Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

SUB - ALPHARD SW1203Z

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

SUB - ALPHARD SW1203Z

sklepałem skrzynie bass reflex - wymiar 60x40x40! bass reflex jest na tej samej sciance co głosnik sw1203z! bass reflex dł 17 cm - srednica ok 8 cm! i gra miękko ładnie ale jedna hujowa faza ... przy piosenkach benny benassi TEN SAM GLOSNIK o wiele lepiej grał w rurze niz teraz w skrzynce (mam jeszcze tube axtona i wsadzałem tego alpharda do tej rury i gral duzo lepiej) no i.... sw1203z byl w rurze i spoko dostawal polowe mocy wzmacha i gral zajebiscie przy benny benassi - przy tych utworkach zauwazyłem roznice! a teraz w skrzynie krztusi sie przy wiekszej mocy! jak moge to zlikwidować??
    skrzynia niedokonca jest skonczona apropo! w skrzyni jest watolina dzwiekochłonna i ułozyłem ją jak narazie byle jak bo nie miałem czasu ps. pociąć tą gąbke i wylozyć na każdą scianke?? oprócz scianki z glosnikiem i BR tak??

dzieki za odpowiedzi pozdrawiam!

ten głośnik nie nadaje sie do bass reflex. po 2 chyba ta obudowa jest zawielka. akle moze się myle nie miałem do czynienia z tym cudem techniki....

Skomentuj

proponuje tez zwrócić uwage na niektóre słowa w swoim poscie

Skomentuj

Br to pomyłka dla tego głośnika.Jeśli nie wierzysz to zatkaj rure i wytłum obudowe,zobaczysz jaka jest różnica.Ten głośnik ma za wolną odpowiedź i w br muli jak diabli.Druga sprawa to to że jeśli zdecydujes sie na closed to obudowa o połowe mniejsza spokojnie wystarczy.No i porządny wzmak bo jak nie to i tak kicha wyjdzie.U mnie setka miała co robić i nieźle sie pociła.Acha,i w tej rurze to nie był bas tylko dudnienie,też mam taką.
        PZDR

Skomentuj

no wiec jaka obudowe mam zrobic?? zatykałem wylot i chyba duzej róznicy nie było! hmmm wcisne do tej skrzyni AXTONA i zobacze jak bedzie grał:/ a alfreda wcisne do rury axton'a co wyjdzie z tego opisze w najblizszym czasie!

ps. ale dziwne... bo sw1203z był w rurze i tam jest duzy BR i grał spoko:)
          aha no i do tej skrzyni JAKI NAJLEPSZY BY BYŁ GLOSNIK?? najwyzej sprzedam tą! pozdro! dzieki za odp.!

lunknicie to http://www.subwoofer.prv.pl/ - PROJEKTY - i na dole jest 20CM SW803Z z BR a jest i 25 CM w zamknietej obudowie

Skomentuj

benny benassi... audiofil się znalazł... :P

Skomentuj

Zygmunt,może tego audiofila do nas zaprosimy?Bo my jestesmy taka ciemna masa....Troche by nas podszkolił.
              PZDR

Skomentuj

Zamieszczone przez Zygmunt
                benny benassi... audiofil się znalazł... :P
                mowie tylko ze zauwazyłem przy tych uwtorach ze glosnik sie krztusi :/ przy wiekszej mocy a w rurce ladnie grał bez problemu!

Skomentuj

niema to jak oceniac brzmienie suba po jedynm utworze <lol>

chłopie ten głosnik to ponoć szit jeden z wielu alfreda, ma małą efwktywnośc tylko szartpie membraną, jak słucham własnie tego banassiego to sie niedziwie że ci lata i wymiekla bo do takich utworków gdzie niskie czestotliwości sa na maksa podkręcone to trzeba wzmaka widocznie twoj sie przesterowuje i niedaje rady w tej skrzyni o ile masz jakiśwcmacniacz a nie porównuj głosników 20, 25 czy 30 z jednej seri bo moga sie drastycznie róznic jeden moze byc niezły a drugi kompletna kiszka

najlepiej jak sprzedasz tergo alfreda i w zależności od wzmaka jakiego posiadasz zakup sobie cw serie 1002c lub 1202c u mnie ten mniejszy 25 cm na wzxmaku narazie nedzne tda czyli jakieś 80W na twoim benassim gra bardzo dobrze oczywiście w obudowie zamkniętej 45 litrów

Skomentuj

bo w kawałkach Benny Benassi ma masakrycznie przerysowany bas, jakieś brzęczenie i pierdzenie. Słuchałeś tego na jakimś porządnym sprzęcie? wiesz jak powinno brzmieć??

Skomentuj

na dyskotekach ludzie sie tymi utworkami podniecają a w domu każdy nażeka że mu sprzet to rozwala ;| , takie przesycenie niskich ze potrzeba czegoś naprawde z klasa zeby usłyszec konkretne brzmienie a nie tylko walenie i łupanie z pierdziawka jak to Zygmunt zaznaczył

Skomentuj

pozatym, BB zrobił dziwnie szybko karierę w Polsce... ciekawe czy bez tych porozbieranych panienek w teledyskach ludzie by się tak zachwycali...

PS. pomijam bezwzględny fakt, że ten sub był kiepski, ale czy jakość suba można poznać po zachowaniu w takich utworkach?? czy może to świadczy o jakości muzyki??pewnie słuchałeś tego z mp3...

Skomentuj

wzmach jest dobry - cyfrowy! mam 2 koncówki toshiby po 150 watt 8 ohm jedna! a mam opcje szybkiego przerobienia tej skrzyni (60x40x40) moge ja bez problemu zamknąc - przednią deche z BR i glosnikiem odkręce i przykrece nową z otworem na tylko glosnik! bedzie jakaś różnica?? bo moge tak zrobić! a glosnik dobrze wali jak juz mowiłem do pewnej mocy - potem zaczyna sie krztusic:/ tak dzwinie gra na wyzszej mocy - a w rurze jak juz pisałem wczesniej grał dobrze!

Skomentuj

" a glosnik dobrze wali " <LOL> to stwierdzenie zostawie bez komentarza. A moze nam powiesz w jak duzym pokoju gra ten cudowny <rotfl> Alphard.

Skomentuj

Dziwie sie że mając dobrego wzmachola wpakowałeś sie w takie gówno(sorki) jak alfred.No ale bedziesz przynajmniej miał zajecie na najbliższe pół roku z nim :P
                              PZDR

Skomentuj

W każdej serii może trafić się ciut lepszy głośnik, ale ja bym go sprzedał bo pewnie to ten lepszy nie jest:P I gdzie do b-r z takim qts:P Od Benny wole Brooklyn Bounce:P Pozdro

Skomentuj

i benassi i brouklyn bounce to disco polo w stylu techno ale o tym sie nie dyskutuje
                                  pozatym zmniejsz obudowe tak żeby miała te 50-60 litrów zrób przedniąścianke możliwie grubą 40 mm chociaz, mam nadzieje ze inne scianki też masz w miare grube a nie 10 milimetrowe, co najwazniejsze wszystko uszczelnić na perfekjta chociaż z tym to mały problem bo zalewasz od środka pryz łączeniu scianek klejem i jest git , i wtedy sprawdzasz, i niepatrz tylko na jeden utwór, poprostu akurat w tych utworkach o których mówisz sa wybicia takoch czestotliwosci przy których twój alfred sobie nieradzi najlepiej w takiej obudowie, pospradzaj na innych nie tylko na tym benassim gów.. :P

a pozatym PvD Rules !!

Skomentuj

Ja tam lubie Brooklyn Bounce Napewno jest to spokojniejsze techno, ale tak od razu do disco polo;-)!?

Skomentuj

no może nie disco polo, ale tandeta napewno :P

Skomentuj

ty sie nie dyskutuje na temat muzyki bo to nei to forum ale spokojniejsze techno ... niema nawet takiego stwierdzenia spokojne techno to masz atb-extasy a BB to walennie na jedną łape bleeeeeeeeeeee kiedys to lubiłem bo na moich pierwszych pseudo kolumnahc troche basu dawało a przynajmniejh tak mi sie zdawało

Skomentuj

Czaruję...
                                        X