Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Projekt do obadania

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dj sms i d@nielo. Interesujący projekt chyba sie na niego zdecyduje. d@nielo podaj na pw swoje gg to pogadamy.

Skomentuj

bas czuje się w klatce, przeponie lub jak kto chce a nie potym jak bardzo szyba w dzwiach brzęczy albo jak szybko szklanki spadają, widać ze nie byłeś w pokoju odsłuchowym, zresztą w kazdym pokoju przeznaczonym do oglądania filmów czy słuchania muzyki, takich klamotów powinno być jak najmniej a wszystkie szyby uszczelnione, a zagłuszanie vol subwoofera rezonansów tych właśnie przedmiotów dla mnie podchodzi pod dres

Skomentuj

ok dzięki pomocy D@nielo i dzięki mu za to, niedługo jak bedzie $$ to powstanie taki projekcik

i niech moc unitry będzie ze mną :)

późneij zamieszcze projekt wykonany w paincie.

Skomentuj

pvl ja tam bym dał głośniki od góry też 2 cm a nie 5. Zeby to tak ładniej wyglądało;]

Skomentuj

chcialem tak lekko uzasadnic czemu 5cm a to dlatego ze plyta ma 18mm i dlatego jest 5 bo jakby dal 2cm od góry to by bylo zaraz przy koncu przedniej plyty..

Zamieszczone przez flodins
            bas czuje się w klatce, przeponie lub jak kto chce a nie potym jak bardzo szyba w dzwiach brzęczy albo jak szybko szklanki spadają, widać ze nie byłeś w pokoju odsłuchowym, zresztą w kazdym pokoju przeznaczonym do oglądania filmów czy słuchania muzyki, takich klamotów powinno być jak najmniej a wszystkie szyby uszczelnione, a zagłuszanie vol subwoofera rezonansów tych właśnie przedmiotów dla mnie podchodzi pod dres
            nie nie bylem a sam nie mam warunkow do tego...chcialem jakos obrazowo opisac mu jak bas z tego mozna wyciagnac a ty sie czepiasz akurat tego ze szklo sie trzesie...mieszkam w bloku mam maly pokoj i napewno nie moge go sobie przeznaczyc tylko na odluchy i usunac meble itp bo w tym pokoju tez mam normalnie zyc.
            pozdrawiam

Skomentuj

moze daj br z przodu? i zrob wezsza przednia sciane. bedzie ladniej wygladalo (smuklejsza bedzie) a no i na jakie przetworniki sie zdecydowales?

Skomentuj

wyzej napisane ze takie jak ja mam 2x stx 17/80/8 sc i arv 104/04/8...wezsza sciana?sciana ma 20cm wliczajac w to 18mm scianki wiec wezej juz nie da sie?

i nie zebym tu sie bawil w adwokata czy cos ale to jest akurat kopia moich kolumn i dlatego sie wypowiadam tutaj

Skomentuj

wiec wezej juz nie da sie?
                  da się :)
                  co za problem.... ??

Skomentuj

nie wiem czy warto bo glosnik ma 180mm a kolumna ma szerokosc 200mm i wydaje mi sie ze 1cm z kazdej strony to jest tak akurat,to oczywiscie zalezy od gustu lecz ja bym tego nie zmienial..

Skomentuj

proponuje zrobic jakas sprawdzona konstrukcje do ktorej bedziesz mial zwrotke. ale spoko spoko powodzenia;p

Skomentuj

ehkem....zwrotka tez bedzie wzorowana na mojej..moja zaprojektowal Budzik i w odsluchach jest bardzo dobra wiec nie rozumiem o co chodzi...

[ Dodano: 2005-11-01, 17:41 ]
                        ehkem....zwrotka tez bedzie wzorowana na mojej..moja zaprojektowal Budzik i w odsluchach jest bardzo dobra wiec nie rozumiem o co chodzi...mi pasuje gra tych kolumn i uwazam ze moge mu to polecic a wy sadzicie inaczej?

Skomentuj

Chcialem zrobic na opykancyh juz arn 150 + arv ale koszt będzie niewiele niższy a myśle ze to będzie się lepiej sprawowało.

oto projekt made in paint
                          Załączone pliki

Skomentuj

btw właśnie zauważyłem że chcesz to napędzać unitrą 2 x 35 w :/
                            o stxach lepiej zapomnij w takim wypadku ...
                            w sumie to napęd dobry na nieduże monitory, a nie na podłogówki :/

Skomentuj

Troche duze masz te przerwy miedzy głosnikami:P bede sie tego czepiał :P
                              takero, teraz ma unitre ale moze kiedys zmieni, nie mozna byc nastawionym na to ze caly czas bedzie je napedzal unitra... ja kiedys (stare dzieje) majac tosce 303 tez nie myslalem o zmianie wzmaka bo mi w zupelnosci wystarczala... a jakos nie wiadomo z kad przewinelo sie juz przez moje rece pare wzmakow :)

Skomentuj

Wzmacniacz zmienie a kolumny zostaną.

przerwy między juz przykręconymi głosnikami będą 2 cm więc nie wiem czy to tak dużo ??

Skomentuj

HEhe pvl sorki:P napisałem juz na elce:P <lol> nie pomyslalem ze jak przykrecisz glosniki to beda mniejsze roznice miedzy glosnikami :P

Skomentuj

Czaruję...
                                  X