Takero nie rozumie tego. Jelsi jest tak jak mowisz to co, kazdy subwoofer bedize mi buczal jak bedize gral ? do czego to zalezy ze Buczy ? Dodam ze ten subwoofer na ARN 226/05/4 gral ladnie, miekko tak fajnie, przy scianie tez mi buczalo ale nie w taki sposob jak ten .
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Taki pokoj i nie wiem dlaczego buczy :-(
Collapse
X
-
Umberto Nie bede sie pchal w robienie suba do tego DVD, dlaczego ? juz wyjasniam. Mam wzmacniaczyk i chce sobie niedlugo zrobic jakis zestawik 2,1. Ten 5.1 jest tylko do filmow, i lepiej sie sprawuje w nich niz w sluchaniu muzyki :/Pozatym nie rozkrece DVD bo jest na gwarancji :/ i wlasnie tu klapa:/. Dodam jeszcze ze subsonica napewno tutaj nie ma.
Skomentuj
-
fala stojaca na 50Hz,77Hz,100Hz itd.
Do tego dochodzi na 100% podbity kickbass w takich zestawach.
Nowy sub nie do konca rozwiaze ten problem a dojdzie najprawdopodobniej buczenie przy 50Hz.
Ja bym sprawdzil jakby sie zachowal ten suba ustawiony przy lozku obok drzwi. Jezeli jest to tapczan z oparciem (tak ze jest on lekko odsuniety od sciany) skierowalbym glosnik albo br wlasnie w tym kierunku. Obowiazkowo kierunek promieniowania glosnika i br nie moze byc prostopadly do scian.
Skomentuj
-
robiac suba aktywnego na przyszlosc mozesz podpiac go do wyjscia DVD na tego suba co masz i przez wysokopoziomowe wejscie do wzmaka suba aktywnego
krotko mowiac 2 kabelki ktore ida teraz do suba podpinasz do wejscia wysokopoziomowego w nowym aktywnym subie i masz normalnie regulacje z pilota volume tak jak w starym subie a dodatkowo mozesz podglaszac na wzmacniaczu w subie
wiec nic nie trzeba rozkrecac
Skomentuj
Skomentuj