zip... ale ja mam magnes z nabiegunnikiem ... drugi... nie ten co jest fabrycznie...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Ekranowanie magnetyczne - informacje
Collapse
X
-
to znaczy, że masz juz zaekranowany głośnik i tak się nie pobawisz :) robiłem pomiary bez ekranu z ekranem i "antyekranem" czyli z z doklejonym magnesem, tak żeby się odpychał, tylko orginalny układ magnetyczny, tak żeby magnes doklejony przyciągał się do nabiegunnika. z tego co pamiętam w przypadku "3" B-L spadało o jakieś 20% tak samo Qts.
co do klejenia uzywam żywicy epoksydowej albo poliestrowej zaleznie jaka wpadnie mi w ręce (mam łodke przy której ciągle coś robie więc towaru pod dostatkiem) \
Z ciekawostek Tonsil klei na poliestrową układy magnetyczne a STX na epoksydową (rozpoznałem po zapachu jak robiłem odzyski pierścieni magnetycznych właśnie do tych testów) przy szlifowaniu mój super nos wykrył sztuczki producentów :P
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Tasior Zobacz postanabiegunnik do ekranowania niejest potrzebny.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Caleb Zobacz postaa wiecie moze gdzie mozna dostac magnesy od gdn 16/15? i jeszcze pytanie czy gdn 16/12 ma ten sam magnes co gdn 16/15 (na allegro duzo latwiej dostac 16/12, niz 16/15). a wlasnie soundwave: to sa pomiary gdn 16/15 tonsila czy moze jakiegos innego?
Skomentuj
Skomentuj