No wiec mam wieze samsung max-920. I denerwuje mnie to ze nie ma w niej prawie wogole basu. Nie chce konstruować żadnego głośnika, chce jak by sie dalo podpiac np. pod jeden glosnik(sa dwa), lub pod dwa naraz cewke basowa (głosniki jak pisze na obudowie sa podobno bas reflex). Nie wiem czy to by dalo jakikolwiek efekt. Moc tych głośników i wzmacniacza wynosi prawdopodobnie 15W lub 150W dla jedenego glosnioka raczej to pierwsze. Nie znam sie na tym prawie wogole. Jak by mi ktos pomogl to byl bym wdzieczny.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Więcej basu! Proszę o pomoc.
Collapse
X
-
ja może zacytuje słynne na forum powiedzenie "z gówna bata nie ukręcisz"
paweltbg, jeżeli coś gra źle to małym a nawet większym kosztem nie naprawisz tego, dla przykładu: masz malucha i chcesz się scigać na 1/4 mili z np. golfem to wkładając mało pieniędzy w maluch nie osiągniesz nic, jeżeli masz duże mozliwości finansowe to zawsze możesz wstawić silnik od bugatti veron, ale nikt ci nie obiecuje, ze maluch z takim silnikiem się nie rozpadnie przy 2 biegu. Więc jeżeli masz coś zmieniać to w kolumienkach to zacznij od ich wyrzucenia przez okno:) jeżlei chcesz zainwestować to najlepiej kup nowe mimo, ze to forum diy i powinniśmy nakłaniać do samodzielnego wykonania to po pierwszym poście widać , że długa droga przed tobą... sorry
Skomentuj
-
dawanie cewki oprucz ograniczenia wysokich tonow w pewnien sposob ograniczy tez niskie poniewaz jest to dodatkowa rezystancja wpinana szeregowo z glosnikiem co jeszcze bardziej obnizy moc jaka do glosnika dochodzi...
moja rada: wykopac wierze na allegro albo przez okno i pomyslec nad czyms normalniejszym
Skomentuj
Skomentuj