do Ditomek - ja mówiłem o tej samej cenie za ale nie zestawu tylko przypadającej na jedną kolumne :) i uwazam że muzyka powinna !! być nagrywana jedynie w stereo bo to najlepiej oddaje jej nature!! moim zdaniem zwykłe kino będzie zawsze 100x leprze od kina domowego jeśli chodzi o efekty!! bo człwiek głównie odbiera efekty wizualne. ja mam 32calowy telewizor i na większy poprostu niemam juz miejsca a to nadal stanowczo za mało... na film - do kina! do muzyki stereo! a wiadomości moge sobie oglądać na 14 calowcu i do słuchania uzywać wbudowanego głośnika :P takie jest moje zdanie
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
tylny glosnik centralny
Collapse
X
-
A po czym poznajesz ze natura muzyki jest stereofoniczna?
Przecież muzyka grana na zywo nie brzmi tak jak z drogiego sprzetu.
To znaczy ze w bezpośrednim odsłuchu muzyka dociera do ciebie tylko z przodu?
Jak mozna oddac muzyke słuchana na koncercie LIVE na wolnym powietrzu?
Ja nie jestem zwolennikiem mnożenia kanałów w nieskończoność 5.1 to ilość wg mnie wystarczająca do kina i muzyki nagranej za pomocą 5 mikrofonów. Natomiast do zwykłego stereo ten sam system ale w konfiguracji stereo.
Skomentuj
-
Ja osobiscie nie jestem zwolennikiem upmixowania śródła stereo do postaci wielokanałaowej na domowym sprzecie w postaci dekoderów Dolsby Surround (nawet pro logic II). Tak jak cos zostało nagrane tak tez powinno zostać odtwarzane. Tak wiec nie tylko procesorom DSP ale także wszelkiej masci korektorom barwy mówię stanowcze NIE! :)
Skomentuj
Skomentuj