Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

BSW 104 II - Prosze o pomoc - ostatni moj wpis

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

a jak wypada porównanie BSW vs. Hertz ?

Skomentuj

-> Zryty_Berecik

Jak długo trwało zamówienie BSW na www.mivoc.pl , zamówiłem w czwartek zeszłego tygodnia i miało być na piątek, a jeszcze nie ma :|

Skomentuj

pewnie dzis dostaniesz, przewaznie tak jest, on pewnie wyslal dopiero w piatek rano to na dzis powinno byc

Jakiego BSW zamowiles ?

Skomentuj

BSW-154II

Skomentuj

coolombo
            Ja tez bede bral jednego do chalupy. Poczekam chyba jednak troche na twoja opinie.
            i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
            https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

ja mam mniejszego brata BSW-104II

Skomentuj

Tomaszo na elektrodzie zamiescił ciekawy temat o BSW , są linki do stron z pomiarami. Im więcej pozytywnych odpowiedzi tym lepiej jak macie to zamieszczajcie foty pomiary etc.
                Może założymy fanklub BSW

http://www.elektroda.pl/rtvforum/vie...024&highlight=

Skomentuj

Witam - jam to niechybnie sprawil decydujac sie kiedys tam na ledwo co ukazanego w sklepach BSW154II

Masz wersje z "II" przeciez - napisane BSW104II -

Ogolnie tego pikacza slyszalem, potrafi wytworzyc sporo niskiego i zrozniocawanego basu, potrzebuje mocnego wzmacniacza - generalnie 30 litrow i strojenie nieco ponizej 40Hz. 35 litrow to GORA! Przy takiej dobroci nie mozna dawac wiekszej skrzyneczki. Najbardziej nadaje sei do auta, gdzie pokazuje co potrafi - mala skrzyneczka i smieszne pomalowanie, a wprawiaja niejednego drwiacego w zdziwienia na poziomie szoku - jak sie okazuje, ze 2 razy drozsze nie gra lepiej...

STX to niestety nie ta klasa.

Aha - no 154II potrzebuje minimalnie czegos pokroju PA300 - powiem szczerze, ze na moim LX1100 pokazal co potrafi - nawet 400W mu niestraszne. Najzabawniejsze jest ustawienie kogos z dlugimi wlosami w progu drzwi do pokoju - wlosy fruwaja...
                  18 cali to juz naprawde gra warta swieczki w pomieszczeniach powyzej 30mkw. Sam BSW154II dla przecietnego sluchacza wystarcza z zasilaniem okolo 350W do pow. nawet 50 m kw. w zupelnosci.

To co pisaliscie - ze jak trzeba gra miekko, jak trzeba twardo itd. - to sie nazywa wiernosc przetwarzania i dobry naped. Tak graja dobre glosniki - odtwarzaja wiernie co im podano, stad nie czarujmy sie - jak nie ma pozadnego wzmacniacza to szkoda kupowac taki glosnik...

Skomentuj

głośno ostatnio o ravemasterach ,
                    tomaszo, możesz coś o ravelandzie powiedzieć ?
                    w szczególności tym 10' ??

Skomentuj

moze ja cos powiem, bo mialem do niedawna Ravelanda AXX1010 i powiem jedno ze teraz moj BSW-104II nawet bez dobrego napedu wypada lepiej, tamten strasznie muli, ma spl na poziomie Alpharda SW803Z (tez go mialem) nawet duze Xmax nie ratuje go bo i tak nisko nie schodzi, nie ma takiego BR przez ktory by nie wydobywaly sie swisty, a w zamknietej gra ladnie miekko ale z f3 jak zmalych monitorkow

Skomentuj

fakt - za tą cene można mieć bsw 10' ...
                        ale przyciągała mnie mała buda ,
                        kosztem zejścia , ale 20l jak na 10' to malutko,
                        pozatym wg producenta ma 88dB z metra ...
                        więc nie jest to źle nawet :/

ale do wozu biore napewno jednego 18 120 6 sw i tda z przetworką ,
                        jak się sprawdzi to jeszcze po jednym dołoże

sorki za ot :)

Skomentuj

niby 20L ale magnes i kosz tego glosnika to kolejne 10L ;]

Skomentuj

Polecam TW3000 - rzetelny glosnik, dobre opinie... Reszta - coz... nie jestem przekonany.

Skomentuj

Ja równiez polecam tw3000 jakis rok temu tomaszo polecił mi go kupiłem zrobiłem suba spoko głosnik ale sprzedałem facetowi do auta jako tube. terazm mam dwa sls i czaje się ro bsw 15".

Aka dzięki jeszcze raz tomaszo za pomoc spotkaliśmy się na innym forum. ale ten wpis u ciebi żeś jest raczkujący to pomyłka poecam go zmienic adminowi czy moderatorowi na super specjaliste bo naprawde nim jest.

Skomentuj

Co do BSW154II to w porownaniu do mniejszego brata 12' harakter brzmienia ma podobny, ale BSW154II zapuszcza sie niżej i jest sporo głosniejszy :) Jak to powiedział mój brat, "ten głosnik jest okrutny" , bas jest potężny czarny, schodzi pięknie, miażdży klate, kontrola jest wyśmienita. Obawialem się że przy takim mms głosnik będzie trochę zamulał, ale nic z tych rzeczy, jest piekielnie szybki, jednym słowem wypierdala z butów

Polecam do niego wzmacniacz janka wersje 400W , ja mam 300W i BSW wciaga całą moc bezproblemu

Skomentuj

A jaką bude trzeba do tego BSW154II?? Sorki, ale ktoś może wie, a mi się nie chce bawić z winisd. Czy tak jak pisze na stronce mivoc.pl 100 netto i 3 x br 60mm@150mm??

Skomentuj

100 netto,strojenia nie pamiętam ale chyba mi wychodziło na 40Hz.
                                    coolombo, popraw mnie jakby co.Albo tomaszo.

Skomentuj

Tak, w sumie pod 40Hz kosztem paru Hz ale pieknego basu dla muzyki mozna stroic. Generalnie w granicach 33 - 38Hz jest najlepiej.
                                      Rzeczywiscie Mms nie nalezy do najmniejszych - jednak przy takim napedzie nie stanowi to klopotu zupelnie :) Membrana jest naprawde gruba i wystarczajaco sztywna, jesli ktos chce wymieniac nakladke przeciwpylowa - to musi sie spodziewac niezlego oporu (cialem skalpelem metoda "zesraj sie, a nie daj sie") - to ma ze 3,5mm grubosci. Dolozenie nawet kilkunastu gramow nie stanowi zadnego klopotu - ale po co, lepiej wyciac... Nakladka STXowska o srednicy 14cm mialem wrazenie, ze wazy tyle co oryginalna - jak nie mniej

Dziekuje :) za takie komplimenta - mi tam nie przeszkadzaja "raczki" hehehe

Skomentuj

Wiedziałem
                                        Ciesze sie że tu zaglądasz Tomaszo, dobra dusza jest zawsze mile widziana.No i taki zapas wiedzy...
                                        Nie pogardzimy :)

I obiecuje że nie będe Cię na nic juz podpuszczał ;]

Skomentuj

Hessuusss alberto jak mnie wychwalili, popadne w samozachwyt i umre po 4 h orgazmu :)

Ale Umbreto jak widzisz z podpuszczania wyszlo calkiem calkiem sporo - takze czasem warto huhuh :) (czasem - prrr szalony)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X