Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

JAki głosnik , jaka Obudowa /Pomózcie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

mi odpadl magnes w beymie

Skomentuj

LUKASZ, ja cie nie mam zamiaru naginać,wiesz,ja suby robie po 400L...kłóci sie to z Twoja zasadą...

Skomentuj

LUKASZ - it mds , slsy, hertze , bsw ,a nawet buszmeny i beyma też :)
        - to tak mniej więcej na szybkiego przychodzi mi do głowy.
        spoko - nie obrażam się. Nie mówie żę głośnik jest boski , hi end itp,
        ale z ceną 140zł bije wszystko w cenie do 250zł, a może i więcej na głowe....

ja osobiscie nie dal bym tych poienidzy za tego AP nawet ze zlota cewka wolal bym kupic juz CW alfreda arna 312 albo beyme
        cw to g***o w porównaniu z ap, nie chcialbym nawet tego kopnąć...

pozatym w jebo brzmieniu nie widze nic porywajacego gra jak duzy lw 800 ten sam charkter
        to tak szczerze piszesz ?
        lw800 był wg mnie dobry tylko do kina - dobrze odgłowy wybuchów odtwarzał tzn buczał ;]
        monotonny do tego ...
        cw podobnie - buczy, ma do tego mały spl, monotonny jak większość alfredów,
        nawet w closed muli...
        Bum sie zaczyna,2 tygodnie trzeba na niego czekać i żadnej pewności nie ma że sie go dostanie.Ot i co.
        PRL wraca ;]

Skomentuj

Ja dodam tylko tyle że każda firma ma rodzynki,nie każdy scan czy focal czy morel jest idealny w calej lini.Ale są pewne gatunki grupy ludzkiej ze im tego za cholere do łba nie włozysz,jak cool to węglówa scana albo wypasiony morel co to baty zbiera we wszystkich nie szmatławych pismach.Liczy sie MARKA,nie fakty.Sam sie kiedys jarałem revelatorami,teraz widze że to żadna rewelka...

Skomentuj

troche zjechaliscie z tematu... :/
            No to jaki ten głsonik najlepiej wybrac

STX GDN-27-300-8-SS, GDN-20-120-8-AK

CZy tego Tonsila GDN 20/80/2

A wszystko na zmachola Model: WST100TP

Skomentuj

STX GDN-27-300-8-SS, GDN-20-120-8-AK

CZy tego Tonsila GDN 20/80/2
              z tych trzech bierz stxa AP ;]

Skomentuj

prosze o jeszcze jakies Propozycje ;]

Dodatkowo bym prosił jak waszym zdaniem powinna wyglądac obudowa do tego
                GDN-30-300-4-AP ,(chciałem sie zorinetowac tylko w wymiarach)
                Jezeli Obudowa by nie była za duza moze i bym sie skusił na tego STXa
                Prosze o wasze projekty
                POzdrawiam

Skomentuj

40l...
                  przykładowe wymiary przy płycie 19 mm to np 38cm x 38cm x 38cm...
                  Tak trudno na kalkulatorze policzyć ?

[ Dodano: 2006-02-14, 23:33 ]
                  pozatym temat wielokrotnie poruszany już na forum,
                  użyj opcji "szukaj"...

Skomentuj

nie kupuj stxa poczytaj troche opini o tych glosnikach i o ludziach korzy kupili je a potem zmienili na inne

tektro proponujesz glosnik 25 cm do pokoju 8 m kw prosze cie trzymajcie mnie
                    wez 20/80/2

Skomentuj

nie kupuj stxa poczytaj troche opini o tych glosnikach i o ludziach korzy kupili je a potem zmienili na inne
                      kto kupił AP i go zamienił ?

kulasz -
                      glosnik 25 cm
                      30 300 4 ap jak sama nazwa wskazuje ma 30cm ;]
                      mówiłeś że miałeś go, a nawet nie wiesz jaką ma średnice ?
                      zaczynam mieć wątpliwości czy wogóle go miałeś lub go słuchałeś chociaż ...

Skomentuj

sorki ale odbilem troche na wersje 27 cm a nie na 30

takero podniecasz sie stxem ja ci moge wymienic kilka glosnikow z przedzialu do tych 250 zł ktore bija stxa jakoscia szybkoscia szczegolowoscia prostota wysterowania (nie twoerze ze to zly glosnik ale nie przesadzajmy) itd itd nie czarujmy sie jak ty proponujesz komus glosnik 30 cm do pokoju 8 m kw to albo nei masz pojecia o czym piszesz i nei wiesz jakie zjawiska zachodza w tak malych pomieszczeniach albo poprostu gadasz glupoty na zlosc by bylo na twoje piszesz duzo i bez sesnu

Skomentuj

ja ci moge wymienic kilka glosnikow z przedzialu do tych 250 zł ktore bija stxa jakoscia szybkoscia szczegolowoscia prostota wysterowania itd itd
                          wymień...
                          już wiem - beyma , bo cóżby innego...
                          gadasz glupoty na zlosc by bylo na twoje piszesz duzo i bez sesnu
                          nic nie pisze na złość - nie chodzi o to przecie...
                          a to co ja pisze to moja sprawa - skoro jest bez sensu to wywal!
                          piszesz tu, a nie wiesz o jakim głośniku jest mowa nawet !
                          zamiast oceniać mnie spójrz co sam piszesz - nie widziałem jeszcze jednego Twojego posta w którym nie byłoby błędu ,jakiegoś przekręcenia czy czegoś innego w tym typie !
                          Robisz najazd na STX, a chwalisz buszmeny - nie wiem jakie interesy miałeś z
                          STXem że tak ich nie lubisz i szczerze mówiąc nie interesuje mnie to - to Twoja sprawa,
                          ale na forum staraj się być obietkywny. Myślę że wogóle albo nie słuchałeś tego STXa...

kompresja może rzeczywiście dać się we znaki, jednak jest to też kwestią np umeblowania pomieszczenia...
                          pozatym niektórzy ją lubią

najlepiej byłoby gdyby tureczek mógł przetestować sam w domu te 2 głośniki...

w każdym razie uwagi typu:
                          piszesz duzo i bez sesnu
                          zachowaj dla siebie, a jeśli naprawde tak uważasz to przejrzyj posty które napisałem i znajdź mi te bezsensowne, a następnie
                          je wywal...

[ Dodano: 2006-02-15, 12:35 ]
                          nie chciałem się kłócić ale nie będe bezczynnie czytal takich uwag pod moim adresem...
                          Jak się coś nie podoba to pogadaj z Igodem, niech mi odbierze moda, wykasuje
                          wszystkie posty, a potem jeszcze bana da ...

Skomentuj

co do stxa nie twierdze ze ich wyroby sa bez sensu robia tanie glosniki na poziomie alphardow pytasz sie mnie dlaczego im nie ufam?
                            mialem ich kilka wooferow poczawszy od modeli 20 cm a skonczywszy na 38 cm estradach wiekszosoc nie grala zbyt ciekawie o kopulkach nie wspomne
                            w pierwszym 27/150/4 sc ktory kupilem po kilku dniach zaczol wydawac z siebei dziwne dzwieki zostal przyslany jako glosnik 4 ohm a jego rezystancja wynosila 5,3 ohma pozniej zgubil centracje cewki i sie rozsypal na koniec potlulklem go mlotkiem

pozniej byly 14/50 cos tam cos tam graly jak radio z rynku za 10 zł chodz za ta cene jedne z lepszych glosnikow

potem kilka wooferow 20 cm i tu nei bylo zle za te pieniadze graly dosyc dobrze ostatnio to co pisalem reszte znacie w miedzy czasie byly jedszcze 32 cm estrady itd itd

o sprawach prywatnych z stxem nie bede sie rozpisywal, oni ronia tanie glosniki ktore tak graja racja ze lepiej kupic stxa anizeli 888 ale nie przecenijamy jego mozliwoscia
                            pozatym mam kilka prywatnych interesow zawodowych o ktorych z nimi rozmawialem ale to inna bajka

teraz moje typy do 250 zł zalozmy obudowe do 60 l br lub closed

napewno CW 1202, tesla ARN 312, z bosahmana: AXIS-10, BOZ-10ZF bylo jeszcze trzy model ale nie pamietam ich nazw chodz tych tez nie jestem pewny
                            idac dalej beyma modele 10 br60 i 12 br70 warty takze i malo popularny woofer to 30/100/11 jezeli dobrze napisalem tonsila fajnie gra w budach kolo 50 l br na 40 hz
                            dokladajac jeszcze z 20 zł na allegro mzona kupic 25 lub nawet 30 cm slsa (sam pisales ze do 250 zł)
                            jezeli wezmy pod uwage glosniki mniejsze to sls 8 , z herza tez na pewno cos da rade wyrwac ,20/80/2

30 cm glosnik wrecz nie moze zgarac w tak malym pokoju kazda 20 zagra lepiej anizeli 30 cm

a ty sie nie obrazaj bo sam zastanow sie nad tym co pisales

pozdrowka

Skomentuj

oj takero jak ty głupoty gadasz to ja juz tymbardziej powinienem mieć bana i wogóle na czarną liste skrytobujców zostać wciągniety i ścigany listem gończym a ramie w ramie zemną Umberto :P

Łukasz jestem prawie przekonany że niemiałeś tego AP i tylko ściemniasz. Gdybyś go miał nie napisał byś że "Wole CW" bo to kompletny bełkot tych głośników nieda się porównać CW to śmieć w porówaniu z AP.....

polecasz tonsila - inni mówią że po zmianie na SLS'a 8 było zdecydowanie lepiej tak sie składa że stoi kołomnie SLS'8 i AP i jakoś SLS basu niema detali tyle co w STX'sie a buda tylko o 4L mniejsza.....

Wiem że ciebie się i tak nie przekona bo dla ciebie wazna jest tylko nalepka - niewazne jak głośnik gra wazne że kosztuje duzo no i ma firmową nalepke - reszta niema znaczenia....

mam dla ciebie kilka pozycji:

ARN150 za 100zł (monacor)
                              ARVka za 80zł (monacor)

a z carpowera STX AP za 600zł

moze tamten by lepiej grał bo przeciez kosztuje 600zł ma mniejszy układ magnetyczny ale zato ta nalepka poprawiła mu o niebo parametry....

Skomentuj

Górny 450 zł,dolny 137 zł,górny gorsze parametry,dolny lepsze parametry,co Lukasz byś wybrał?

Skomentuj

Sound Wave daj jakies namiary Stron na te głosniki
                                  No ale 600 zł to ja nie dam za głosnik :/
                                  TRoche sie pogubiłem co do srednicy głosnika ,
                                  Mozliwe jest ze ja pare lat bym subwofer postawił w pokoju 7x5m , no i wtedy subwofer bedzie gorzej grał ?
                                  Chce zeby subwofer był Optymalny , nie tylko w małym pokoju no ale i w troche wiekszym
                                  POzdrawiam

Skomentuj

Moje zdanie,jeśli sub to minimum 25cm,optymalnie 30cm.Mniejsze dostaną zadyszki,to tak z doświadczenia.

Skomentuj

niedawno robilem suba na AP do wozu, jestem pewnein ze za ta kase nic lepszego nie da sie kupic! ten glosnik naprawde sie im udal! glosniki z serii 27/ miekkna na starcie!
                                      do tego ma wysoki spl i nawet przy mniejszym wzmaku robi zamieszanie. co prawda bsw124 gra lpeiej ale i tak podziwiam tego stxa i do fury tez raczej go wezme.

Skomentuj

sound ja nie musze naprawde nikomu udowadniac swoich racji
                                        m

Skomentuj

napewno CW 1202
                                          to zostawie bez komentarza - kto słyszał ten wie...
                                          tesla ARN 312
                                          - już wyżej napisałem jak się ma porównanie jej do AP jako głośnika do suba... podobnie jak 27 300 czy sls jest raczej do 3way niż do suba...
                                          z bosahmana: AXIS-10, BOZ-10ZF bylo jeszcze trzy model
                                          - widze że z przedstawicielem buszmena masz lepsze stosunki niż z stxem ;]
                                          tych głośników nie słyszałem, więc nie mam zamiaru ich oceniać po samych tylko
                                          parametrach...
                                          10 br60 i 12 br70
                                          - oba były dla mnie pewniakami - wiedziałem że o nich wspomnisz :) 10 słuchałem i powiem że bez subsonica trudno się obejść...
                                          jak dla mnie to głośniki udające estrade...
                                          30/100/11
                                          - chyba mało kto go ma bo zdobycie go graniczy chyba z cudem...
                                          dokladajac jeszcze z 20 zł na allegro mzona kupic 25 lub nawet 30 cm slsa
                                          jezeli wezmy pod uwage glosniki mniejsze to sls 8
                                          - slsy mają zupełnie inny charakter brzmienia, pozatym są dobre do 3way raczej...
                                          BTW Viper kupił 8 i zgodność parametrów była na poziomie alpharda...
                                          z herza tez na pewno cos da rade wyrwac
                                          - z hertza można tylko 8 wyrwać za 250zł, której porównać z 12 STXa się nie da...

zauważ że mimo że dajesz przykłady głośników po 250zł to AP kosztuje 137zł;]
                                          i szczerze mówiąc to większość głośników ktorych przykłady podałeś wyżej zjada na śniadanie...
                                          radze kupić - potestować, a dopiero potem krytykować ...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X