerzucisz taką sterte głośników jak ja (...)
                                    Zamieszczone przez umberto
                                    2xpodłogówki na lw800(BADZIEW!)+średniak(bedom STX tylko paka nie doszła)+tyż STX ;]
                                    :) nie przerzucilem sterty glosnikow, jestem niemadry, niewiele wiem wieci tak mam zszargana opinie... :) ale slyszalem lw800 i sie do ciebie usmiecham

buziaczki... :)

Skomentuj

=>bev1s
                                      LIZUS:P Żartuję:-)

Skomentuj

Łukasz----- na co padł twój wybór??

Skomentuj

Czaruję...
                                        X