Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

JAki głosnik , jaka Obudowa /Pomózcie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

JAki głosnik , jaka Obudowa /Pomózcie

Jestem na Forum od niedawna i Prosze was o Pomoc w mioch Postach

Dąże do kupna MOdelu WDS100TP (wiadomo od kogo)
    NO i pierwsze pytanie kieruje do was z prosbą o najlepszy głosnik do tego zestawu
    NIE chodzi mi o głosnik 30cm tylko cos mniejszego
    NO i wazniejsza jest jakos niż cena.
    Prosze o Pomoc

[ Dodano: 2006-02-13, 09:15 ]
    Zamieszczone przez zajaranyy
    tureczek, mogłejś już założyć nowy temat nie ma co się krępowac najwyżej pokrzyczeli by. Ten wzmacniaczyk trochę słabiutki (mocowo) więc przydałby się głośnik z większą efektywnością np tonsil gdn20/80/2 jednak zaraz ktoś wyskoczy z vistonem w200 a skoro już ktoś ma z tym wyskoczyć to może sls8 (który będzie jakościowo najlepszy w przystępnej cenie)

tak nawiasem powiedz ile możesz przeznaczyć na głośnik, jaka wielkość pokoju, i do czego kina, muzyki(jakiej) bo inaczej możemy tylko zgadywać
    JEzeli chodzi o głosnik to Zaufam waszym Opinią
    Cena w granicach 100zł
    Pokój 2,5 x 3,5 to wyjdzie 8,75m2
    A na SUbwoferku NAjczesciej bedzie leciało Techno (Dla tych co by mysleli ze sie nie znam na Muzyce :P - Trance,House), no ale FIlmy czasem tez bede oglądał
    ono i HH tez lubie posłuchac ;]

No to tonsil gdn 20/80/2 kosztuje 129zł a visaton w200s 139zł, visatona nie słyszałem ale z tego względu, że kocham tonsile to polecie ci rodzimego gdn'a jakością bije wszysko w tej cenie moim zdaniem. Obudowa 35 litrów strojona ok 38hz i nawet z jednym tda pokazuje pazurki

Skomentuj

wiem że niektórzy powiedzą że to przesada,
      ale w tej cenie masz też STX GDN 30 300 4 AP...
      buda byłaby zgrubsza podobna, wzmacniacz dawałby sporo więcej mozy,
      a sam subwoofer byłby bardzo przyszłościowy...
      pozatym bas z głośnika 12' a 8' to zupełnie coś innego...

Skomentuj

http://matronix.pl/?cmd=pikus tutaj masz cos dla ciebei w nawiazaniu do Tonsila

Skomentuj

takero, no w tej cenie ten GDN 30 300 4 AP by był prawdopodobnie najlepszy, ale pokój około 8m2 a autor zaznaczył
          NIE chodzi mi o głosnik 30cm tylko cos mniejszego
          pozatym jeżeli jednak tonsil to zobacz http://audiomania.info/forum/viewtopic.php?t=278

Skomentuj

od razu zostawstxa kazdy tosnila zagra lepiej anizeli stx
            20/80/2 to doskonaly kompromis pomiedzy jakoscia niskoscia basu a cena uwazam ze przy odrobinie zdrowego rozsadku mozna nan im zbudowac bardzo ciekawy maly subwoofer ktory spokojnie naglosni pomieszczenei do 20m kw
            jezeli ma byc do kina i glownie do kina warto zawalczyc o niskie F3 dac obudowe nawet pod 38-40l
            do muzyki 25-35 l ja bawilem sie w 25 l i bylem odsyc zadowolony ale ja lubie bardzo twardy bas i nei zalezy mi na niski f3

Skomentuj

zajaranyy, no ale jeśli buda podobna to co za różnica jaką średnicę ma głośnik ?:)

LUKASZ, wiadomo że niewiadomo czemu nie lubisz stxa i na każdy ich
              model "bee" mówisz... Tego AP pewnie nie słyszałeś nawet, a mimo wszystko
              masz już o nim zdanie ... Co ciekawe zachwalasz przy tym buszmeny,
              nierozumiem tego zupełnie, ale nie będe wnikał...
              subwoofer ktory spokojnie naglosni pomieszczenei do 20m kw
              może jeszcze z jednym tda ?
              Stwierdzenie "spokojnie nagłośni ..." jest bardzo subiektywne, każdy oczekuje czegoś innego, i nie chodzi to o jakieś dresiarskie nap*******, bo to że ktoś lubi głośniej
              nic nie znaczy i o niczym nie świadczy - kwestia gustu...
              Tym niemniej jednak 28 80 2 to przesada jak na 20mkw - nie ma się co oszukiwać ...

Skomentuj

takero , teraz rodzi sie problem czy ten Wzmacniacz by wystarczał do tego
                GDN-30-300-4-AP

Skomentuj

jakoś zagra - napewno lepiej niż tonsil, tzn inaczej, stx ma większy spl i do tego 3R ;]
                  pozatym słuchałem ap przy jednym tda i nie było źle muszę powiedzieć :)
                  ja bym brał AP.

Skomentuj

NA stronie STXa znalazłem takiego Zmachola: Wzmacniacz A-10
                    http://www.stx.pl/index.php?vMenu=3&...vItemDB=itemdb
                    MOze on by był lepszy no ale wtedy budowa SUbwofera by sie rozłozyła na dłuzszy okres :/ (kasa)

Skomentuj

to zwykłe tda jest ... - nie opłaca się ...
                      lepiej zamów coś u matronixa - cena,
                      lub u Irka - dużo wyższa jakość.

Skomentuj

NA stronie znalazłem : http://audioefm.w.interia.pl/sprzedam.htm
                        subwofer 80W/8om
                        cena ok. 250zł :/
                        przysyłka , nie ma zadnych konkretów

A co do tego głosnika GDN 30 300 to jednak nie bo to bedzie za duze :/
                        Buda by musiała byc naprade duza

Skomentuj

tektro czmu nei lubie stx hmm
                          otoz ostatnio mialem przyjemnosc badz nieprzyjemnosc bawic sie z kilkom ich modelami w car audio
                          mam na mysli
                          GDN-27-300-4-SC
                          27/150/4 sc wyremontowany
                          i model GDN-30-300-4-AP
                          byly wysterowywane przez wzmacniacz firsta o mocy gdzies moze ze 100W w mostku i rockforda 300W
                          otoz jakie mojezaskoczenie gdzy glosnik 27/300/4 sc po 30 min ostrego grania (obudowa closed 30l) zaczol wydawac z siebei dziwne dzwieki jak by srubokretem ktos przecinal membrane po ogledzinach okazalo sie ze magnes jest luzny i cewka gubi wycentrowanie
                          modele 17/150/4 zagral tak jak gral zawsze
                          no model 30 cm z seri ap troche mnie zaskoczyl bo bas w budzie 35 l byl calkiem mily dla ucha ale bez rewelacji podobnie do tesli arn 312

co do naglosnienia przez 20/80/2 pokoju 20 m kw z napedem tda hmm w wiekszosci pokojach zastawionych meblami starczy w 100%

Skomentuj

tureczek, ta strona nie była aktualizowana ze 2 lata :)
                            napisz PW do Irka :)

LUKASZ, widocznie miałeś uszkodzonego 27 300,
                            bo gdyby się to zdażało częściej to by same zwroty dostawali i zaprzestaliby
                            produkcji chyba ;]
                            27 150 kosztuje ~50 zł więc nie oczekuj od niego zbyt wiele,
                            lw 800 kosztuje kapkę mniej a różnica spora między nimi...
                            powiem wręcz przepaść...
                            no model 30 cm z seri ap troche mnie zaskoczyl bo bas w budzie 35 l byl calkiem mily dla ucha ale bez rewelacji podobnie do tesli arn 312
                            tesla 312 potrzebuje 2 - 3 razy większą obudowę, wytrzymuje max ok 150w mocy,
                            a do tego głównie buczy...
                            no i cena wyższa o połowe...
                            tych głośników nie da się porównać po prostu...
                            ja bym powiedział nieco inaczej:
                            jeśli chodzi o głośnik do suba to 20 80 2 to żadna rewelacja jest ...
                            AP go rozwala wg mnie jednoznacznie. Nie mówie przy tym że 20 80 2 jest zły,
                            bo np do 3way jest b. dobry, ale jeśli chodzi o porównanie z AP to jako sub nie ma
                            szans najmniejszych...
                            tektro
                            już zaczynam się przyzwyczajać powoli ;]

Skomentuj

Taa...8 cali kontra 12 cali.Super fachowe podejście do tematu.

A AP pomimo że to stx jest bardzo dobrym wooferkiem,ino sie ludzie jeszcze nie przekonali.

Skomentuj

Taa...8 cali kontra 12 cali.Super fachowe podejście do tematu.
                                nie porównuje głośnika 12' z 8' tylko to konkretnie zastosowanie,
                                ten pokój, ten wzmak itp...

Skomentuj

takero, ja nie do Ciebie,no co Ty ;]

Skomentuj

:)

A ten AP naprawde wart uwagi jest, dziwie się że jeszcze boom-u nie ma na ten głośnik
                                    tak jak to dawniej bywało :)

Skomentuj

Bum sie zaczyna,2 tygodnie trzeba na niego czekać i żadnej pewności nie ma że sie go dostanie.Ot i co.

Skomentuj

mnie do stxa nie przekonasz za zadne skarby co to jest za glosnik zeby magnes odpadł
                                        w zadnym alphardzie mi sie to nie przytrafilo a mailem ich troche

ja osobiscie nie dal bym tych poienidzy za tego AP nawet ze zlota cewka wolal bym kupic juz CW alfreda arna 312 albo beyme

tektro nie obraz sie ale zapytam sie ciebiewprost z jakimi glosnikami miales jeszcze doczynienia oprocz stxa moze cos z focala peerlesa scana? moze chodz beyma?
                                        bo zachwycasz sie czyms co wg mnie na to nei zasluguje no ludzie odpadl mi magnes od kosza prosze was co to jest pozatym w jebo brzmieniu nie widze nic porywajacego gra jak duzy lw 800 ten sam charkter

Skomentuj

Czaruję...
                                        X