Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomocy - pomóżcie mi stworzyć sprzęt do wieży ...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jesli juz 22/120/4

Skomentuj

chocby za 50zł :] a w sumie co to da :]bartekgib subwoofer trzeba miec czym napedzic :] a jak zapodasz go jeszcze pod tą wieze to juz wogole niczego nie bedzie :] ani niskich ani wysokich :]

Skomentuj

Pierwsze co, to kto by mi to kupił i za ile, jak dzisiaj ktoś woli sobie kupić jakiegoś tam Medion'a za 300 zł z Mp3 i jakimiś tam Karaoke. A pozatym to jeszcze jest jedna bariera : rodzice. Chyba, że wziąłbym wieżę od mojego brata. Panasonic SC-Ak 200 + 2 x kolumny kazda po 80 watt music. Ona ma przynajmniej wzmacniacz w sobie. Ale wątpie, że by się zgodził, na taką operację. Pozdrawiam.

[ Dodano: 2006-02-19, 16:36 ]
        No przecież nie podłącze do nich głośników komputerowych. Dostałbym za tą wieże może max 150 zł. I to mi nic nie daje. Niestety :( Już sam nie wiem, na co mam sie zdecydować. Pozdrawiam.

Skomentuj

bartekgib, może przegapiłem ale napisz ile możesz na rozbudowe (mającą na celu poprawienie brzmienia wydać)

1. Wzmacniacz ok 150zł http://allegro.pl/item87306973_wzmac..._watt_bcm.html

2. Cd player ok 50zł http://allegro.pl/item87304313_odtwarzacz_cd_sony.html

3. Kolumny monitorki ok 250zł (jak dasz drewno ze starrych szaf i okleine dasz) arn150 + arv104, gdn18/120/6 + sc, arn, gdwk, xw + vifa opcji jest duzo

i za ok 450zł masz taki zestawik, że jakościowo zabija te wierzyczke

Skomentuj

450 zł to i tak za dużo. A na dodatek ja potrzebuję też radia, bo bardzo dużo słucham "Radiostacji", a że ta stacja ma niezbyt dobra jakość dźwięku dlatego u mnie na wieży jest to poprostu kompletne d-n-o .... Niestety ! Już sam nie wiem, co mam robić. Byłem tak zdesperowany, że pomyślałem, żeby dać takie głośniki komputerowe jako drogę najszybszego i najłatwiejszego wyjścia : http://www.allegro.pl/item86141387_l...membrana_.html , lecz jak sobie pomyślałem, to przecież wyszedłbym na kompletne dno .... Sam już nie wiem, bo po prostu nie mam pomysłu. A aż tylu pieniędzy nie mam na sprzęt. Pozdrawiam.

Skomentuj

primo - zdecyduj się ile masz kasy, raz mówisz tak , potem zmieniasz zdanie ....
              secundo - znów kase w błoto wyrzucisz ...
              pozatym mówiłeś o radiu , a to 2.1 nie ma radia ;]

Skomentuj

Powiem szczerze - 250 zł to mój max !!!! Chyba, że coś sie zmieni, ale wątpie w to. Chyba wychodzi na to, że muszę subwoofer zrobić. Tylko jak go podłączyć, itd. Bracia - POMÓŻCIE !!!!!! Ogromna rozterka ...... Pozdrawiam.

[ Dodano: 2006-02-19, 18:47 ]
                To co - jak będzie ? Bo czekam tylko na Wasze opinie i czeka mnie wybór w końcu. Powiem dokładnie, jakie mam kryteria :

Pokój : 13,82 m2
                Obudowa : niezaduża, napewno zamknięta (własne przyczyny)
                Bas : soczysty, czyściutki, miękki, średni kop, to ma być dynamiczny bas, bez żadnych "uderzeń". Liczy się czystość i taka miękkość.
                Przetwornik - ?

Ale decydujcie też Wy. Pomocy !!!! Pozdrawiam.

Aaaaaa - zapomniałbym - opowiedzcie mi o tym TDA - to jest wzmacniacz, czy co ?

http://www.allegro.pl/item86751313__..._tda7294_.html - to jest to. Do tego jest potrzebny jeszcze zasilacz i filtr ?

Skomentuj

Jeżeli chodzi o wzmacniacz do suba to np http://www.matronix.pl/ , jednak inwestować w takie coś sie nie opłąca!! Moim zdaniem poczekaj spokojnie dozbieraj kasy i zrób coś sensownego. Ktoś już wcześniej pisał z gówna bata nie ukręcisz!!

Skomentuj

Zrob kolumny na arn150+arv i podlacz do tej wiezy, napewno bedzie lepiej. W przyszlosci dokupisz wzmacniacz, cd, radio czy co tam chcesz.

Skomentuj

Ok. W końcu wszyscy musimy sie chyba dobrze zastanowić, bo pomysłów jest tyle, co kostek lodu, a mi już teraz zależy na rozpoczeciu prac. Także ja proszę teraz o wybranie jak najlepszego rozwiązania. W końcu Wy sie znacie, bardzo dobrze, ale jak widze, zdańia są podzielone i jest ich za dużo, co trochę mnie wprowadziło w błąd. Czekam na sensowne propozycje. Pozdrawiam.

Skomentuj

Zamieszczone przez cysiaczek
                        Zrob kolumny na arn150+arv i podlacz do tej wiezy, napewno bedzie lepiej. W przyszlosci dokupisz wzmacniacz, cd, radio czy co tam chcesz.
                        wg mnie najlepsza i najtańsa propozycja

Skomentuj

Kurna już sam nie wiem. Kłopot kompletny ..... Nic nie moge załapać, co mam w końcu zrobić, nawet nie wiem, od czego mam zacząć. Bracia - Wspomożócie mnie !!! Prosze .... Pozdrawiam.

Skomentuj

http://www.empire.com.pl/glosnik.htm - tu kup glosniki
                            http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.p...n150+zwrotnica - tu masz projekt zwrotnicy
                            http://www.akkus.com.pl/index.php?gr...&lang=pl&dh=dt - tu masz projekt obudowy, strojenie
                            www.allegro.pl - tu masz terminal, kable, watoline na wytlumienie, bass reflex itp
                            W 250 zl powinienes sie zmiescic, a z efektow powinienes byc zadowolony

Skomentuj

tylko pytanie jak to zagra skoro "wieża" ma 2 x 10w ...
                              pozatym tak jak wcześniej mówiłem - NAPEWNO ma wbudowaną korekcje,
                              tak aby nie przeciążyć głośników - filtr HP na jakiś 100hz np
                              i wtedy wymiana głośników nie pomoże ...
                              Lepiej za te 250zł zrobić suba i pokombinować z wyjściem na słuchawki...

Skomentuj

Jak mowisz to wiesz profesorze :)

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                                  NAPEWNO ma wbudowaną korekcje

wszyscy mówią o tych korekcjach w wieżyczkach, a jakoś nikt jeszcze nie dał na to dowodów... jakoś mi się nie chce wierzyć żeby takie coś robili...

Skomentuj

no jak nie jak tak... przecierz masz mase ustawien dziweku rock jazz itp itd..na pozycji flat taka wiezyczka prawie wogole nie gra...wysokie cofniete a o basie mozna zapomniec...kolega na wysokie nie narzeka wiec niech sobie dorobi subik zeby to troche mu i\umililo zycie... nikt nie mowi ze to jest super rozwiazanie tylko kazdy sie stara dostosowac to do oczekiwan...jak chlopak nie mowi ze mu brakuje wysokich w tym co ma to po co mu kazecie robic monitorki...mowi konkretnie chce basu...no to zrob sub i zapytaj irka na pw o tda

Skomentuj

jak będzie mi się chciało to sprawdzę wiezyczkę LG mojego brata... wezmę RMAA, tylko muszę skombinować odpowiedni kabelek...

Skomentuj

żeby się o tym przekonać wystarczy pod wyjście takiej wieży podłączyć jakieś znane nam z brzmienia kolumny, mnie wręcz poraził efekt podłączenia monitorów na arn & arv ;]

[ Dodano: 2006-02-19, 23:54 ]
                                        Jak mowisz to wiesz profesorze :)
                                        wolałem być ekspertem

Skomentuj

Sa wieze ze zwrotnicami aktywnymi, ale one maja osobne wyjscia na wysoki i nisko-sredni wiec to raczek nie dotyczy tej wiezy

Skomentuj

Czaruję...
                                          X