w tym niezdecydowaniu jest sens.... ...w koncu uzbierasz kase na cos "lepszego".
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Pomocy - pomóżcie mi stworzyć sprzęt do wieży ...
Collapse
X
-
FSOL mówi, że miał podobną wieżę jak moja, tylko Philipsa i bez problemu podłączył do nich kolumny, te jakie zrobił,
[ Dodano: 2006-02-22, 21:15 ]
- kolce pod kolumny
a co do obudowy to musisz sobie to sam obliczyc na stronie głównej masz programy do tego i tutoriale czy jak to sie tam nazywa jak sie posługiwać tym programem oraz masz tez filmiki w formacie mov co i jak po kolei robić ...
http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.php?t=6062
albo poprzeglądaj dział własne konstrukcje na forum moze coś CI wpadnie w oko i sobie zrobisz takie same lub zaczerpnies zpomysł z nich ...
Skomentuj
-
Takero-ja podalem ceny nawet zawyzone,zeby niebraklo podczas skladania sprzetu.
mnie monitorki wyszly 200 zł.
gc x2=50 zł ,napisalem 60 zł bo jeszcze kupowalem mostek prost za 10 zł(zdzieraja...)
trafo spokojnie kupisz za 50zł + tam kondy powiedzmy 10 zł,no dobra
GC=110zł.
mnie tyle kosztowalo na nowych elementach-a mozna jeszcze taniej-elementy kupowalem w s-c -sklep diax.pl oprocz scalakow....zajzyjcie na ceny;]
Pozdrawiam
[ Dodano: 22-02-06, 21:22 ]
aha,mowisz ze swietna moc wiezy... przeciez po to GC zeby byla moc.
sygnal z wiezy?to sams ygnal niech wezmie,ja na eleketronice sie nieznam a jakos potrafie cos zlozyc(fakt Esho mi zlozyl ale dlatego bo jak go o to prosilem to nic niewiedzialem o elektronice,teraz juz cos wiem i jestem pewien ze dalbym rade-to tylko scalak a i mam forum zeby uzyskac jakas pomoc)
Pozdro
Skomentuj
-
Czyli napiszcie mi co mam dokłądnie z tego kupić i ile sztuk, metrów czy jakie tam inne są jednostki metryczne I JAKIE MA TO BYĆ DOKŁADNIE (!!!!!!) i głośniki dokładnie jakie oraz zjakiej strony i podajcie mi linki do tych głosników :
- głośnik wysokotonowy
- głosnik niskotonowy
- zwrotnicę dwudrożną
- kabel
- terminal
- tunel BR
- wygłuszenie
Proszę teraz Was o to, bo jest mi to bardzo potrzebne. A kolumny zrobię sam, mam nadzieję, że wyjdą mi dobrze. Będe się wzorcował na poradach z DIYAUDIO. Także napiszcie mi wszystko i zabieram się za szukanie części i materiałów, a póżniej wykonanie.
Tylko napiszcie wszystko to, o co proszę, bo nie chcę się znowuż powtarzać. Pozdrawiam i ...... czkema!
[ Dodano: 2006-02-22, 21:42 ]
A może zastosowałbym narazie jakiś wzmacniacz samochodowy ? Co - jak myślicie. W końcu jakikolwiek wzmacniacz by się przydał. Ale już sam nie wiem. Jeżeli uważacie, że to głupi pomysł to odejdę od tego i napiszcie mi tylko W S Z Y S T K O to O C O P R O S Z E . Pozdrawiam.
Skomentuj
-
Tasior:
- trafo = 56zł + przesyłka = 65zł ( http://toroidy.pl/sklep/index.php?wi...ukty&katid=1.7 )
- 2 x lm oryg. + przesyłka = 40zl
do tego płytki kupić, reszte elementów, radiatory itp , a wszędzie przesyłka dochodzi,
no i jakaś obudowa...
więc się nie czarujmy...
Skomentuj
-
Czyli z tego co by wyszło ? Napiszcie mi wszystkie potrzebne części. Ej słuchajcie - a może przeszedłbym sie do mojego sklepu elektronicznego, oni tam mają wszystko co z audio związane i zobaczyłbym co i jak, co ? Może znalazłbym tam jakieś kolumny. Napiszcie mi wszystkie części z tych, jakie napisałem i wtedy dowiem się, może znajdę coś u siebie. Pozdrawiam. CZEKAM !
[ Dodano: 2006-02-23, 18:45 ]
A więc, doradzicie mi dalej, czy nadal mam czekać. Co ? PROSZĘ ! Postarajcie się, i napiszcie co mam dokłądnie kupić w jakiej ilości, długości, jakiego typu, firmy i jeżeli chodzi o głośniki to podajcie mi linki do tych głośników. Pozdrawiam.
[ Dodano: 2006-02-26, 17:57 ]
A więc jak będzie ? Co ?
Skomentuj
Skomentuj