Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jaki wzmak??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jaki wzmak??

chodzi mi o wzmacniacz do glosnika hertza es 30.ma on 350 wat rms dlatego potrzebny jest do tego dosc silny wzmacniacz no i zastanawiam sie nad tym czy to ma byc aktywny subik czy normalny(nie wiem jak sie mowi na normalnego).wolalbym w sumie normalnie kabel pociagnac do wzmaka i jazda.muzyke puszczam z kompa i ma byc to do muzyki techno:) powiedzcie jaki by sie nadawal najlepiej.

[ Dodano: 2005-11-03, 20:06 ]
    pozatym to po pierwsze wolalbym miec panel kontrolny blisko kompa a nie tak jak w subie aktywnym a po drugie jesli chodzi o wzmacniacze to ja sie na tym kompletnie nie znam wiec nawet jesli bym kupil potrzebne czesci czyli filtr,zasilacz i koncowke mocy to nie byl bym w stanie raczej tego poskladac a nie chce ruszac czegos na czym sie nie znam.

wzmak z 400w rms i styka. sub tylko aktywny (ten inny to, analogicznie, pasywny) moze byc aktyny a wzmak z filtrem stac sobie gdzie chce. nie ma sprawy. pogadaj moze z kims z forum od elektroniki moze ci zloza jakiegos potworka 400W na mofsetach. Irek zamieszczal niedawno art. z opisem swojego.

Skomentuj

czyli obudowa sama z glosnikiem zamknieta tak bass reflex z niej wychodzi kabel i idzie do wzmaka tego np 400 wat ktory stoji przypuscmy przy kompie tak?

Skomentuj

tak, tylko wzmak musi miec aktywny filtr dolnoprzepustowy

Skomentuj

btw jaki masz pokój ??
          bo wg mnie do zwykłego słuchania 400w to tak z dużym zapasem mówiąc skromnie :)
          myślę że wzmak janka wystarczyłby spokojnie...
          no chyba że chcesz być bezkompromisowy :)
          i ew masz już kase i nie chcesz na niczym oszczędzać ...

Skomentuj

tzn to są tylko plany chce stworzyc potwora no obudowe bede mial wypasną sam zrobie wkoncu stolarz no i ten hertz to raczej tez dobrej klasy glosnik i zostal mi ten wzmacniacz i sam nie wiem jaki mial by to byc i kto by mi go zlozyl albo czy ktos ma caly na sprzedarz i wogole po ile to chodzi.

[ Dodano: 2005-11-04, 13:53 ]
            czy moze mi ktos podac linka od wzmaka janka:) no i opisu irka wzmacniacza byl bym wdzieczny.

Skomentuj

wszystko powinieneś znaleźć na elektrodzie :)

Skomentuj

Czaruję...
              X