co do srednicy to stx i alphard sa bardzo podobne,ale wydaje mi sie ze jednak alphard jest lepszy.Ja wolalbym alpharad niz stx jesli chodzi o te modele.Tyle ze stx jest lepiej wykonany.
Bede musial tego stx wsadzic do pudla od alpharda,wtedy zobaczymy.
Narazie kolumny graja w malym pokoju (12 m kw.),ale po przeniesieniu do wiekszego powinny zagrac jeszcze lepiej.Zobaczymy za jakis miesiac.
Czołem.
Czasami trafiaja mi sie znajomi z prośbą o zrobienie " czegoś co by dobrze grało"
na stx`ach lub alphard`ach. Wiemy wszyscy ze lw800 dobrze sie spisuje jak za te cene .
Sam osobiscie uwazam że model LW65h81 ze swoja specyficzną poliwęglanową membraną ( jest dość ciężką 23g) jest leprzy od stx : :-)
- rezonanse sa mniej widoczne (bardziej tłumione , mniej słyszalne - i złał to jeszcze jak chciał ;-) niz w stx .
-alphard jest cichszy od stx ale zejdzie nizej. dostarczajac do niego mocy około 30W w dobrze dopasowanym b-r bedziesz miał prawie dobry impuls - w sam raz to techno ale nie przesadzaj bo bedzie bardzo tłłuussttyy. głosno bedzie w tych 12m ze mamusia kolegi u bram twych stanie ;-) w wiadomym celu .
-głosnik podobno doskonale znosi 50 -60W
Poczytaj troche forum Edis . Poczytaj o " co to te parametry , czasy itd" ja napisze tylko jeszcze jedno . Mianowicie : lw65h81 bardziej nadaje sie do zamknietej niz do b-r .
Przy techno , hip podobnych itd bedzie dobrze sie sprawował w b-r
oj fakt wh / lw :-( moja wina . pisałem o lw bo wersje lw są dobre jak za te pieniadze . Do tonsila jeszcze troszku ale nie sa to juz takie badziewia jak jakies 888
Barthez nie ufam głosniczkom aluminiowym i /lub z plecionek "kewlarowych" w tych cenach .
Fakt w innej cenowej pułce owszem.Rezonanse są za pasmem przenoszenia danego głosnika .Mozna z nimi walczyc . Otrzymac doskonały dzwiek jakiego papier nie da .
Ale !!!!!!!
To nie ta pułka i nie ta komoda tu nie jest nawet hi-fi. Zapomnij o plecionkach i alu . Bo stracisz tylko kase a efekt straszny
Ja zrobilem kolumny na tych glosnikach (sa w dziale konstrukcje). I nie bardzo interesuja mnie jakies wykresy itp. bo slysze jak graja i jestem z nich zadowolony.
A wlokno weglowe niby jest duzo tansze od kevlaru?
Szczerze powiem, że nie pamiętam konkretnie...
Jest to 30- ka ( 12 " ), membrana z polipropylenu, gumowe zawieszenie, podwójny i potężny magnes centralnie wentylowany...
Miałem po prostu tubę ( 80 x 35 cm ) i chciałem ją wykorzystać. Poszedłem na warszawski Wolumen i tam drogą kupna wszedłem w posiadanie całkiem ciekawego głośnika...
do auta jak znalazł...
Pozdro.
Skomentuj