Witam. Co sadzicie o budowie kina na tych szerokopasmowkach? Mam na mysli zwykle obudowy, nie tuby. Czytajac forum, doszedlem do wniosku, ze jest to najlepsze i w dodatku najtansze rozwiazanie. Dziwi mnie tylko, dlaczego nikt inny tego nie zaproponowal (wyjatkiem byl jeden post w temacie o tubie chyba bez odpowiedzi). Calosc wsparta subwooferem moglaby wedlug mnie dac calkiem ciekawy efekt, bo jesli niektorzy zachwycaja sie ich brzmieniem w stereo... Narazie nie jest to zalozenie projektu, ale czysta teoria i bardzo chcialbym poznac zdanie innych.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kino domowe na ARZ660X
Collapse
X
-
Dokładnie tak jak mówidragon, te "pogrzebowe pierdziawki" zaskakują stereofonią i szczegółami.Trzeba tylko zastosować filtr taki jak w temacie o tubach aby troszkę przygasić krzyczącą średnice.Wiem że pare osób się oburza na hasło ARZ ale nie maja do końca racji.Może jakby kosztował z 1,5 stówaka to by mieli o nim inne zdanie.Zresztą dużo droższy fostex w konfrontacji wcale lepiej nie wypadł.Temat kina jest bardzo kuszacy lecz w mojej koncepcji ma to tylko wtedy sens kiedy role przodów zajmą tuby,tył można już w klasycznym closed zrealizować.No i do tego subwoofer,dobry subwoofer.I jestem więcej niż pewny że taki system zagnie nie jeden zestaw za pare kilo złotych.
Skomentuj
-
A dlaczego od razu sybwofera na ARZ-etach nie zronic? Bedzie idealna spojnosc brzmienia!
Mialem okazje sluchac 30-40 glosnikow ARZ6604 rownoczesnie grajacych kazdy dostawal 40W mocy. Bas z tego niesamowity a jak da sie duza obudowe to nawet nisko schodzi.
Jak chodzi tylko o niska cene w kinie domowycm to ja bym siezastanowil nad glosnikami samochodowymi dwudroznymi przynajmniej wysokie tony maja. Jedyny problem to 4omy. Satelitki z glosnikiem ARZ660x nawet jak beda znosnie grac to sa wielkie jak szafa.
Skomentuj
-
Wiedziałem...
Tylko szkoda że irek nie słuchał dwóch na raz zamiast 40.Może by zajarzył o co w tym wszystkim biegaBo poza złośliwością nic tu wiecej nie widze.
Duże jak szafa powiadasz?Głupoty gadasz.Typowe satelity od lepszych zestawów mają szerokośc +/- 20cm,spokojnie na takim froncie mieści sie arz.Nie mówie tu a jakiś pierdziawkach typu manta czy creative.
Wysokich nie ma?No to ja nie wiem,chyba coś ze słuchem mam nie tak bo u mnie są wysokie w takiej proporcji jak sobie życzyłem,bez piachu i syczenia.Wcale to gorzej nie wypada niż 2 way z dobra kopółką.Może nie gra tak wysoko ale równowaga jest zachowana i praktycznie nieodczuwa sie niedosytu wysokich tonów.Zresztą w kinie bardziej liczy się ładna średnica niż wyśrubowane wysokie tony.
Wiem że nie lubisz irku tych głośników ale to nie znaczy że inni mają podzielać taką opinie.Ja spokojnie patrzę na takie opinie,spokojnie bo arz-ta przerobiłem wzdłuż i wszerz i wiem na co go stać i ile ma do zaoferowania.I napewno nie popre opini że to syf,najwyżej sie uśmiechne z politowaniem.
Skomentuj
-
narazie arz graja w 20L closed, robie do nich tuby, co do samego brzmienia tego glosnika to dla mnie wysokich nie brakuje, nie sypie wysokimi jak w altusach, zawsze mozna na korektorze troche podbic i srednie przyciszyc
ogolnie teraz siedze nad tymi tubami, narazie kleje skrzynie - jak bedzie dobrze grac to robie do kazdej wzmacniacz + aktywna korekcja
Skomentuj
-
Zamieszczone przez takeronajlepiej złapać pare starych mebli i samemu wyciąć :)
w ten spodób jeszcze bardziej koszty obnizamy :)
Skomentuj
Skomentuj