Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ARP czy ARX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ARP czy ARX

Witam

Mam pytanko czy na sredniotonowca brac ARP 150/00/8 czy ARX Tesli ?? ARP juz mam, i srednio mi sie podoba a ze przyszedl czas na jego wymiane (siostra wcisnela paluchy w oba), zastanawiam sie nad ARX polecanym na tym forum. Tylko jedno mnie niepokoi - ARX ma duzo mniejsza moc znamionowa a ja bede to mocowal w kolumnach 2 x arN 226/7/4 i ARP 104/8 - niskotonowce wyciagna cos kolo 140 W, a potrzebuje tyle do naglosnienia dzialki :). Dodkatkowo ARP trzeba ostro tlumic z arx nie bedzie chyba takiego problemu
    Pozdrawiam
    Baracus

a moze cos lepszego niz tesla ? moze tonsila tego co marekW uzyl w swoich kolumnach ? albo jakiegos visatona ?

Skomentuj

jesli ma byc Tesla to ARX, sluchalem obydwu glosnikow i jak dla mnie sredniak ARP odpada, on nie gra a sie wydziera i charczy...

Skomentuj

bierz ARX bez 2 zdań....
        ARP jest głośna - i to wszystko...

Skomentuj

arx... arp to krzykacz czasem gra fajnie ale czasem tak sie drze ze kij mu w kopolke... jest nie do okielznania...

Skomentuj

Cytat: nie sprzedajemy już tego modelu zbyt jest awaryjny (chodzi o ARX).

W takim razie mozecie polecic cos godnego uwagi ??? Ogladalem GDM tonsila konkretnie 16/80/1 i wyglada tragicznie :( Jest jakis glosnik Vify Visatona, ktory zmiescil by sie w dziure mniej wiecej pod tego ARP ??? (glosnik ma 15 cm sruby na 13,8)

Pozdrawiam
            Baracus

[ Dodano: 2005-12-28, 12:05 ]
            a moze ARN ???? tylko ktry z tych modeli jest godny na sredniaka :
            TVM ACOUSTICS ARN-150-03/8
            TVM ACOUSTICS ARN-150-05/8
            TVM ACOUSTICS ARN-150-60/8
            TVM ACOUSTICS ARN-150-73/8

Skomentuj

Jeśli ma to być średniotonowy z prawdziwego zdażenia polecam Tonsila GDN 16-50-6 na allegro są po 49 zł oryginały sam je mam u siebie jakio sredniotonowe i sa super. Mi je polecił Łukasz i SW. Teraz i ja polecam. Bije on te tesle na głowe.

Skomentuj

Ok kupie te sredniotonowki, bo ARPki faktycznie zbyt halasuja i po prostu krzycza, a do tego jak sa uszkodzone to juz woogole porazka, ech bedzie trzba ciut powiekszyc otwor

Dzieki za porade

Pozdrawiam
                Baracus

Skomentuj

baracus jeśli Ci chodzi o te co ja podąłem to sa głośniki nisko sredniotonowe ale najlepiej nadaja się na głośniki średniotonwe. W roli nisko średnio nigdy ich niemiałem ale jako średnio bija tesle.

Skomentuj

Uzyje ich oczywiscie jako sredniotonowki, mowilem o otworze pod sam glosnik a nie o bass reflexie :P Juz jutro sie okaze czy byly warte 100 pln :P

Pozdrawiam
                    Baracus

Skomentuj

Zamieszczone przez baracus
                      Cytat: nie sprzedajemy już tego modelu zbyt jest awaryjny (chodzi o ARX).
                      Niech zgadne mail od empire :] też kiedys dostalem taka odpowiedź. ARX mozna kupić w prolechu moze i drozej ale bezpieczniej nie wcisną ci złego modelu przesyłka na drugi dzień, a nie tak jak w empire cyrki odstawiają.

Skomentuj

No niestety, naczytalem sie pozytywnych opinii nt. Empire, a jednak nie jest ona zbyt solidna. Raz zlozylem zamowienie na 8 glosnikow to chyba miesiac slali, raz niby nie potwierdzilem mailem, raz okazalo sie ze nie ma na magazynie itp. a dodzwonic sie do nich to jesdt HORRROR , albo non stop zajete albo nikt nie odbiera :(

Pozdrawiam
                        Baracus

Skomentuj

Ja mam ARP i jest super - dajcie mu zwrotkę z korekcją fizjologiczą -4dB Janbo: pokaże, że umie się zamknąć

[ Dodano: 2005-12-29, 09:19 ]
                          Co do empire to ODPADA!!!!!!!!!! Na całą transakcję czekałem w sumie pół roku... Bierz z www.akkus.com.pl

Skomentuj

o masz to ja teraz sie dowiaduje ze takie cyrki w empire. Przedwczoraj wplacilem hajs za 2 x arv. Moze sie pospiesza.

Skomentuj

jeszcze smsik uslyszysz wady arp...powiem ci ze zdnia na dzien znajduje w nim nowe... ale w niektorych gatunkach muzycznych jest niezastapiony... dobrze idzie odtwarzanie mu gitary akustycznej ale jakis wokal dobry jak jest to ...wez idz wpizdu z tym glosnikiem moge ci sprzedac 2 za 40 pln jak chesz...

Skomentuj

empire com niespieszy sie z przesylkami mimo telefonów i upomnien,ale podobno za pobraniem dochodzi na drugi dzien :)

Skomentuj

A ja kupiłem kiedys dwa arn 150 w empire i przyszły w ciągu tygodnia.

Skomentuj

Zamieszczone przez pvl
                                    Przedwczoraj wplacilem hajs za 2 x arv. Moze sie pospiesza.
                                    uuuuu to przesrałes se, największy bład przy tranzakcjach z empire to przedpłata na konto takie przesyłki przychodzą po miesiącach i to po wielu upomnieniach.

Mam pomysl zrobmy tak "reklame" dla empire zeby ludzie przestali u nich kupowac :] Moze wreszcie zaczną szanowac klijenta.

Skomentuj

no mam nadzieje ze szybką przyslą. Po komentarzach na allegro nie wyczytalem ze dlugo tzreba czekac na przesylke mzoe poza paroma przypadkami. To moze polecicie mi na przyszlosc jakes lepsze miesce do kupowania tesli

Skomentuj

http://www.prolech.pl/ => sprawdzone, szybko, pewnie, bez problemów, moze troche drożej ( z moich obliczen wynika że 20 ale pewniej.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X