Czy istnieje jakiś głośnik do 200zł o średnicy 25cm, który zagra dobrze w budzie 45litrów? Może być bas refleks albo zamknięta. Tylko nie piszcie że robi się bude pod głośnik a nie odwrotnie. Wiem, że tak jest ale obudowe już mam i uważam, że pod taką średnice objętość jest optymalna zwłaszcza do zamkniętej. Muzyka to głównie rock, metal. Śmiało możecie dobierać pod Metallice :). Impuls musi być dobry i głośnik ma poprostu ładnie grać. Nie chce żadnego dudnienia jak z Alphardów. Coś mi się wydaje, że to troche za mało pieniędzy na coś dobrego ale może się uda. Napęd to niestety skromne tda.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Głośnik za 200zł do suba
Collapse
X
-
noto bierz cw , wystarczy mu wzmak na tda czyli te 80 w do takiej muzy a kaske sobie zaoszczedzoną zostaw na niewiem jakiś nowy wzmacnaicz cyz cos albo porpsotu dozbieraj i kup coś troche droższego i lepszego .. w tonsila 25 cm bym sie niepchał słyszałem to i powiem ze grał ładnie ale nie za nisko i niema to zbyt duzej wytrzymałości mocowej
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Sound Wavea ja powiem że się da :) mozesz sprobować tesle 312 (30cm ale w takiej obudowie się sprawdzi cena nieznacznie przekroczy 200zł
ARN 312 potrebuje minimalne 100litru !! jinac basy nehraje.
Mozno zkusit
ARN 226-07-4
http://www.tvm-valmez.cz/index.php?i...103&l=2&catg=1
BOX tak 30 az 35 litru - to bude dobry sub.
bassreflex
Je dulezite aby to byl ARN 226-07-4 zadny JINY !!
(tylko ARN 226-07-4)
Skomentuj
-
witamy kolegę zza południowej granicy
myślę, że przyda nam się czasem link www.rewin.cz , ON-LINE slovníky
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Zygmuntwitamy kolegę zza południowej granicy
myślę, że przyda nam się czasem link www.rewin.cz , ON-LINE slovníky
Ja rozumie po polski bardzo dobrze :)
Skomentuj
-
No już raczej zdecydowałem się na tego alpharda cw1002c. Może napęd nie za mocny ale ja nie potrzebuje bardzo głośno. Musi grać ładnie i mieć impuls niski. Po konsultacjach z Sound_Wave, który ma cw1202 stwierdziłem że jego młodszy brat będzie dobry, nawet impuls powinien mieć troszke mniejszy z powodu mniejszej średnicy.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dziejokhej broken, moze trafiles na pechowy egzemplarz swojego arn 312, jesli rozkleja ci sie membrana. a moze slyszales o takich przypadkach od innych ludzi...
ps. swoja droga to milo ze tak bardzo lubisz polskiego tonsilka :)
Skomentuj
Skomentuj