Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pojemność; ALPHARD SW-607

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pojemność; ALPHARD SW-607

Proszę, nie blokować tematu, ani nie usuwać... Proszę nie odsyłać mnie do wyszukiwarki, próbowałem i nie znalazłem.
    Ile L powinna miec obudowa do 2 takch glosnikow ( 2 w jednej OBudowie) ??

Fs : 45 Hz
    Qts : 0,83
    Re : 7,6 ohm
    Qms : 3,43
    Le : 1,03 mH (1000Hz)
    Qes : 1,10
    BL : 5,2 B/L
    Mms : 13,6 g
    VAS : 17 L
    Cms : 0,90 mm/N

http://www.alphard.pl/speakers/sw607-8.htm

hehe... dobre pytanie... już gdzieś takie widziałem...

Skomentuj

winisd i do roboty...PS gdzie szukales?

Skomentuj

Proszę, nie blokować tematu, ani nie usuwać... Proszę nie odsyłać mnie do wyszukiwarki, próbowałem i nie znalazłem.
        Ile L powinna miec obudowa
        ... czyżby choroba, jeszcze z raz i będzie epidemia....

ciekawe kiedy wrócą moderatorzy z wakacji....

Skomentuj

wsadź to w closed....
          ale i tak będziesz miał podbicie w zakresie ok 80hz - w sumie niezależnie od litrażu, a i SPL mały - tyle co z jednego 22 120 4 SC....

Skomentuj

e - tu pit stop - o tym głośniku żeczywiście chyba nic na forum nie było. Parametry są pewnie nierealne. najgorsze jest to że głośnik ma mały X-max 2.5mm i wysokie Qts. nienadaje się zupełnie subwoofer.

jak jednak koniecznie chcesz coś zrobić to daj je do 40L zamkniętej

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave
              e - tu pit stop - o tym głośniku żeczywiście chyba nic na forum nie było. Parametry są pewnie nierealne. najgorsze jest to że głośnik ma mały X-max 2.5mm i wysokie Qts. nienadaje się zupełnie subwoofer.

jak jednak koniecznie chcesz coś zrobić to daj je do 40L zamkniętej
              16 cm głośnik śmiesznie będzie wyglądał w budzie 40l Wydaje mi się, że gra nie warta świeczki. Pozdro

Skomentuj

Ee tam,nic sie nie znacie.

lucasneo, wsadź go w 10L.Najprostsza obudowa to będzie kubeł na smieci.Ma coś koło 11L.Powinien sie cały zmieścić.

Skomentuj

Hehehe.. a pamietacie Budzika?
                  On mial te glosniki jak mnei pamiec nie myli:P w chyba 15 litrach:) - oczywiscie jeden w tych 15 litrach czy ilus tam...

Skomentuj

a pamietacie bodajze tate turbo?? on mial je jako zapalniczke na zdjeciach...

Skomentuj

Zapalniczke?No chyba popielniczke raczej.Kudłaty, odstaw te browce :>

Skomentuj

hehehe chyba ze podlaczal je pod 500W RMSu i odpalal faje od iskier ;]

pamietam ta fotke popielniczki z glosnika heheh

Skomentuj

http://members.lycos.co.uk/lukado/PIC_1414.JPG

Taka Mam obudowe do glosnika.. mogli byscie to ocenic..?

Skomentuj

obudowa jak obudowa, wydaje sie ze po starych tonsilach jakis bo ustawienie to samo i ta wysokotonowka jeszcze...... ogolnie to ladnie i estetycznie tylko wzmak obok to chyba nie zaciekawy ogolnie to ok ;]

Skomentuj

umberto ciiii bo jeszcze moja pani od matematyki to przeczyta i dopiero bedzie .... ale tak dla ogolnego spokoju wyjasnie ze oczywiscie umberto ma racje chodzi o popielniczke...

Skomentuj

o w morde myslalem że to ma 8 cali :P a tak naprawde to 16nastka to daj je do max 20L na dwa

Skomentuj

Czaruję...
                                X