ja zamowilem w empire ARV dotarly ladnie zapakowane ale ile sie na nie naczekalem to juz wogole :] pytal gdzie taniej wiec dalem link do empire :]ale z glosnikami wszystko wporzadku jest :]
Nie kupujcie w empire!!
kurde ja 40zł jestem w plecy a oni milczą... :/
A słyszałem że nie jednemu już jakiś numer też wywineli...
Kupiłem głośniki między innymi 226-07/4,paczka przyszła szybko,zapakowana na tyle ok,że nic nie latało i było w miare bezpiecznie.
Ze nie maiłem kasy i natchnienia :] głośniki siedziały grzecznie w kartoniku chyba z miech....
Jak wkońcu zrobięłm bude dla tego 226-07/4,wkręciłem go i odpaliłem na 60W wzmaku puszczonym na chyba 1/10 mocy(bardzo bardzo cicho,nie chciałem odrazu go katować) głośnik pograł 10 min poczym pierdnął i zaczał charczeć...Myśle ooo kuwa... NAD zdechł :/ podłanczam zdesperowany pod oba kanały-to samo... podłanczam pod wieże... to samo,WTF? :| (kiedyś miałem 226-03/4 i grała na tym 60W NADzie i to często długo i na pełny gwizdek... i nie było jej nic złego)
Załatwiłem sobie miernik,mierze... 3.6om(cewa cała) ale głośnik po wciśnięciu ręką membrany ewidentnie cewką o coś trze... Widac trafiłem na wadliwą sztuke,źle wklejona cewka czy co? sam nie wiem...
Myśle podeśle sie maila do empire czy istnieje jakaś gwarancja czy coś...
no i do empire pisałem od zajeb***a maili-efekt? W firnie wszyscy umarli albo im neta wył. na żadnego nie odpowiedzieli :/
Dzwoniłem 3 dni pod rząd o różnych porach nie odbierali...
Dałem sobie w wkońcu spokuj :[
A kurde nawet gdyby odpisali mi ze nie dają gwarancji i że mam pecha to by mnie to mniej wkurwiło niż takie olewanie klienta:/
Słowem o empire:Nie kupie już tam nic nawet śrubek jeśli by sprzedawali :/ pewnie podesłali by z odwrotnym gwintem i w dodatku z urywającymi się łebkami :/ a na maile z skargami pewnie by nie odpowiedzieli.
Sorki za przydługi post ale może zaoszczędzi komuś to nerwów z tą "świetną" firmą.
Widać jak dostają kase to jeszcze jako tako im zależy na załatwieniu sprawy,ja też dostałem szybko głośniki,ale już reklamacji nie udało mi się załatwić żadnej :/
Widać jak dostają kase to jeszcze jako tako im zależy na załatwieniu sprawy,ja też dostałem szybko głośniki,ale już reklamacji nie udało mi się załatwić żadnej :/
Wystarczy popatrzeć na allegro na komentarze użytkownika drewex2 to prawdopodobnie ta firma bo przy wystawionych głośnikach ma logo empire audio.
PS: na razie serdeczne dzięki za wszystkie porady, jeszcze się odezwię w sprawie zwrotnic do tych kolumn bo na razie będzie to grało na zwrotnicach tych oryginalnych z Magnata.
Wogóle zastanawiam się czy zlecić komuś wykonanie zwrotnic, czy kupic gotowe w Janbo?
zwrotki z janbo są tak samo lipne jak cała reszte a wynika to z zasady działania zwrotki uniwersalnej. żeby zaprojektować zweotke trzeba mieć głosniki i pudło w których one będą grały - inaczej fizycznie nieda się tego zrobić!!
empire sux.... zamawialem tam arn 150 i arv... paczka szla ponad meicha,kilkanascie telefonow,panika,podobno paczka zaginela i wysylali druga
5 minut przed poczta polska(wygladal koles na kuriera) dostalem maila ze powinny byc dzis... no cóż ,kocham wałki :) tak czy siak ja bym zamowil-niestac mnie na drozsze ceny
Wszystko przebiegło pomyślnie, głośniki ARN-226-07/4 dostałem z Akkusa na drugi dzień, włożyłem do skrzynek i uzykałem prawie to o co mi chodziło, czyli kontrolowany bas, bez dudnienia. Naprawdę ten glośnik jak na tak niską cenę jest rewelacyjny. Prawdą jest że w kinie domowym jest troche mało basu ale do stereo jest super (amplituner starszego typu Yamaha HTR-5630 RDS). W przyszłym, tygodniu postaram się umieścić fotki tych kolumienek.
Teraz czas na zwrotnice, a mianowice w głośnikach niskotonowych słychac dialogi męskie (bardzo cicho), czy tak ma być? Druga sprawa co robi w zwrotnicy kondensator 100 mikrofarada, jeżeli dobrze zobaczyłem to jest on połączony właśnie z głośnikami niskotonowymi z obliczeń wynika (o ile wogóle on dzieli częstotiwość niskotonowca) że podział na niskotonowcach jest ~ 400Hz, czy to trochę nie za dużo, może lepiej ciać na 300Hz?
Jeszcze chciałbym dodac że pozostałe kondensatory mają pojemność 6,7 mikrofarada oraz 4,7 mikrofarada, cewek niestety nie mam jak zmierzyć).
Skomentuj