tesla zawsze bedzie tesla ten glosik ma zapewne bardzo male x max skoro udalo sie z niego wycisnac takie duze SPL
nie zogdze sie z toba ze jest to glosik do kina domowego wg mnei to jest typowa estrada nawet zawieszenie na to wskazuje
boze 250 l przeciez tego nie da sie usztywnic
pozatym 150W rotfl, faktem jest ze 100W rozkreci to cudo ale po co to komu?
broken, pozatym popatrz na wykres glosik nie czuje sie najlepiej w niskich rejonach i uwazam ze to fs moze mijac sie z prawda
a glosnikami specjalnie zrobionymi do kina domowego sa XLSy z ich ekstremalnie niskimi fs, wykonane specjalnie pod standardy THX pozatym gdzie tesla a gdzie peerles nie ta klasa
Chyba wybor padnie na tego STX'a (przynajmniej na razie).
Sorki za upierdliwosc, ale znowu zapytam o wasze zdanie na temat ponizszego glosnika:
Pro Audio
RSW 1239 A
opis na http://http://www.elektroland.com.pl...roducts_id=307
Cena jest niezla, ale QTS - 0,8. Pytam tylko z ciekawosci, bo i tak nie zaryzykuje, zeby go wybrac. Dzieki za wypowiedzi. Po czesku da sie zrozumiec prawie wszystko :).
LUKASZ, kolega z zagranicy pisze, że to głośnik do kina, ale pisze też, że skoro kino się tym nagłośni, to mieszkanie tymbardziej, wnioskuję więc, że chodzi o salę kinową a nie domową namiastkę multiplexu.
ARA390 jest glosnikiem estradowym czyli PA (profesjonal Audio) bo w takiej podgrupie wystepuje i swiadczy o tym wysoka efektywnosci i rodzaj zawieszenia. Teoretycznie moze nisko zejsc bo ma niski rezonans 25Hz ale jak kolega wytlumaczyl zmierzony wyniosl 33Hz co daje dla strojenia SBB4 F3=60Hz a to chyba nie jest niski bas. Glosnik ma spore Xmax=5mm ale na pewno nie ma 98dB.
Nie porownuje sie glosnikow PA do glosnikow domowych to zupelnie inna bajka!
LUKASZ, kolega z zagranicy pisze, że to głośnik do kina, ale pisze też, że skoro kino się tym nagłośni, to mieszkanie tymbardziej, wnioskuję więc, że chodzi o salę kinową a nie domową namiastkę multiplexu.
ARA390 jest glosnikiem estradowym czyli PA (profesjonal Audio) bo w takiej podgrupie wystepuje i swiadczy o tym wysoka efektywnosci i rodzaj zawieszenia. Teoretycznie moze nisko zejsc bo ma niski rezonans 25Hz ale jak kolega wytlumaczyl zmierzony wyniosl 33Hz co daje dla strojenia SBB4 F3=60Hz a to chyba nie jest niski bas. Glosnik ma spore Xmax=5mm ale na pewno nie ma 98dB.
Nie porownuje sie glosnikow PA do glosnikow domowych to zupelnie inna bajka!
broken -ile kosztuje ARA390???
NIE NIE i NIE :)
Produczent zapisal:
Hlubokotónový přímovyzařující elektrodynamický reproduktor určený k vyzařování dolního pásma slyšitelných kmitočtů v reproduktorovoých soustavách. Přednostně je určen pro osazování superbasové soustavy v PA systému)
Gelbokotonovy glosnik elktrodynymiczny jest urczony k (playing) dolnego pasma . Primarovo urcznony do SUPERBASS BOXU v PA systemy.
Glosnik zmirzony pres MLSSA mnial efektywnosc ponad 97 dB !!
Kym pan nieznaje tego glosnika proszce niepisce bzdury !!!
Ten glosnik ma moc do SALU KINOWEGO !! i pan chce mirzyc s jakyms HIFI niefektywnym glosnikem ?
ARA-390 kostuje 120-130Euro
[ Dodano: 2004-09-27, 23:53 ]
Zamieszczone przez LUKASZ
czyli marny z niego pozytek w domowym audio
jednak zawsze bedzie to TYLKO tesla
LUKACZ bardzo skoda ze niemozes posluchac pewne bys zmienial opinie o mojom boxu !!
moze i tak chodz watpie nie wmowisz mi ze dasz rade wyciagnac tak szybki bas jak z dobrej 25 w 35 l dobrze zestrojonej
pozatym nieprzekonasz mnie tesla tp tesla nic wiecej
[ Dodano: 2004-09-27, 23:59 ]
ps
widzialesk iedys tesle w jakims pozadnym kinie dyskotece liczacej sie na swiecei, albo na jakims zagranicznym forum DIY?
ja nie twierdze ze to jest zly glosik bo pewno i dobry ale to jest budzetowka i budzetowka pozostanie
moze i tak chodz watpie nie wmowisz mi ze dasz rade wyciagnac tak szybki bas jak z dobrej 25 w 35 l dobrze zestrojonej
¨Ja uze pisalem ze myzsle ze TESLA NIEMA vszytkie glosniki OK ja myszle ze ma niemnogo glosnikuv OK a ostatek BLEEEEEE - to piszeo HIFI glosnikam .
Zupelne INNE to PA GLOSNIKI
ARA 390
ARA 389
i nova ARA 312
PA glosniky tesly naprawde dobre - treba sprubovac i sam uvidis ze mnialem racie :) Ja myszle ze IMPULS 8 - 10ms@40 Hz jest OK !!
Dla subwoferuw tylko nadajie sie ARA-390
ARA-389
ARA-312 to glosniki stredotonove nie dla subbas
[ Dodano: 2004-09-28, 00:06 ]
Zamieszczone przez LUKASZ
[ Dodano: 2004-09-27, 23:59 ]
ps
widzialesk iedys tesle w jakims pozadnym kinie dyskotece liczacej sie na swiecei, albo na jakims zagranicznym forum DIY?
ja nie twierdze ze to jest zly glosik bo pewno i dobry ale to jest budzetowka i budzetowka pozostanie
Tak mas racie tesla mniala kedys bardzo zle politike EXPORTOWOU . Glosniki tesly PA nie popularne- mas racie no to neiznaci ze jest PA tesla niedobry glosnik !!!
to odwrotnie niz nasz tonsil :) oni głównie eksportowali i eksportują.... a do polski idą odpady poprodukcyjne które kontrola jakości zatrzymała.... moim zdaniem ARA390 to dobry głośnik do sal kinowych - ustalmy to. moze to nie Hi-end ale..... serie profesjonalne tesli niesą u nas popularne. to fakt. więc moze ich nie oceniajmy. PS łukasz - nie przyzwyczajaj się do odpowiedzi impulsowej którą pokazuje Win isd..... niewiem czamu oni to tak wymyślili ale moim zdaniem to kiepski i mylący sposob na przedstawianie odpowiedzi impulsowej. niewiem czy wiesz ale idealne warunki to odgroda akustyczna - czyli obudowa zamknięta dążąca do nieskończoności. niewiem czemu wymyśłiłeś że w malutkiej zamkniętej będzie on tak doskonały....
Sound Wave, ja z winisd i innych asymulatorwo ja dawno sie wyleczylem traktuje je bardziej jko ciekawostke jak fakt
pamietjamy ze on bierze glosik w obudowie idealniej pozbawionej rezonansow, supe sztywna
jan ie twierdze ze to zly glosnik zapewne dorownuje duzo dorzszym jednak uwazam ze wstawianie go do odmku to szalenstwo
kazdy glosik ma swojem iejscea tego jest w kinie
Skomentuj