Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Creative ..Reaktywacja zestawu..

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

vip, kompel bral z allegro za 800zl... ..w sklepie chyba kolo 1300zl... cena? hmmm raczej nie zrobisz/kupisz zestawu 7.1 ktory by gral tak dobrze w tej cenie.

Skomentuj

a naprawde dobrze gra ?
      może wrażenia odsłuchowe ?:0

Skomentuj

Powiem tak... ...mam to co mam (widac w opisie) i gra to bardzoe dobrze.
        Kumpel kupowal ten zestawik creativa i ja chcialem mu udowodnic ze tego typu zestaw nie ma szans konkurowac z normalnymi kolumnami i ze creative sobie jaja robi z parametrami tych kolumienek itd. Na checiach sie skonczylo.
        Bas jest bardzo niski (zreszta sub w tym przypadku to nie zabawka) Glosnik ma chyba 20cm... ..teraz dokladnie juz nie pamietam a caly sub ma cos kolo 30-35cm kostka waga cos kolo 20Kg. Satelitki 7 sztuk 2 drozne. Jako pojedyncze kolumny nie maja sznas z kolumnami podlogowymi ale poprzez swoja ilosc potrafia czasami lepiej wypelnic pomieszczenie dzwiekiem niz nie jeden zestaw podlogowy. Bez problemu naglosnia pomieszczenie 16-20mkw (w takim pomieszczeniu je sluchalem). Bas ogolnie bardziej do KD ale jak sie go odpowiednio ustawi (zmniejszy) to i w muzyce jest ok.
        Wykonanie calego zestawu jest na bardzo wysokim poziomie... ..przewody na zaciski (niestety a moze i dobrze... ...sprezynkowe), podstawki do glosnikow, dlugie kable, cyfrowy panel sterujacy itp. Brakuje tylko dekodera dts/ac3 i wejscia cyfrowego... ...ale mozna to dostac (niestety osobno).

Zreszta wykonanie widac na tym zdjeciu:
        http://photos.allegro.pl/photos/oryg...58117/65811742

Skomentuj

To może znajdzie się jakiś śmiałek, który odważy się kupić i pomierzyć taki zestaw Creative? Bo cena sugeruje, że to nie jest zabawka, chociaż w rzeczywistości nie wygląda na profesjonalny sprzęt. Nigdy nie miałem okazji słuchać Creative'a; albo to jakiś przełom w audio, albo zwykły zestaw nadrabiający rozbudowaną korekcją dźwięku (zwłaszcza podbicie niskich tonów).

A wracając do tematu, czyli rozbudowy - jaki to ma sens? Autor tematu chce wymienić głośniki i obudowy, które przecież stanowią 90% całego zestawu Creative. Reszta to wzmacniacz i reszta elektroniki, które na nic się nie przydadzą w nowym zestawie. Najlepiej byłoby zrobić tylko nowy subwoofer (na głośniku >20 cm) i wzmacniacz do niego, a resztę zostawić.

Skomentuj

jedyna akceptowalna modernizacja to wymiana suba ...

Skomentuj

Nom i tak chcialem wymiana obudowy suba i głosnikia a co do satelit to chcialem tylko zmienic obudowy na drewniane .. :)

Skomentuj

Moze jesli chcesz zmienic subu to nie na jakis 16cm a na 20? poszukaj moze na allegro glosnika typu GDN 20/30 Tonsila, obudowe do niego wielkoscia wzoruj na starych Zg... bo parametry T-S do niego raczej ciezko znalesc.
                Pozdrawiam

Skomentuj

Bez przesady, nie można być takim minimalistą. Po co pchać się w archaiczny GDN 20/30, skoro dzisiaj można taniej kupić nowy lepszy głośnik i z wiadomymi parametrami, chociażby LW800 albo jakiś STX.

Skomentuj

kup jakiś tani głośnik - np stx 22 120 4 SC - nieźle gra w małej budzie,
                    do tego wzmak na tda by Irek i wtedy poczujesz różnice ...
                    wkładanie starego tonsila to zwalony pomysł...

Skomentuj

też tak mysle...
                      CW1202
                      to chyba najleprzy głośnik z rodziny Alpharda jedyne wady jakie wykryłem to lekko furkoczące zawieszenie i obijające się o membrane kabelki. pierwszy z wymienionych problemów pojawia się przy około 300watach, 2 mozna łatwo rozwiązać podklejając kawałek gąbki. głośnik daje mięki bas i z powodzeniem nadaje się do średniej jak na 30cm woofer paczki (60-80litrów) pomiarów dokonałem w obudowie 50 litrów

[ Dodano: 2005-10-27, 14:36 ]
                      mama mnie kocha

[ Dodano: 2005-10-27, 14:36 ]
                      mama mnie kocha

Skomentuj

dobrze sie czujesz ?

Skomentuj

mamatakero,
                          co to qrwa jest ?

Skomentuj

takero sie chyba zjaral albo twoja mam zaczela odwiedzac forum

Skomentuj

uzytkownik tektro i mama tektro maja to samo ip wiec jest to jasne ta saam osoba prosze bez sciem tektro jeszcze raz taki wybryk i masz ostrzezenie

[ Dodano: 2005-10-27, 19:52 ]
                              i tektro nie sciemniaj bo z tego ip co pisze mama masz najwiecej postow

Skomentuj

hahahaha...

Skomentuj

takero, i po co to bylo?
                                  mamatakero,
                                  co to qrwa jest ?
                                  a to tym bardziej?

heh, przedszkole normalnie....

Skomentuj

Heheh LUKASZ 5 razy pisales i 5 razy zle napisales nazwe uzytkownika:P

Skomentuj

jeśli już to być może ktoś ze szkoły...
                                      po 2 z domowego kompa napewno nikt...
                                      pozatym zauważ że mamatakero, używa jakiegoś tan np firefoxa...
                                      a ja nie ...

[ Dodano: 2005-10-27, 21:48 ]
                                      Heheh LUKASZ 5 razy pisales i 5 razy zle napisales nazwe uzytkownika:P
                                      właśnie ...
                                      a tak wogóle to zniesławienie to jest ....

Skomentuj

LUKASZ, takero ma net z sieci osiedlowej, więc możesz miec w bazie kilku uzytkowników o tym samym IP (narzędzia forum phpbb raczej nie pozwalają na głębsze sprawdzenie, czy użytkownik jest np. za NATem, więc nie wyciągaj pochopnych wniosków.

Żeby było jasne, rękę dam sobie uciąć, że takero by takiego numeru nie wywinął, znam go od dość dawna i ręczę za niego.

Tak więc Lukaszu, zastanów się czy nie przesadzasz ze swoimi zarzutami w stropnę Takero.

Skomentuj

przesadzam nie przesadzam
                                          napisalem co widze i dla mnei nei jest istotne czy to on czy nie on poporstu ip jest to samo

Skomentuj

Czaruję...
                                          X