Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ekonomiczny sub do 25m^2

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wogóle nie warto wierzyć wykresom ....

Skomentuj

pokaz mnie no to palcem te 30hz na mierniku bo chce uwierzyc ze snie...

Skomentuj

przekonaj się sam
        http://members.lycos.co.uk/balticranch/allegro/

Wrzuciłem 2 przykładowe utwory dnb

Skomentuj

karpiu, zwlokłem,grałem.Cienizna,tu nawet zakresu w okolicy 40Hz jest mało,wsio wyżej i podbite.Momentami słychać pewne "zakręcenie dołem" ale tak śladowo że sie na ucho nie rzuca zbytnio.
          Wrzuć se choćby aligatora tylko dobrej jakości,zdecydowanie niżej i mocniej.Stopa w krzesło wbija.

Skomentuj

Aligator mnie jako muza nie kręci, mogę sie ucieszyć słysząc to raz na dobrym sprzęcie ale to wszystko.

Odcinając na EQ do 50 hz -12dB słyszę dużo niskich częstotliwości, na nich opiera się dnb. Kręcą mnie właśnie niskie modulowane wibracje (są poniżej bitu) a wyrażnie czuje że poczciwe tonsile już nie dają rady w tych przedziałach (wkońcu mają pasmo niby do 60hz)

Mam takie pytanie co do 130 zł (no bo wolałbym żeby reszta na bude została) byłoby najlepszym wyborem bo jak narazie to kręcimy się wkółko "zbierania na coś lepszego"

Może chociaż na ten wątek odżućmy idee że w tej cenie nic nie gra.
            Jakoś 2 lata temu na tym forum nie było aż takiego wygurowanego gustu i większość konsrukcji opierało się na przetwornikach w cenach do 200 zł . Chyba można się cofnąć do czasu kiedy samemu nie chciało sie wydawać kroci na sprzę grający (bądź nie miało się kasy)

W tej cenie widze Alpiarda cw1202c i STX GDN 32 300 4 sc
            Na wykresach prezentują sie tak :
            http://members.lycos.co.uk/balticran...cvscw1202c.jpg

Napiszcie co jeszcze myślicie (nie ze to nie ma sensu ani ze wogóle nie można sie opierać na wykresach bo to już usłyszałem)

Skomentuj

Jakoś 2 lata temu na tym forum nie było aż takiego wygurowanego gustu
              rozwój

Skomentuj

Na wykresach prezentują sie tak :
                nie wierz w to ...

BTW to były czasy jak królował lw 800 :)
                arn 312 i wzmak na 1 tda ...
                wogóle tda to jakoś znaczyło więcej niż teraz :)
                kto wtedy myślał o 300w :)
                a teraz ...
                heh...

Skomentuj

kto wtedy myślał o 300w :)
                  mnie sie wydaje ze te wzmaki weszly w zycie wraz z nowymi STX'ami po testach Sound Wave'a

Skomentuj

nie wiem ale ja tam na mojego tda nie moge narzekać, ciągnie mi 20/80/2 i mimo ze ma 8 ohm mocy mi wystarcza (może dlatego ze mam tylko 12m^2) z dnb daje sobie rade

Skomentuj

Polecam równiez jak koledzy beyme ale 12br70 ładny twardy basior. albo jeszcze lepiej tylko potrezba większego wzmaka bsw np 12" świtne przetworniki alpharda daruj sobie.

Skomentuj

No to podjąłem już decyzje ... poczekam do świąt, może jakaś kasa wpadnie to wezme beyme 12br70 a jak nic dostane to kupie alpiarda cw1202c

Skomentuj

czemu takie 2 skrajnie różne głośniki ??

Skomentuj

poprostu pieniądze ... jesem uziemiony nieważne dlaczego i nie mam już skąd wyciągnąć kasy a nie zamieżam zbierać niewiadomo jak długo na odpowiedni sprzęt a jeszcze 1 miesiac to moge zaczekać :P wszystko rozchodzi się ylko o kase

Skomentuj

nie wiem czy zamiast cw nie wolałbym jakiegoś stx-a :/

Skomentuj

no to pisz co mas zna myśli bo ja jasnowidzem nie jestem :)

Skomentuj

30 300 4 AP,
                                  27 300 4 SS,
                                  na przyklad te ...

Skomentuj

jeśli masz mało kasy to faktycznie 27/300 SC może być dobrym wyborem, dość długo mi się podobało jak gra, w dodatku duże SPL, wiec początkowo i na słabym wzmaku powinien coś niecoś pokazać

Skomentuj

Czaruję...
                                    X