Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zestaw do kompa Logitech Z-5500, Koda, Tonsil.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

podejzewam ze dosc niskie strojenie bo jest dlugii i dosyc duza ma srednice
    no ale choć jest dość długi to ma przecie dużą średnice, pozatym sama obudowa jest dość mała...

Skomentuj

wiec dostalem wymiary obudowy :)
      chyba bardzo sie nie zmienila ...nie wiem jakiej grubosci sa scianki

podane wymiary sa zewnetrznymi
      33 x 33 x 38

jezeli jest to samo co bylo
      to warto zmienic obudowe...? sugerujac tym co pisze Irek.

to dlaczego wepchneli fajny glosnik w zamala obudowe ? ..zeby byla bardziej kompaktowa ?
      ...ale kosztem basu? :(

Skomentuj

Pewnie chodzi o ciężar i koszty transportu. Dlatego wszystko zmniejszają jak się da.

Skomentuj

ale rozmiar też ma znaczenie :)
          pozatym dla większości potencjalnych użytkowników nawet w za małej budzie ten głośnik jest jedną z najlepszych rzeczy jakie w życiu słyszeli :)
          tymbardziej że ludzie chcą małych pudełeczek, a nie szaf :)

Skomentuj

Strojenie tej obudowy liczylem pobierznie ale wcale bardzo nisko nie wypadalo co ok 40Hz co i tak jest dosc nisko jak na taka wielkosc suba. Tunel ma ok 7cm srednicy dlugosc chyba ok 30cm wychodzilo a obudowa to jakies 15litrow netto. Mozecie zasymulowac jaki to ma rezonans.

No wiec jesli sub od Z-5500 ma wymiary 33x33x38 z czego te 38 to wymiar razem ze wzmakiem wiec sam sub ma 33x33x33cm a to daje 20-25litrow netto dla glosnika 10cali! To zdecydowanie za malo zeby sie odezwal niskim glosem.

Skomentuj

qrcze, myślałem że br będzie miał z 10cm średnicy :)
              to przez ten ogromny "kołniez" :)
              szkoda że go nie pomierzyłeś w tamtej budzie ...

Skomentuj

a no szkoda, ale wlasciciel tak byl wkurzony na suba ze od razu go rozebral na kawalki. Ten bass-reflex stawial duzy opor bo pewnie go wklejaja przed zlozeniem skrzynki.

Skomentuj

irek, mam pytanie.Czy ten potrafi głośno zagrać?Subwoofer szybko siada czy można słuchać na maxa i jeszcze gra dobrze.Mówisz że siediz tam mostek TDA7293 co teoretycznie daje ok 120W 8R a sam głośnik ma również 8R.Jak to sie ma do rzeczywistości ?

Skomentuj

Logitech pisze ze suba ma 180W RMS i mzoe tyle ma ale przy 10% THD.
                    Nie mierzylem rzeczywistych osiagow wzmaka bo szkoda mi go byloby uszkodzic.
                    Ja ktroche pogral to radaitor od strony wzmaka do suba byl dosc goracy. Co ciekawe logitech nie wierzy w zabezpieczenia termiczne TDA i dodali swoi wylacznik termiczny.
                    Calego zestawu chyba nie udalo nam sie w pelni wysterowac, musi miec dosc niska czulosc, dlatego nie dalo sie go zmusic do "charczenia". W tej nowej wiekszej obudowie calkiem niezle to gralo. Odsluchy byly w duzym pomieszczeniu ok 30m2 wiec typowo w domowym pokoju ok15m2 bedzie dosc glosno. Porownywalem sam glosnik z GDN22-120-8SC i STX wypadl gozej. Sam glosnik w subie logitecha jest bardzo ciekawy. Po dzwieku mozna powiedziec ze ma przynajmniej z 10cali a nie skromne 8.

Skomentuj

Czaruję...
                    X