a jak wypada porównanie BSW vs. Hertz ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
BSW 104 II - Prosze o pomoc - ostatni moj wpis
Collapse
X
-
-> Zryty_Berecik
Jak długo trwało zamówienie BSW na www.mivoc.pl , zamówiłem w czwartek zeszłego tygodnia i miało być na piątek, a jeszcze nie ma :|
Skomentuj
-
Tomaszo na elektrodzie zamiescił ciekawy temat o BSW , są linki do stron z pomiarami. Im więcej pozytywnych odpowiedzi tym lepiejjak macie to zamieszczajcie foty pomiary etc.
Może założymy fanklub BSW
http://www.elektroda.pl/rtvforum/vie...024&highlight=
Skomentuj
-
Witam - jam to niechybnie sprawil decydujac sie kiedys tam na ledwo co ukazanego w sklepach BSW154II
Masz wersje z "II" przeciez - napisane BSW104II -
Ogolnie tego pikacza slyszalem, potrafi wytworzyc sporo niskiego i zrozniocawanego basu, potrzebuje mocnego wzmacniacza - generalnie 30 litrow i strojenie nieco ponizej 40Hz. 35 litrow to GORA! Przy takiej dobroci nie mozna dawac wiekszej skrzyneczki. Najbardziej nadaje sei do auta, gdzie pokazuje co potrafi - mala skrzyneczka i smieszne pomalowanie, a wprawiaja niejednego drwiacego w zdziwienia na poziomie szoku - jak sie okazuje, ze 2 razy drozsze nie gra lepiej...
STX to niestety nie ta klasa.
Aha - no 154II potrzebuje minimalnie czegos pokroju PA300 - powiem szczerze, ze na moim LX1100 pokazal co potrafi - nawet 400W mu niestraszne. Najzabawniejsze jest ustawienie kogos z dlugimi wlosami w progu drzwi do pokoju - wlosy fruwaja...
18 cali to juz naprawde gra warta swieczki w pomieszczeniach powyzej 30mkw. Sam BSW154II dla przecietnego sluchacza wystarcza z zasilaniem okolo 350W do pow. nawet 50 m kw. w zupelnosci.
To co pisaliscie - ze jak trzeba gra miekko, jak trzeba twardo itd. - to sie nazywa wiernosc przetwarzania i dobry naped. Tak graja dobre glosniki - odtwarzaja wiernie co im podano, stad nie czarujmy sie - jak nie ma pozadnego wzmacniacza to szkoda kupowac taki glosnik...
Skomentuj
-
moze ja cos powiem, bo mialem do niedawna Ravelanda AXX1010 i powiem jedno ze teraz moj BSW-104II nawet bez dobrego napedu wypada lepiej, tamten strasznie muli, ma spl na poziomie Alpharda SW803Z (tez go mialem) nawet duze Xmax nie ratuje go bo i tak nisko nie schodzi, nie ma takiego BR przez ktory by nie wydobywaly sie swisty, a w zamknietej gra ladnie miekko ale z f3 jak zmalych monitorkow
Skomentuj
-
fakt - za tą cene można mieć bsw 10' ...
ale przyciągała mnie mała buda ,
kosztem zejścia , ale 20l jak na 10' to malutko,
pozatym wg producenta ma 88dB z metra ...
więc nie jest to źle nawet :/
ale do wozu biore napewno jednego 18 120 6 sw i tda z przetworką ,
jak się sprawdzi to jeszcze po jednym dołoże
sorki za ot :)
Skomentuj
-
Ja równiez polecam tw3000 jakis rok temu tomaszo polecił mi go kupiłem zrobiłem suba spoko głosnik ale sprzedałem facetowi do auta jako tube. terazm mam dwa sls i czaje się ro bsw 15".
Aka dzięki jeszcze raz tomaszo za pomoc spotkaliśmy się na innym forum. ale ten wpis u ciebi żeś jest raczkujący to pomyłka poecam go zmienic adminowi czy moderatorowi na super specjaliste bo naprawde nim jest.
Skomentuj
-
Co do BSW154II to w porownaniu do mniejszego brata 12' harakter brzmienia ma podobny, ale BSW154II zapuszcza sie niżej i jest sporo głosniejszy :) Jak to powiedział mój brat, "ten głosnik jest okrutny" , bas jest potężny czarny, schodzi pięknie, miażdży klate, kontrola jest wyśmienita. Obawialem się że przy takim mms głosnik będzie trochę zamulał, ale nic z tych rzeczy, jest piekielnie szybki, jednym słowem wypierdala z butów
Polecam do niego wzmacniacz janka wersje 400W , ja mam 300W i BSW wciaga całą moc bezproblemu
Skomentuj
-
Tak, w sumie pod 40Hz kosztem paru Hz ale pieknego basu dla muzyki mozna stroic. Generalnie w granicach 33 - 38Hz jest najlepiej.
Rzeczywiscie Mms nie nalezy do najmniejszych - jednak przy takim napedzie nie stanowi to klopotu zupelnie :) Membrana jest naprawde gruba i wystarczajaco sztywna, jesli ktos chce wymieniac nakladke przeciwpylowa - to musi sie spodziewac niezlego oporu (cialem skalpelem metoda "zesraj sie, a nie daj sie") - to ma ze 3,5mm grubosci. Dolozenie nawet kilkunastu gramow nie stanowi zadnego klopotu - ale po co, lepiej wyciac... Nakladka STXowska o srednicy 14cm mialem wrazenie, ze wazy tyle co oryginalna - jak nie mniej
Dziekuje :) za takie komplimenta - mi tam nie przeszkadzaja "raczki" hehehe
Skomentuj
Skomentuj