podejzewam ze dosc niskie strojenie bo jest dlugii i dosyc duza ma srednice
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zestaw do kompa Logitech Z-5500, Koda, Tonsil.
Collapse
X
-
wiec dostalem wymiary obudowy :)
chyba bardzo sie nie zmienila ...nie wiem jakiej grubosci sa scianki
podane wymiary sa zewnetrznymi
33 x 33 x 38
jezeli jest to samo co bylo
to warto zmienic obudowe...? sugerujac tym co pisze Irek.
to dlaczego wepchneli fajny glosnik w zamala obudowe ? ..zeby byla bardziej kompaktowa ?
...ale kosztem basu? :(
Skomentuj
-
Strojenie tej obudowy liczylem pobierznie ale wcale bardzo nisko nie wypadalo co ok 40Hz co i tak jest dosc nisko jak na taka wielkosc suba. Tunel ma ok 7cm srednicy dlugosc chyba ok 30cm wychodzilo a obudowa to jakies 15litrow netto. Mozecie zasymulowac jaki to ma rezonans.
No wiec jesli sub od Z-5500 ma wymiary 33x33x38 z czego te 38 to wymiar razem ze wzmakiem wiec sam sub ma 33x33x33cm a to daje 20-25litrow netto dla glosnika 10cali! To zdecydowanie za malo zeby sie odezwal niskim glosem.
Skomentuj
-
Logitech pisze ze suba ma 180W RMS i mzoe tyle ma ale przy 10% THD.
Nie mierzylem rzeczywistych osiagow wzmaka bo szkoda mi go byloby uszkodzic.
Ja ktroche pogral to radaitor od strony wzmaka do suba byl dosc goracy. Co ciekawe logitech nie wierzy w zabezpieczenia termiczne TDA i dodali swoi wylacznik termiczny.
Calego zestawu chyba nie udalo nam sie w pelni wysterowac, musi miec dosc niska czulosc, dlatego nie dalo sie go zmusic do "charczenia". W tej nowej wiekszej obudowie calkiem niezle to gralo. Odsluchy byly w duzym pomieszczeniu ok 30m2 wiec typowo w domowym pokoju ok15m2 bedzie dosc glosno. Porownywalem sam glosnik z GDN22-120-8SC i STX wypadl gozej. Sam glosnik w subie logitecha jest bardzo ciekawy. Po dzwieku mozna powiedziec ze ma przynajmniej z 10cali a nie skromne 8.
Skomentuj
Skomentuj