Witam tak jak w temacie mam peerlessa w br zasilany mostkiem tda ale jest to dla mnie za mało, najbardziej podoba mi sie jak gra w zamknietej lubie szybki impuls i teraz mam pytanko czy kupic drugo sls 10? wsadzic 2 w jedna wspolna obudowe zamknieta i dorobic drugi mostek na tda? czy np kupic sls 12 ?czy moze jeszcze cos innego? nie chcialbym sprzedawac sls a bo kupilem go u nas za 370pln i teraz duze strace sprzedajac chce wycisnac z niego wiecej , co proponujecie?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
SLS 10 mało, co dalej?
Collapse
X
-
Napisal, ze lubi szybki impuls, a w br prawdopodobnie ma dlugi mulisty bas idealny do kina ale niekoniecznie do muzyki.
Ja proponuje zostawic jednego suba do kina i zrobic na drugim sls10 suba do muzy. Wlasnie w zamknietej budzie, dobrze wytlumionej.
Jak masz tda oddzielnie niz sub, to zrob pstryczek elektryczek i w zaleznosci od potrzeb przelaczaj miedzy subem z br a zamknietym.
Skomentuj
-
juz odpowiadam, nie schozi tak nisko jak chce i natezenie tez jest za słabe poza tym tak jak napiesalem wczesniej nie chce go sprzedawac bo strace kupe kasy a przełacznik miedzy zamknieta a br cos mi nie odpowiada, dalej bede mial to samo , czy po kupieniu drugiego slsa i wsadzeniu dwoch w zamknieta bude bedze duza roznica? no niby powinno byc o 3dB głosniej
Skomentuj
-
-Mozesz zrobic tandem (jedne przetwornk za drugim) nie zyskasz na efektywnosci ale na zejsu juz tak
-mozesz otworzyc sub'a i przetestowac. Ja swojego sls12 mam w 120L i zarowno natezenia jak i zejscie jest powalajace
-impuls wg. przeprowadzonych symulacji byl duzy-dyskwalifikujacy wrecz tego suba w dziedzinie odtwarzania muzyki, ale rzeczywistosc jest zupelnie inna sub wymsienicie nadaje sie do muzyki, a w kinie....hmmm jest b. milo(jak wszystko lata po pokoju).
Skomentuj
-
Nie wiem co wy wszyscy macie z tym lataniem po pokoju. Rozumiem, że coś w tam wpada w rezonans albo się szklanka z krzwej powierzchni zsuwa ale nie lata po pokoju. W ten sposób zniechęcacie początkująch (zwłaszcza młodych) bo czytają, że wam "wszystko lata" :) a oni u siebie czegoś takiego nie widzą i myślą, że coś jest nie tak. Idą więc do sąsiada i pytają czy u niego coś lata i okazuje się, że też nie co już ich kompletnie dobija. Sory za offtopic ale nie mogłem się powstrzymać. :)
Skomentuj
-
Witam.
Przede wszystkim zmien wzmak na tranzystorowy z zapasem mocy.
Jak nadal będzie za słabo, to dodaj drugiego sls-a i już. Wtedy już napewno nie będzie za słabo. Co do zejścia, to możesz dac dwie sztuki w budę zamkniętą + korekcja Linkwitza + wzmak 500W i powinno by grubo.
P.S. A wjakim pokoju słuchasz muzy?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KonsulNie wiem co wy wszyscy macie z tym lataniem po pokoju. Rozumiem, że coś w tam wpada w rezonans albo się szklanka z krzwej powierzchni zsuwa ale nie lata po pokoju. W ten sposób zniechęcacie początkująch (zwłaszcza młodych) bo czytają, że wam "wszystko lata" :) a oni u siebie czegoś takiego nie widzą i myślą, że coś jest nie tak. Idą więc do sąsiada i pytają czy u niego coś lata i okazuje się, że też nie co już ich kompletnie dobija. Sory za offtopic ale nie mogłem się powstrzymać. :)
Przeprowadz maly test w wiekszej obudowie. W duzej spokojnie starczy mu mostek
Skomentuj
-
jezeli sls ci nie straczy to dalej zamawiaj z beymy powera 10 wsadz go w 600-80 l BR bedziesz mial nisko szybko i glosno jednak pamietaj ze nie da sie polaczyc wszystkiego glosno = troche wyzszy bas tak samo szybko nie zrobili jeszcze glosnika ktory byl by ideaem zawsze trzeba na cos postawic
Skomentuj
-
Bo sls to troche lepszy alfred,ludzie,kiedy to wreszcie pojmiecie.
[ Dodano: 2005-09-20, 21:20 ]
Zamieszczone przez LUKASZpamietaj ze nie da sie polaczyc wszystkiego glosno = troche wyzszy bas tak samo szybko nie zrobili jeszcze glosnika ktory byl by ideaem zawsze trzeba na cos postawic
Tu jest w miarę nisko,bardzo szybko i kop solidny.Jesli nie wierzysz to poczekaj chwilke,pare ludzików składa na nim suby i z odpowiednim prądem zeżrą tą beyme.
Skomentuj
-
Bardzo chciałbym wiedzieć jaki charakter ma ten SLS. Czy gra twardo czy raczej tak miękko(obojętnie czy w budzie b-r czy zamkniętej). Ja raczej preferuje taki miękki, przyjemny bas i ostatnio zastanawiam się, który głośnik mógłby spełnić moje oczekiwanie. Cena głośnika powiedzmy tak do 1000zł. Sorki, że się tu podłączam, ale nie chce zakładać nowego tematu. Pozdrawiam
Skomentuj
Skomentuj