Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

SLS 10 mało, co dalej?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

SLS 10 mało, co dalej?

Witam tak jak w temacie mam peerlessa w br zasilany mostkiem tda ale jest to dla mnie za mało, najbardziej podoba mi sie jak gra w zamknietej lubie szybki impuls i teraz mam pytanko czy kupic drugo sls 10? wsadzic 2 w jedna wspolna obudowe zamknieta i dorobic drugi mostek na tda? czy np kupic sls 12 ?czy moze jeszcze cos innego? nie chcialbym sprzedawac sls a bo kupilem go u nas za 370pln i teraz duze strace sprzedajac chce wycisnac z niego wiecej , co proponujecie?

A dlaczego Ci nie wystarcza ??
    -za nisko nie schodzi?
    -za niskie natezenie?

Skomentuj

Napisal, ze lubi szybki impuls, a w br prawdopodobnie ma dlugi mulisty bas idealny do kina ale niekoniecznie do muzyki.

Ja proponuje zostawic jednego suba do kina i zrobic na drugim sls10 suba do muzy. Wlasnie w zamknietej budzie, dobrze wytlumionej.
      Jak masz tda oddzielnie niz sub, to zrob pstryczek elektryczek i w zaleznosci od potrzeb przelaczaj miedzy subem z br a zamknietym.

Skomentuj

Bez sensu lepiej sprzedaj tego SLS i kup jakieś porządne 12 albo 15'

Skomentuj

juz odpowiadam, nie schozi tak nisko jak chce i natezenie tez jest za słabe poza tym tak jak napiesalem wczesniej nie chce go sprzedawac bo strace kupe kasy a przełacznik miedzy zamknieta a br cos mi nie odpowiada, dalej bede mial to samo , czy po kupieniu drugiego slsa i wsadzeniu dwoch w zamknieta bude bedze duza roznica? no niby powinno byc o 3dB głosniej

Skomentuj

-Mozesz zrobic tandem (jedne przetwornk za drugim) nie zyskasz na efektywnosci ale na zejsu juz tak
            -mozesz otworzyc sub'a i przetestowac. Ja swojego sls12 mam w 120L i zarowno natezenia jak i zejscie jest powalajace
            -impuls wg. przeprowadzonych symulacji byl duzy-dyskwalifikujacy wrecz tego suba w dziedzinie odtwarzania muzyki, ale rzeczywistosc jest zupelnie inna sub wymsienicie nadaje sie do muzyki, a w kinie....hmmm jest b. milo (jak wszystko lata po pokoju).

Skomentuj

Nie wiem co wy wszyscy macie z tym lataniem po pokoju. Rozumiem, że coś w tam wpada w rezonans albo się szklanka z krzwej powierzchni zsuwa ale nie lata po pokoju. W ten sposób zniechęcacie początkująch (zwłaszcza młodych) bo czytają, że wam "wszystko lata" :) a oni u siebie czegoś takiego nie widzą i myślą, że coś jest nie tak. Idą więc do sąsiada i pytają czy u niego coś lata i okazuje się, że też nie co już ich kompletnie dobija. Sory za offtopic ale nie mogłem się powstrzymać. :)

Skomentuj

Witam.
                Przede wszystkim zmien wzmak na tranzystorowy z zapasem mocy.
                Jak nadal będzie za słabo, to dodaj drugiego sls-a i już. Wtedy już napewno nie będzie za słabo. Co do zejścia, to możesz dac dwie sztuki w budę zamkniętą + korekcja Linkwitza + wzmak 500W i powinno by grubo.
                P.S. A wjakim pokoju słuchasz muzy?

Skomentuj

A ja mam pytanko... Jaki charakter ma dźwięk SLS'a w budzie zamkniętej?? Wiadomo, że jest szybki, ale chodzi mi o brzemienie w muzyce. Pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez Konsul
                    Nie wiem co wy wszyscy macie z tym lataniem po pokoju. Rozumiem, że coś w tam wpada w rezonans albo się szklanka z krzwej powierzchni zsuwa ale nie lata po pokoju. W ten sposób zniechęcacie początkująch (zwłaszcza młodych) bo czytają, że wam "wszystko lata" :) a oni u siebie czegoś takiego nie widzą i myślą, że coś jest nie tak. Idą więc do sąsiada i pytają czy u niego coś lata i okazuje się, że też nie co już ich kompletnie dobija. Sory za offtopic ale nie mogłem się powstrzymać. :)
                    "Latac po pokoju" - stwierdzenie to kazdy rozumie jak chce. Ty to rozumiesz jak dres (baz obrazy), a ja, ze udezenie az zapiera dech w piersiach :).

Przeprowadz maly test w wiekszej obudowie. W duzej spokojnie starczy mu mostek

Skomentuj

No właśnie tak to rozumiem jak dres bo to jest "dresiarskie stwierdzenie" i nigdy bym go nie użył no chyba, że rzeczywiście wszystko by latało po pokoju. Do określania dobrej jakości basu to chyba jest niezbyt trafne.

Skomentuj

Nie wiem czy zauwazyles, iz rozne slowa maja czasami odmienne znaczenie.
                        Do tej pory nikomu nie przeszkadzalo to wyrazenie - do tego momentu.

Skomentuj

Mi ono nie przeszkadza tylko poprostu może być troche mylące i wprowadzać w błąd.

Skomentuj

a z jakimi kolumnami wspolpracuje ten twoj sub?? niezapominaj ze sub nie podnosi poziomu basu a jedynie uzupelnia od dolu pasmo wiec jesli masz marne kolumny to dobry sub ci za przerposzeniem gowno da...

Skomentuj

pracuje z dwudrozbnymi kolumnami na Vifie 18tka z seri TC a co do sugesti to chyba rzeczywiscie wymienie naped na mocniejszy ewentualnie dokupi drugi , jakbym połaczyl je rownolegle bedzie 4ohm czym to zasilic? takie połączenie to 300wat w rmsie

Skomentuj

jezeli sls ci nie straczy to dalej zamawiaj z beymy powera 10 wsadz go w 600-80 l BR bedziesz mial nisko szybko i glosno jednak pamietaj ze nie da sie polaczyc wszystkiego glosno = troche wyzszy bas tak samo szybko nie zrobili jeszcze glosnika ktory byl by ideaem zawsze trzeba na cos postawic

Skomentuj

"Latac po pokoju" - stwierdzenie to kazdy rozumie jak chce. Ty to rozumiesz jak dres (baz obrazy), a ja, ze udezenie az zapiera dech w piersiach :).

to tak jakby ktos Ci przyłozył w ganglion solare :P hahaha

Skomentuj

Witam.
                                    Mam ten sam problem 40l BR sls10 i jest rozlazły.wzmak 200W na mosfetach.
                                    Jeżeli wsadzać do dobrze tłumionej obudowy zamknietej to do jakiej objetości??

Skomentuj

Bo sls to troche lepszy alfred,ludzie,kiedy to wreszcie pojmiecie.

[ Dodano: 2005-09-20, 21:20 ]
                                      Zamieszczone przez LUKASZ
                                      pamietaj ze nie da sie polaczyc wszystkiego glosno = troche wyzszy bas tak samo szybko nie zrobili jeszcze glosnika ktory byl by ideaem zawsze trzeba na cos postawic
                                      Hola,hola,Panie,nie taki galop.Głupoty Pan gadasz.Z tego co wiem miałeś es 300,prawda czy fałsz?Albo nie miałes czym go popedzic,albo skrzaczyłes konstrukcje albo...wcale go nie miałeś.I ta ostatnia opcja najbardziej pasuje do powyższego tekstu.
                                      Tu jest w miarę nisko,bardzo szybko i kop solidny.Jesli nie wierzysz to poczekaj chwilke,pare ludzików składa na nim suby i z odpowiednim prądem zeżrą tą beyme.

Skomentuj

Bardzo chciałbym wiedzieć jaki charakter ma ten SLS. Czy gra twardo czy raczej tak miękko(obojętnie czy w budzie b-r czy zamkniętej). Ja raczej preferuje taki miękki, przyjemny bas i ostatnio zastanawiam się, który głośnik mógłby spełnić moje oczekiwanie. Cena głośnika powiedzmy tak do 1000zł. Sorki, że się tu podłączam, ale nie chce zakładać nowego tematu. Pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                                        X