Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwooferek

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwooferek

Prosilbym o porade. Chcialbym zrobic jakis nieduzy subwoofer a lubie gleboki bas. Jaki gosnik mam kupic zeby stworzyc cos takiego

Okresl budzet na glosnik + wzmacniac. Jakie pomiesczneie oraz z jakim zestawem bedzie gral

Skomentuj

Kiedys byl taki projekcik malutkiego subika w closed na tesli. Poszukaj na forum, moze Cie zaineresuje ta konstrukcja.

Skomentuj

Budżet? hm... na glosnik 60zl a moj sprzet to kino domowe thomsona dpl907vd. Tam jest wyjscie na subwoofer 8ohm sub ma 50w. Ten kanal ma juz poodcinane gorne i dolne czestotliwosci(dolne chyba) jak to w kinie bywa. A co z tym wzmakiem? wiem dziwne pytanie ale jestem laikiem w tym temacie. chodzi o wzmak do suba?

[ Dodano: 2005-10-17, 09:10 ]
        pomieszczenie ok 20m^2 a wogole to myslalem o glosniku tesla bo chyba sa niedrogie i calkiem dobre z tego co slyszalem. a moze sie myle? pozdrowionka

Skomentuj

Kurcze 8 Ohm i co co latwo napedzic. Jaka tesla w zamknietej bo o7 /4 niestwety nie tutaj

Skomentuj

to bardzo glebokiego basu nie uslyszysz.
            Gdybyc mogl dolozyc jeszcze 45 zl i kupic jeszcze jedna Tesle i zrobic tandem... moze wiecej ponizej 50Hz bedzie. Prawda jest taka ze nie tylko jakos basu sie zmienia jesli chodzi o tanie glosniki nawet 20cmetrowe, ale raczej nie schodza ponizej 45Hz bez spadku, stad stosowanie ich w subwooferach ma uzasadnienie tylko przy malych monitorkach czy kolumienkach zamknietych popularnego stosowania, ktore nie przenosza nizej niz 100-80 Hz.

Skomentuj

wez lepiej stx 22sc

Skomentuj

zdecydowanie polecam stx 20-120-8AW, naprawde bardzo fajny głośnik, w 25L BR zchodzi dość nisko ale w przeciwieństwie do innych tanich głośników bas jest dobrze kontrolowany, szybki z niezłym wykopem i co najważnejsze nie muli. W moim subiektywnym odczuciu gra ciekawiej od 27-150-8SC którego też posiadam. Moim zdaniem za takie pieniądze w porównaniu do konkurencji wypada bardzo dobrze...

Skomentuj

Dzieki chlopaki. dobrze jest zyc z mysla ze wokol sa takie same wariaty jak ja))
                  Moja dziewczyna jak widzi sklep z glosnikami to probuje mnie zagadac zebym nie zauwazyl haha ale i tak zawsze widze.
                  a tak powaznie to jesli ktos chcialby wytlumaczyc mi pare spraw to prosilbym o nr gg bo artykuly czytalem ale czasem sa strasznie ciezko napisane tzn. duzo pojec. wiem ze to w moim interesie zeby sie podszkolic ale uwazam ze nie ma to jak ktos wytlumaczy na chlopski rozum(jak moja nauczycielka od chemii) jak cos to piszcie sswr@vp.pl

Skomentuj

chcesz małego subika to może taki jak igod zrobił? na arn 150 w b-p
                    stx jakiś by się nadawał weź 22-120-8-sc...

Skomentuj

A gg to 5650921 pozdro dzieki za wszystko

[ Dodano: 2005-10-17, 18:49 ]
                      DJ SMS a gdzie znajde projekt tego subwoofera? pewnie na forum ale mze dokladniej w koncu jest ze 100 albo wiecej stron

Skomentuj

Dj SMS, 20-120-8-AW jest duzo lepszy :] a ARN na suba sie wybitnie nie nadaje, no chyba ze do komputerowych pierdziawek

ja proponuje coś takiego:
                        Załączone pliki

Skomentuj

albo poprostu niech kupi subwoofer od esh0 i po sprawie ;]

Skomentuj

wisnia, thaa ciekwe co esh0 o tym sądzi :) pewnie tylko na to czeka... podobnie jak ja :] tyle ze ten sub na foto bedzie aktywny i nie puszcze go za 130zł...

Skomentuj

no ja też bym nie póścił takiego subika za 130zł ja za mojego chciałem 120zł ale jest gorszy i nie ofornirowany tylko oklejony samoprzylepem...

subwoofer z dwoma teslami arn 312 z dwoma mostkami TDA 7294 to znaczy miękki i głęboki bassssssss

Skomentuj

Tak przypadkiem się skłąda, że mam stx 20-120-8AW nówkę na stanie, nówkę nieużywaną. Chciałem ją wepchać do 38 litrowej obudowy, ale za słaby impuls był więc sobie leży teraz i czekan a nowego właściciela ;].

Skomentuj

vendaval, do tego głośnika obudowa max 25L większej nie polecam bo dostaje muła. skoro masz obudowe to czemu by jej nie zmniejszyć, zawsze mozna ją przerobić albo poprostu czegoś do środka napchać by osiągnąć zakładaną pojemność

Skomentuj

Taa...powodzenia w sprzedawaniu za większą kasę...powodzenia...

Ja już nawet do 110zł mogę zejść, ale niech ktoś to kupi, bo mi tylko miejsce zagraca...cd'ka bym sobie kupił chociaż :-/

Skomentuj

Zamieszczone przez Viper
                                      vendaval, do tego głośnika obudowa max 25L większej nie polecam bo dostaje muła. skoro masz obudowe to czemu by jej nie zmniejszyć, zawsze mozna ją przerobić albo poprostu czegoś do środka napchać by osiągnąć zakładaną pojemność
                                      Już mam 27/300 i gra Pięęknie. Do pokoju 10 mkw w sam raz bo i tak nie usłyszę nic poniżej 40 Hz a impuls jes super.

Skomentuj

Zamieszczone przez Viper
                                        Dj SMS, 20-120-8-AW jest duzo lepszy :] a ARN na suba sie wybitnie nie nadaje, no chyba ze do komputerowych pierdziawek

ja proponuje coś takiego:
                                        Czemu sie nie nadaje ?? Ktos nawet jakis czas temu zrobile suba na 4x150 2xisobaric :)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X