Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

szerokopasmowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

szerokopasmowe

Witam,niestety poprzedni mój post został usuniety przez moderatoa Sw,wiec znow pisze i sie pytam,projekt kolumn na głosniku szroko pasmowym,cos waskiego i w miare sprawdzonego,kwota samego glosnika tez nie jakas wybujała poniewaz bedzie to moja pierwsza konstrukjcja szerokopasmowa,Matis juz podrzucił mi dwa rysunki na Monacor SPH-60x i dzieki ci za to Matis bo akurat te kolumny mi sie podobaja.
    -Monacor -dobre to głosniki ??nie miałem z nimi jeszcze do czynienia
    -jakies inne projekty w miare mozliwosci zebym poznał trochce konstrukcje takie
    -kwota ok 15-2000 kilo
    -pokój mocno wytłumiony,błazeria,gesty dywan,plastiki i rolety w oknach
    wmiare rozwoju tematu albo moich pytan bede pisac
    pzdr

Zrób sobie na arz-ecie cos takiego ;]

Skomentuj

mi ta tuba nie daje spokoju. w wakacje musze to robic! umbertoskomplikowanego filtra wymaga?

Skomentuj

mIKI, ja mam ten najprostszy,pierwszy który podał SW w temacie.Miałem cudować inaczej ale odkładam to do wiosny jak zrobię nowe tubki ze sklejki.

Skomentuj

-kwota ok 15-2000 kilo
          domyślam się że chodzi Ci o kwote rzędu 1500 - 2000zł ,
          choć z zapisy wynika 15 tys - 2 mln zł
          Tylko czy masz już wzmacniacz?
          Ta kasa już na kolumny całe czy tylko na głośniki ?

Skomentuj

1500 -2000 złoty na szybko posta kresliłem sorry za bład,kasa na kolumny juz całe,ale jak pisałem wczesniej nie chce ładowac bog wie jakiej kasy w to sporóbowac zbudowac jak mi sie spodoba to wtedy zainwestuje jakos porzadna kase,wzmak skromny Cambridge 300 i Cain lampowy,taki skromy systemik + cd cambridga 500+ gramofon Unitra :]

Skomentuj

usunąłem post bo niezastosowałeś się do ostrzezenia które ci dałem.

jeśli dalej będziesz pisał na poziomie dziecka z przedszkola albo człowieka z IQ na granicy.... wiadomo jakiej - to post znowu zostanie usunięty - nieczepiam się o błędy ortograficzne ale denerwuje mnie to, że czytając twoje wypowiedzi trzeba się domyślać co miałeś na myśli - wtrącasz zwroty z angielskiego - co to ma znaczyć?? to juz w polskim słownictwa brakuje?? bez przesady nasz język jest na tyle bogaty że bez problemu wszystko da sie nim wyrazić.

Skomentuj

widze ze temat umiera smiercia naturalna,nikt z was nie budował takich kolumn??????
                Ale dziki za checi szczegolnie tobie Matis i Takero.
                pzdr

Skomentuj

Nie dziw sie,szerokopasmówka to dość wredny temat,nie ma szans aby uzyskać równowage w całym zakresie pasma.To jest ich główna przypadłość,znikomy xmax powoduje że w dolnych zakresach są dość mało efektywne.Stąd dość ograniczone jest ich zastosowanie.
                  Aby wydusić z nich maksimum możliwości w zakresie średniego basu trzeba sztucznie je wspomagać choćby pokazaną wyżej tubą.Ale to już wyższa szkoła jazdy i dość duże gabaryty.Jednak na zejście poniżej 70Hz nie ma co liczyć.Taki to ma urok.
                  Nie znam tego monacora ale na przykładzie tesli mogę powiedzieć jedno,cholernie szczegółowy dźwięk,zrównowazona średnica.Może góra ma pewne niedostatki ale idzie to przeżyć.Ja teraz oksperymentuje z dokładką kopółki do nich.Zapowiada się ciekawie.Zresztą skonfrontujemy to po południu z kolegami.
                  Jeżeli chcesz upchać tego monacora w closed to licz się z faktem że będziesz potrzebował suba,inaczej będzie płasko,bez wyrazu.Ale ja nie mówie nie,napewno warto pokusić się o eksperyment,głośniki nie są kosmicznie drogie a mogą zaskoczyć.
                  Powiem tylko tyle,ja moich tubek w życiu nie zamienie na 2 czy 3way :)

Skomentuj

licze sie z tym ze nisko to one nie zagraja i wspomoge je jakims małym dopalaczem,chyba sie zdecyduje na projekt który mi podrzucił Matis zaczerpniety z K+T,fakt glosniczki nie drogie wiec moza sie pobawic.W poniedzialek pozamawiam se czesci w castoramie mdf-u kupie i sie pobawie zostanie tylko kwestia suba jakiegos malego żeby je wspomoc na dole.A co to nie wiem..........

Skomentuj

mi podoba się zestaw umberto...
                      wszystko w nim pasuje do siebie ...
                      podobny charakter brzmienia itp...

Skomentuj

witam,skrzyneczki juz poskładalem sobie schna teraz......siakies stendy jeszcze musze do nich wykombinowac poskrencam to do kupy wygrzeje i zobaczymy jak zagra :]. A cos z podłogówek moze mi podsuniecie???? szukam na necie i nic nie umie znalesc jedyne co znalazłem to kolumne na glosniku Vistaona FRS 8, a Solo nie wchodza w gre narazie za duze koszty w stosunku do ryzyka.

Skomentuj

może weź ARZ ?
                          projekt już gotowy...

Skomentuj

...........ale skad????

Skomentuj

ARZ..... www.empire.com.pl projekt opracowli tomaszo i umberto

Skomentuj

aha..........dziekuje:], ale co sie stronka nie otwiera:/

Skomentuj

poprawilem link bo mialem literowke takze dziala 100% a glosnik kosztuje kolo 20zl <rotfl>

Skomentuj

ok juz sie otwiera jaki bład musialo byc.........

Skomentuj

Ja właśnie będe robił następna parke.Tym razem z żywicy.

Skomentuj

Myslisz ze zywica moze cos umberto zmnienic?? Co cie skolonilo do zrobienia nowych ??

Skomentuj

Czaruję...
                                        X